Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teminis vakarėlio aprangos kodas: proga išmėginti netikėtą stilių

Džiaugiatės draugų organizuojamu vakarėliu tol, kol nesužinote, jog jis teminis? Neverta nuogąstauti. Į teminį vakarėlį siūlome pasižiūrėti visiškai kitaip – tai galimybė apsivilkti tokią suknelę, kurios niekada neišdrįsote dėvėti, sužibėti visiškai nauju stiliumi ar vienai nakčiai pasiversti įsimintinu personažu.
Teminis vakarėlio aprangos kodas: proga išmėginti netikėtą stilių
Teminis vakarėlio aprangos kodas: proga išmėginti netikėtą stilių / shutterstock nuotr.

Knygos „Spintologija“ autorė tikina, kad kiekvienas gali rasti sau patrauklų, patogų ir patinkantį aprangos variantą, kad ir kokią temą užminė vakarėlio šeimininkai. Svarbu tinkamai tam pasiruošti, o tuomet jau prideramai švęsti!

Pirmiausia – pasidomėti tema

Teminiai akcentai vis dažniau nuspalvina kolektyvų ir bičiulių kompanijų šventinius susiėjimus. Populiarūs ir prašmatnūs, ir kiek kuklesni vakarėliai, kurių temų spektras – itin įvairus: nuo klasikinės nakties Paryžiuje ar puošniojo Didžiojo Getsbio iki legendinių filmų temų. Rengiantis tokiam vakarėliui, iškyla natūralus klausimas – kuo gi apsivilkti? Ekstravagantiška ar trumpa, aukso žvyneliais siuvinėta, suknele? Fraku, smokingu ar kombinezonu? Bandyti įkūnyti konkretų personažą ar pagauti to meto, filmo jausmą?

Knygos „Spintologija“ autorė tikino, kad pasiruošimas teminiam vakarėliui, kad ir kokia tema jis būtų, susideda iš kelių etapų. „Pirmiausia, mano nuomone, reikėtų gerai patyrinėti temą. Kitaip tariant, pasinaudoti šių dienų technologijomis ir išsiaiškinti, koks vyrauja stilius, koks laikotarpis, kokios detalės ir akcentai būdingi temai. Teminei aprangai itin svarbios detalės, nes jos sukuria visuminį vaizdą. Sutikite, kad neužtenka užsidėti briedžio ragų, kad taptum briedžiu“, – juokavo stilistė. Pajuskite, ar tema turi konkretų stilių, ko tikisi vakarėlio sumanytojai, ar vakarėlis prašmatnus ir rafinuotas, o gal tikimasi žaismingų ir ryškių personažų?

Atrasti savo sprendimą

Neretas teminių vakarėlių prisibijo ir dėl pareigos „įsprausti“ save į nepatogų personažą, nepriimtiną aprangą. Stilistė atkreipė dėmesį, kad teminis vakarėlis – tai galimybė šiek tiek paflirtuoti su mada, galbūt net išpildyti slapčiausią savo svajonę – pabūti aukštuomenės dama ar išskirtiniu džentelmenu.

„Svarbiausia yra rasti būtent savo priėjimą prie temos, pajusti ją, atrasti tai, kas joje patinka. Jei, sakykime, kodas yra kiek provokuojanti, seksualesnė apranga, o jums ne prie širdies labai trumpos suknutės, pasirinkite ilgą, bet su iškirpte nugaroje“, – dalijo patarimus stilistė.

Modeliuojant teminio vakaro apdarą, „Spintologijos“ autorė dar kartą akcentavo detales. „Kaip minėjau, reikia atkreipti dėmesį į detales, tačiau ir jas galima pritaikyti savaip, bet tuo pačiu puikiai pataikyti į temą. Pavyzdžiui, jei ketinate sužibėti undinėlės vaidmeny, o esate trumpais plaukais, galima prisisegti peruką, arba pasirinkti efektingą žaliais žvyneliais siuvinėtą sijoną, suknelę, jei mieliau renkatės kelnes, vietoj sijono dėvėkite sijonkelnes. Variantų išties daug, svarbu rasti sau patogų, patinkantį bei derantį su pasiūlyta tema variantą“, – patarė „Spintologijos“ autorė. Stilistė taip pat pridūrė, kad šiuo klausimu itin didelį vaidmenį gali suvaidinti ir makiažas. Apie jį derėtų pagalvoti iš anksto. Efektingas makiažas gali dar geriau padėti atskleisti temos, vakarėlio dvasią ar personažo nuotaiką. O taip pat ir jus pakeisti neatpažįstamai.

Dirstelėti į spintą

Galvojant apie teminio vakarėlio aprangą, pirmiausia reikėtų dirstelėti į savo spintą. „Įvertinkite, kokių drabužių turite ir kaip juos galite pritaikyti šiai temai. Tuomet pagalvokite, ko trūksta. Galbūt kokių nors aksesuarų, ryškių auskarų, apyrankės, galbūt galvos dangalo ar kitų tam personažai ar visai temai tinkančių detalių“, – kalbėjo A.Gilytė.

Stilistė tikino, kad teminio vakarėlio temą reiktų priimti, kaip galimybę išbandyti save, pasirodyti visiškai kitame, galbūt net ilgai svajotame amplua ir vakarėlį paversti įsimintina švente. Būtina pasirinkti aukso viduriuką tarp to, ką siūlo tema, ir kam pasiruošęs žmogus, ir aišku – visa tai suderinti. Nereikėtų pamiršti, kad temos atitikimas, tai ir puikaus tono, pagarbos vakarėlio organizatoriui ženklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius