Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauną užplūdo japoniškos animacijos personažai

Šeštadienį Kaune rinkosi japoniškų filmų ir žaidimų gerbėjai. Kino teatre „Romuva“ vykusio renginio metu buvo renkamas geriausiai pasirinktą personažą atkartojantis kostiumas.

Renginys „Anime Nights“ yra didžiausias Kaune bei seniausias Lietuvoje, kuris vienija japoniškos animacijos gerbėjus. Daugiau kaip dešimt metų rengiama šventė yra Kauno technologijos universiteto organizuojamo festivalio „InfoShow“ dalis.

Renginio organizatoriai sako, kad jų siekis supažindinti žiūrovus su savitu kino žanru – japoniška animacija (Anime), bei su japoniška kultūra.

Šeštadienį, kino teatre „Romuva“, vyko bene įspūdingiausia „Anime Nights“ dalis – Cosplay kostiumų pasirodymai.

Dalyviai persirengė savo mėgiamais Anime personažais. Persirengėliai turėjo lipti ant scenos, kurioje pristatė savo personažus. Komisija vertino kostiumo kokybę, panašumą į pasirinktą personažą ir be abejo pasirodymo originalumą.

Sausakimšoje salėje sunkiai išsiteko tiek dalyviai, tiek žiūrovai. Kaip sakė renginio organizatorius Danas Gutaravičius, kiekvienais metais žmonių susirenka vis daugiau, Todėl tenka ieškoti būdų kaip visus sutalpinti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai

„Šiemet per visą renginį dalyvavo 1500-2000 žmonių. Turėjome dvi naktines dalis ir vieną dieninę. Naktinių dalių metu žiūrime animuotus filmus, o dieninėse dalyse rengiame konkursus bei atrakcijas“, – sakė D.Gutaravičius.

Pasak organizatoriaus į renginį atvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos. Japoniškos animacijos kultūra populiarėja. Vis atsiranda naujų žmonių, kuriems tai yra įdomu.

„Labai retai kada galima lietuviškuose televizijos kanaluose pamatyti japoniškus animuotus filmukus. Tačiau jie labai patraukia akį. O tokie renginiai yra puiki proga pasirodyti“, – teigė organizatorius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai

Daugiau nei pramoga

Dauguma kalbintų dalyvių tokio tipo renginiuose ne naujokai. 15min kalbintą duetą „Uninstaled“ sudaro dvi merginos – Žydrūnė iš Kauno, bei Justina iš Vilniaus.

Merginos pripažino, kad tokiuose renginiuose dalyvauja kas met, o konkrečiai šiame pasirodo jau ketvirtą kartą.

Kuo persirengti Žydrūne ir Justina renkasi pagal herojaus kuriamą vaidmenį, turi patikti jo kuriamas vaidmuo istorijoje.

„Stengiamės daryti kuo kokybiškiau. Medžiagų su klijais neklijuojame“, – atviravo merginos kostiumus visada gaminančios pačios.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio dalyviai

Pasak jų, tuo pačiu kostiumu tenka sudalyvauti ir keletą kartu, skirtingose renginiuose.

Vilnietė Agnieška pripažino, kad šį kartą kostiumas nėra labai patogus, tačiau tokia yra gero kostiumo kaina.

„Lietuvoje dalyvauju visuose renginiuose, o taip ir Latvijoje. Kostiumą padėjo pasigaminti tėvai“, – sakė Agnieška.

Pasibaigus konkursinei programai dalyviai surengė paradą Laisvės alėjoje. Spalvingi personažai kaustė praeivių žvilgsnius, o dažnas norėjo kartu ir nusifotografuoti.

VIDEO: Kauną užplūdo japoniškos animacijos gerbėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius