-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Iguanos naktis“ įkvėptas Vladimiras Simonko Meksikoje ieškojo Elizabeth Taylor dvasios

Prieš kelerius metus per televiziją pamatęs nespalvotą klasikinį Holivudo filmą „Iguanos naktis“ Vladimiras Simonko nė nesvajojo, kad šį lapkritį savaitę praleis jo filmavimo aikštelėje Vakarų Meksikos pakrantėje.
Vladimiras Simonko
Vladimiras Simonko / Asmeninio albumo nuotr.

Puerto Vallartos kurortą išgarsino ne tik 1964 metais pagal T.Williamso pjesę susuktas Johno Hustono filmas „Iguanos naktis“, bet ir jo kūrimo metu įsiplieskęs aistringas kino žvaigždžių Richardo Burtono ir Elizabeth Taylor meilės romanas.

VIDEO: The Night of the Iguana (1964) - HQ Trailer

„Į JAV ir Kanados turistų  ypač pamėgtą Puerto Vallartą su draugu atvykome karštą Mirusiųjų dieną, kuri Meksikoje linksmai švenčiama nuo spalio 28 iki lapkričio 2-osios. Meksikos kultūroje nėra mirties baimės. Priešingai: meksikiečiai su ja šoka, žaidžia ir kviečia išėjusiuosius prisijungti prie šios šventės“, – su patirta nuostaba pasakojo Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.   

Asmeninio albumo nuotr./Mirusiųjų diena Meksikoje
Asmeninio albumo nuotr./Mirusiųjų diena Meksikoje

Vladimiras Simonko su skaitytojais pasidalijo savo kelionės įspūdžiais:

Žaismingai dekoruotos kaukolės ir skeletai poilsiautojus lydėjo kiekviename žingsnyje. Net paplūdimyje mandagūs, bet gana įkyrūs suvenyrų prekeiviai zujo aplink su kaukolių vėriniais. Su jais konkuruoja tik kita kultinė prekė – skaros su Fridos Kahlo autoportretais. 

Playa los Muertos – (liet. „Mirties“) paplūdimys jau trečią dešimtmetį traukia homoseksualias poreles iš viso pasaulio. Vidurdienį trijuose draugiškuose pakrantės klubuose  sunku surasti laisvą vietelę. Skirtingai nei Europos kurortuose, Vallartoje mokėti už skėčius ir gultus nereikia.  Perkami tik gėrimai iš baro – populiarioji margarita arba punšas su romu atsieis maždaug po 14 litų. 

Specialiai gėjams du kartus per savaitę rengiami kruizai prašmatniomis jachtomis su nardymu ir laukinių paplūdimių lankymu. Vakarus galima pradėti mažuose baruose ir restoranuose Olas Altas rajone, o naktinis gyvenimas verda Kabareto zonoje – daugiau nei 20 klubų ir barų su šou ir striptizo programomis iki ryto aplankyti tikrai nespėsite.

Asmeninio albumo nuotr./Kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Kelionės akimirka

Tačiau Puerto Vallarta įžymi ir meno galerijomis, parodomis, skulptūromis. Po Elizabeth Taylor, Richardo Burtono ir Avos Gardner apsilankymo mieguistas žvejų kaimelis staiga pradėjo traukti kino kūrėjus, menininkus, skulptorius ir kitas kūrybingas asmenybes. Meno gyvenimas ypač suklestėjo praėjusio šimtmečio devintajame dešimtmetyje, bet ir dabar jis išlieka gyvybingas ir nuolat atsinaujinantis. 

Asmeninio albumo nuotr./Kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Kelionės akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius