Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kalėdų aprangos kodas: kaip sužibėti naujai artimųjų rate?

Jaukios, šiltos, o tuo pačiu metu ir labai ypatingos Kalėdos. Galvoti apie dovanas ir ant stalų nugulsiančius patiekalus pradedame jau gerokai prieš jas. O ar spėjote suplanuoti, kaip šventinę dieną atrodysite patys? Kaip atrodysite ilgai lauktų akimirkų akivaizdoje? Pasipuošti ne visada reiškia itin ištaigingai apsirengti ir keliauti į prašmatnų vakarėlį. Viena ar kita stiliaus detalė gali pridėti šventinio jausmo, o galbūt Kalėdos pats metas artimųjų rate sužibėti visiškai naujai? Taigi – į ką reikėtų atkreipti dėmesį, ruošiantis Kalėdų šventimui?
Kalėdų aprangos kodas: kaip sužibėti naujai artimųjų rate?
Kalėdų aprangos kodas: kaip sužibėti naujai artimųjų rate? / Projekto partnerio nuotr.

Puošnūs ir namuose

Namai dažnam yra erdvė, kurioje „įšokama“ į patogiausią rūbą – pižamą, šiltą kombinezoną ar dydžiu per didelius drabužius bei nesukama galvos, koks reginys iškiltų, pažiūrėjus į veidrodį. Kalėdos, be jokios abejonės – namų ir jaukumo šventė, tačiau nevertėtų pamiršti ir jų ypatingumo. Tai puiki proga šventiškiau pabūti namuose, pasigražinti ir sužibėti kitame amplua tarp artimųjų, o galiausiai – ir pakylėti sau nuotaiką.

Kalbėdama apie Kalėdinį aprangos kodą knygos „Spintologija“ autorė atkreipė dėmesį į tai, kad puošimąsi žmonės kartais suvokia kaip itin prašmatnių ir galbūt ne visada patogių rūbų dėvėjimą. Tačiau, pasak jos, puoštis galima ir išlaikant jaukių bei šiltų švenčių stilių. „Jei norisi, žinoma, galima apsivilkti ir gražiausią suknelę. Aš už tai! Jei norisi – ir aukštakulnius. Tiems, kas norėtų subtilesnio puošimosi, siūlyčiau atkreipti dėmesį į detales arba pasirinkti „vienu laipteliu aukštesnius“ nei kasdienius drabužius“, – įžvalgomis dalinosi stilistė.

Nuo aksesuarų iki aukštesnės kokybės

Nors prieš Kalėdas įsigyti sau naują ir galbūt šventišką rūbą – puiki mintis, stilistė tikino suprantanti, kad dovanų laikotarpiu dažniausiai galvojama apie kitus, o ne apie save. Vis dėlto, pasipuošti šventiškam vakarui tai neturėtų kliudyti. Pasak stilistės, puošmenų galima atrasti ir savo spintoje.

„Norint pasijusti ir atrodyti šventiškiau, kartais reikia visai nedaug, – kalbėjo knygos „Spintologija“ autorė, – tereikia prisiminti, ką turite spintoje Jei įprastai namuose dėvite džinsus, galima juos pakeisti kelnėmis ar sijonu. Siūlyčiau, norint sukurti šventiškesnį stilių, įprastą rūbą keisti į kokybiškesnį, kalbu būtent apie audinį. Dažnai besirenkančios marškinius ar megztinius galėtų juos pakeisti, sakykime, į kašmyro ar šilko palaidinę, labiau pabrėžiančią siluetą“, – patarė pašnekovė.

Stilistė ragino atkreipti dėmesį į detales, mat jos tikrai gali praturinti kalėdinį įvaizdį. „Įsisekite puošnius ar gal labai mielus auskarus, retai nešiojamą laikrodį ar pasipuošiame ryškesne apyranke, kitu aksesuaru. Detalės iš tiesų yra labai svarbios ir padeda sukurti šventišką nuotaiką“, – tikino stilistė.

„Spintologijos“ autorė patarė nepamiršti ir batų. „Jei apsivilksite suknelę ir avėsite šlepetes, vargu ar tai labai derės. Jei ne aukštakulnius, tai tikrai galima išsitraukti lengvesnes basutes ar balerinas. Į šį klausimą svarbu atkreipti dėmesį“, – kalbėjo stilistė.

Auksinė spalva – būtina

Kalėdinės aprangos spalvinė gama, pasak stilistės gali būti įvairi. „Aišku, visi yra įpratę, kad su Kalėdomis siejamos klasikinės spalvos – raudona ir žalia. Šie pasirinkimai tikrai vykę, tačiau tokiu atveju siūlyčiau rinktis ne ryškias, flomasterius primenančias spalvas, o brandesnes. Puikiai atrodys vyno ar bordo atspalviai, į rudumą linkusios spalvos. Jie tarsi išlaiko raudonumo gamą, bet yra brandesni. Kalbant apie žalią – taip pat. Galima rinktis tamsesnius bei chaki atspalvius. Jie tarpusavyje sudaro panašų ir visiems suprantamą Kalėdų derinį, bet atrodo brandžiau, rafinuočiau“, – mintis dėstė pašnekovė.

„Spintologijos“ autorė ragino nebijoti ir blizgesio bei ryškesnių spalvų. „Auksinė spalva – puikiai tinka. Nepamišti, kad tai šventė. Dėl šios spalvos kiekio kiekviena gali apsispręsti pati – ar tai tik nedidelis aksesuaras, pavyzdžiui auskarai ar diržas, ar auksinė bus visa suknelė, o gal ir puošnus megztukas su auksu žėrinčiais siūlais, kurių dabar apstu. Be abejonės, labai tiks ir puošni balta spalva. Ją taip pat rekomenduočiau rinktis Kalėdoms“, – patarė A.Gilytė.

Svarbiausia, pasak stilistės, kad kiekvienas pajustų, kaip nori apsirengti. Jei itin šventiškų rūbų trauktis nesinori – puikiai tiks ir kasdieniai su viena ar kita nauja stiliaus detale, kombinacija, jei norisi puoštis galima nusipirkti ir ką nors naują ar išsitraukti puošnią suknelę. Bet kokiu atveju, pasak stilistės, tai turi derėti tarpusavyje ir pakylėti šventiškai nuotaikai. Svarbu nepamiršti, kad puoštis galime ir namie, o juolab – per ypatingas metų šventes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius