Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelis Ieva Šiškutė: „Animalistų išpuolis dizainerio Jeano Paulio Gaultier neišmušė iš pusiausvyros“

Sekmadienį vėlai vakare Romoje Santo Spirito in Sassia vienuolyne įvykusio „animalistų“ išpuolio, kuris sutrikdė Paryžiaus kūrėjo Jeano Paulio Gaultier pristatymą, liudininke tapo ir lietuvė, aukštosios mados manekenė Ieva Šiškutė.
Jeano Paulo Gaultier kolekcijos pristatymas
Ieva Šiškutė Jeano Paulio Gaultier kolekcijos pristatyme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau devynerius metus ant podiumo dirbančiai Ievai demonstruoti Jeano Paulio Gaultier kolekciją – didelė garbė. Žmonės.lt garsios manekenės pasiteiravo, kaip prancūzų dizaineris jautėsi po išpuolio atvykęs į savo kolekcijos drabužinę.

Ieva, turbūt tvyrojo nekokios nuotaikos? Juk animalistai išvadino Jeaną Paulį Gaultier žudiku. Įžeidinėjo Romos aukštuomenės viešnias, vėlai vakare susirinkusias į pristatymą.

Ne, dizaineris buvo linksmas, krėtė pokštus ir stengėsi nuraminti įsiaistrinusias manekenes, rūbinės darbuotojus. Jis labiau jaudinosi, kad gerai manekenėms tiktų suknelės, stengėsi sužiūrėti ir pataisyti visas detales. Aš, pavyzdžiui, esu labai aukšta, todėl demonstravau sudėtingą modelį – juodą gipiūro suknią su dideliu gobtuvu. Dizaineris man ilgai aiškino, kada, kokioje podiumo vietoje ir kaip jį turiu nusiimti.

Ar labai jaudinaisi demonstruodama tą modelį su gobtuvu?

Truputį jaudinausi, bet kai išėjau ant podiumo, viskas pavyko puikiai. Dizaineris mane įkvėpė savo ramybe. Tai labai stipri asmenybė, ir visos mes – Jeano Paulio Gaultier manekenės – tai pajutome jau atrankos metu. Jo dėmesys taip sukoncentruotas į modelius, kad nori nenori ir pati imi tik apie tai galvoti. Aš jaučiausi labai keistai rodydama jo drabužius. Tai man retai atsitinka. Buvau tarsi pakylėta virš realybės, man atrodė tarsi kiekvienas modelis būtų kažkuo ypatingas, reikšmingas. Iš tikrųjų, jo suknelės – tai tikri meno kūriniai.

Ar tik šį modelį tau teko pademonstruoti ant Jeano Paulio Gaultier mados takelio?

Ne, dar rodžiau įspūdingą alyvuogių aliejaus spalvos suknelę. Ji labai įdomi, šiuo momentu itin madingos spalvos. Ne kartą teko rodyti ant podiumo drabužius, bet šio kūrėjo suknios suteikė dvasiai atgaivos.

Ar  publika pagaliau atsipalaidavo ant podiumo išvydusi manekenes ir tave tarp jų?

Taip, nuotaika sugrįžo. Pirmųjų eilių viešnios smarkiai plojo. Ir kiti svečiai greitai pamiršo animalistų isteriką.

 

Prancūzijos dizaineris Jeanas Paulas Gaultier
Prancūzijos dizaineris Jeanas Paulis Gaultier

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius