-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados namai „Dior“ paskutinį kartą pristatė susikompromitavusio dizainerio Johno Galliano kolekciją (nuotraukos)

Mados namai „Christian Dior“ penktadienį galutinai atsisveikino su susikompromitavusiu dizaineriu Johnu Galliano, pristatę Paryžiuje paskutinę jo gatavų drabužių kolekciją.
Johno Galliano kolekcija
Johno Galliano kolekcija / „Scanpix“ nuotr.

J.Galliano vardas nebuvo nė karto paminėtas dideliame paviljone, pastatytame prie Rodino muziejus, kuri „Dior“ demonstravo paskutinius 62 kostiumus, sukurtus šio gabaus britų dizainerio, kuriam dabar pateikti kaltinimai dėl išsakytų antisemitinių įžeidimų.

„Tai, kas įvyko praeitą savaitę, buvo siaubinga ir skaudinanti kankynė mums visiems, – sakė „Dior“ generalinis direktorius Sidney Toledano. – Mums buvo labai skaudu, kad „Dior“ vardas buvo susietas su gėdingais pareiškimais, priskiriamiems (mados namų) dizaineriui, kad ir koks genialus jis būtų.“

„Dior“ atleido J.Galliano antradienį – pirmąją Paryžiaus mados savaitės dieną, vienos kavinės lankytojams pasiskundus, kad girtas dizaineris svaidėsi antisemitiniais įžeidimais.

Padėties nepagerino ir vaizdo įrašas, kuriame J.Galliano girdimas sakantis: „Aš myliu Hitlerį.“
50 metų J.Galliano, kuris pastaruosius 15 metų buvo pagrindinis „Dior“ mados kūrėjas, nuo šio skandalo pradžios nesirodė viešumoje, bet per advokatą Londone atsiprašė dėl savo elgesio. Tačiau dizaineris griežtai neigė esantis antisemitas.

Prancūzijos prokurorai paskelbė, kad mados kūrėjas stos prieš teismą birželį.

S.Toledano, kalbėdamas ant podiumo, kuris aplinka atkartojo ledyno mėlynumo „Dior“ aukštosios mados kolekcijų pristatymų salę, priminė, kad šių namų įkūrėjo velionio Christiano Dioro mylima sesuo buvo išvežta į Buchenvaldo koncentracijos stovyklą per žydų Holokaustą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius