Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aušra Žvirblienė-Haglund į kolekcijos pristatymą sukvietė žinomiausius modelius

Ilgą laiką naujos kūrybos nepristačiusi dizainerė Aušra Žvirblienė-Haglund nutarė sugrįžti iš tylos ir ketvirtadienio vakarą Vilniuje, naujuosiuose Dailės akademijos rūmuose pristatė naują rankinių kolekciją „Secretas“.
Aušros Žvirblienės-Haglund kolekcijos „Secretas“ pristatymas
Aušros Žvirblienės-Haglund kolekcijos „Secretas“ pristatymas / Viganto Ovadnevo nuotr.

Į gausų svečių renginį atskubėjo dizainerės artimieji, bičiuliai, mados kūrėjai. Baltų kalijų puokštę nešinas atėjo Liutauras Salasevičius, trumpam į renginį užbėgo Žilvinas Grigaitis, naujomis rankinėmis grožėjosi Jolanta Sadauskienė, Irena Marozienė ir kiti žinomi žmonės.

Aušros Žvirblienės-Haglund daina nustebino dizainerės dukra Melani Pettersson, atlikusi garsųjį Adele kūrinį „Rolling In the Deep“.

Tačiau svarbiausia vakaro vinimi tapo kolekcija „Secretas“ ir ją pristatę modeliai – dizainerė sukvietė žinomiausius Lietuvos podiumo veidus ir kitus garsius žmones. Rankines pristatė ne tik A.Žvirblienės-Haglund sūnus Gabrielis Žvirblis, bet ir Jonas Stankevičius, Ignas Krupavičius, Mantas Petruškevičius bei egzotiškasis Jeanas Claude‘as Edorhas. Modeliu tapo ir kūrėjos dukra Melani, Meda Jonaitytė bei Julija Maslinskaja-Ulvydienė.

Viganto Ovadnevo nuotr./Aušros Žvirblienės-Haglund kolekcijos „Secretas“ pristatymas
Viganto Ovadnevo nuotr./Aušros Žvirblienės-Haglund kolekcijos „Secretas“ pristatymas

„Pavyksta viskas, kas turi pavykti. Šios kolekcijos modeliai – žmonės, su kuriais aš anksčiau ar vėliau esu bendravusi. Man užteko jiems paskambinti ir visi jie pasakė: „Dėl tavęs, Aušra, taip.“ Ši kolekcija po ilgo tylėjimo man dar kartą patvirtino, kas aš esu. Tie, kurie čia atėjo, sudalyvavo – didžiausias mano įvertinimas“, – po pristatymo portalui Žmonės.lt sakė A.Žvirblienė-Haglund.

Kūrėja tikino vaikus į pristatymą pakvietusi todėl, kad šie yra jos gyvenimo dalis, kaip ir kūryba. „Turiu būti dėkinga jiems, kad jie supranta, kai būnu pikta ar pavargusi, dirbu tik prie kolekcijos. Ši diena – man didelė šventė. Dažnai nesuprantu, kodėl kiti dizaineriai būna pavargę. Taip, mes nemiegame naktimis, bet reikia mokėti švęsti“, – šypsojosi moteris nuo galvos iki kojų šilkiniais drabužiais aprengusi jos rankines demonstravusius modelius.

A.Žvirblienė-Haglund prisipažino, kad šią kolekciją kūrė ilgai – ne sykį ėmusis darbo dėjo jį atgal į stalčių. „Sunkiai išgyvenau mamos netektį, tai labai atsiliepė. Ne kartą suprasdavau, kad dar ne laikas, keliavau, daug galvojau. Kai atėjo laikas, vizija buvo aiški“, – sakė ji. Dizainerės kolekcija „Secretas“ – pirmoji po dvejų su puse metų tylos.

Jau pirmadienį A.Žvirblienė-Haglund keliauja porai savaičių atsipūsti į Niujorką, kur vyksta asmeniniais reikalais. Šiame mieste ji ketina naujuosius darbus pristatyti vasaros pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius