-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eivido Mackevičiaus pirmos kolekcijos pristatyme podiumu žengė ir Diana Martinėlė

Prieš pusmetį sceninius kostiumus pradėjęs kurti Eividas Mackevičius antradienio vakarą Kauno laisvalaikio namuose „Nautilus“ surengtame renginyje „Šiltam pavasario vakarui“ pristatė savo pirmąją kolekciją.
Eividas Mackevičius ir Diana Martinėlė (centre)
Eividas Mackevičius ir Diana Martinėlė (centre) / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Vieną iš šešiolikos kostiumų pademonstravusi žinoma kaunietė, tarptautinių ryšių specialistė Diana Martinėlė sakė, sutikusi padėti pradedančiam kūrėjui todėl, kad jai reikėjo ne tik praeiti tarp žiūrovų vilkint drabužį, bet ir sukurti savitą šou su improvizuotu šokiu.

„Dalyvauti renginyje man turi patikti. Juk demonstruoti kolekcijas ar dalyvauti vakarėliuose nėra mano darbas. Todėl visuomet tikiuosi smagumo ir vengiu neigiamų emocijų“, – prisipažino D. Martinėlė, su E.Mackevičiumi prieš keletą metų susipažinusi salone, kuriame jis dirbo plaukų stilistu.

Prieš mėnesį Kaune, Kęstučio gatvėje kirpyklą atsidaręs kūrėjas sako pastebėjęs, jog šou pasaulio atstovams dažnai trūksta vieningo įvaizdžio. Į sceną dainininkai neretai lipa dėvėdami kasdieniam nešiojimui skirtus drabužius, visiškai nesuderintus su plaukų kirpimu, jų spalva ar makiažu.

„Norėdami išvengti masinio produkto jie rūbams išleidžia ne vieną šimtą litų. Tačiau, mano nuomone, sceninis kostiumas turi šokiruoti ne kaina, o išskirtinumu ir palikti įspūdį, todėl jį geriau užsisakyti, o ne ieškoti parduotuvėse ar dėvėtų drabužių išparduotuvėse“, – įsitikinęs E. Mackevičius, pridurdamas, jog jo kurta apranga bus įkandama įvairaus ryškumo Lietuvos šou verslo atstovams.

E.Mackevičius, ne vienerius metus žinomas kaip plaukų stilistas, į naują sritį pasinėrė pastebėjęs, kad joje konkurencija maža, o poreikis išskirtinio dizaino aprangai – didelis.

Pats kūrė makiažą ir šukuosenas

Tai, kad ketina šokiruoti publiką, kūrėjas įrodė savo pristatymu, kuriame dominavo fetišistiniai motyvai. E.Mackevičiaus kolekcijos demonstravimas prasidėjo kelias minutes skambant klasikinei muzikai. Tuomet ją pakeitė Lady Gagos stiliaus daina, o į sceną išropojo du šunis imituojantys vaikinai, kuriuos grandinėmis prirakintus vedė mergina. Lėtą žingsniavimą tarp žiūrovų aitrino šviesos efektai.

Visi modeliai publikai pasirodė šokio ritmu. Jokio įprasto pasivaikščiojimo podiumu ar stabtelėjimo įsiamžinti prieš objektyvą nebuvo.

Aptemti juodi drabužiai, keisti galvos apdangalai, masyviomis sidabro spalvos aštrios detalės ant batų, raudonas tiulis, grandinės ir ant drabužių, ir ant apavo – tai E.Mackevičiaus kolekcijos akcentai. Autorius pats modeliams sukūrė makiažą bei šukuosenas.

„Rudenį laukite dar didesnio šou“, – dėkodamas renginio vedėjai burleskos šokėjai Eglijai Vaitkevičei ir susirinkusiesiems žadėjo pradedantysis kostiumų dizaineris.

Vakaro akimirka
Vakaro akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius