Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paryžiaus valdžia ragina įsimylėjėlius „meilės spyneles“ iškeisti į asmenukes

Patarimas po amžinos meilės miestą Paryžių klajojančioms romantikos ištroškusioms porelėms: pagalvokite apie savo aistros įamžinimą asmenuke, o ne „meilės spynelės“ užkabinimu ant miesto tilto.
Įsimylėjeliai ant „Pont des Arts“ tilto
Įsimylėjeliai ant „Pont des Arts“ tilto / „Scanpix“ nuotr.

Tokią žinutę pirmadienį paskelbė miesto valdžia, desperatiškai bandanti gelbėti Paryžiaus tiltus, tarp jų ir visame pasaulyje žinomą „Pont de Arts“, nuo tūkstančių spynelių, kurias ant jų palieką amžiną meilę vienas kitam prisiekiantys įsimylėjėliai.

Nuo 2008 metų, tai prasidėjo ši manija, kasmet „Pont des Arts“ tiltą aplanko tūkstančiai porų iš viso pasaulio, kurios savo meilę „sutvirtina“ ant tilto turėklų užsegdamos spyneles savo vardais, o raktus išmesdamos į Senos upę

Tačiau tokia meilės išraiška kelia pavojų kultūros paveldui, ir miesto valdžia ieško būdų, kaip išgyvendinti šį įsimylėjėlių įprotį, kuris jau pradėjo kelti problemų.

Birželį policijai teko skubiai nuvaikyti turistus nuo „Pont des Arts“ tilto, kai nuo daugybės spynelių svorio nulūžo tilto turėklo 24 metų atkarpa.

Paryžiuje gyvenantys du jauni amerikiečiai kovo mėnesį paruošė peticiją dėl spynelių nuėmimo ir surinko tūkstančius parašų. Amerikiečių nuomone, spynos darko vaizdą ir kenkia tiltų konstrukcijoms.

Kaip sakė Paryžiaus savivaldybės atstovai naujienų agentūrai AFP, poroms reikia pasiūlyti asmenukes vietoje „meilės spynelių“ ir paaiškinti, kad šios yra per sunkios Paryžiaus tiltams.

Ant tiltų iškabinėti skelbimai ragina įsimylėjėlius skelbti savo asmenukes specialiai sukurtoje interneto svetainėje (lovewithoutlocks.paris.fr) arba socialiniame tinkle „Twitter“ po nuoroda* #lovewithoutlocks.

„Tai pirmas didesnio veiksmų plano žingsnis... pirminis bandymas pasakyti žmonėms, kad meilės spynelės kenkia Paryžiaus kultūros paveldui ir iš tiesų nėra idealus būdas įamžinti meilę“, – pridūrė Paryžiaus savivaldybė.

„Scanpix“ nuotr./Įsimylėjeliai ant „Pont des Arts“ tilto
„Scanpix“ nuotr./Įsimylėjeliai ant „Pont des Arts“ tilto

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius