Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Filmai su Angelina Jolie merginas verčia jaustis prastai

Jei mergina nori gerai jaustis peržiūrėjusi filmą, ji turėtų rinktis ne kino juosta su tokia žavinga aktore kaip Angelina Jolie, o su gerokai prastesnės išvaizdos moterimi. Tokias išvadas pateikė tyrėjai, vertinę, kaip moterys reaguoja į kino aktores.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Angelina Jolie

Anot tyrimą atlikusių ekspertų, merginos jaučiasi sutrikusios ir nelaimingos po to, kai pažiūri filmus su tokiomis „supermoterimis“ kaip A.Jolie. Vyrai, pamatę tokią kino juostą, kaip mat ima viltis, kad ir jų antrosios pusės bus tarsi matytos aktorės.

Mokslinių leidinių leidybos kompanijos „Springer“ leidžiamame žurnale „Sex Roles Journal“ išpublikuoti tyrimo, surengto apklausus 122 paskutinio kurso studentus – tiek merginass, tiek vaikinus, rezultatai.

Tiek vyrai, tiek moterys pripažino, kad gražios pagrindinės herojės labiau skatina norą moterims būti panašioms į jas. Agresyvią gražuolę visi apklaustieji vertino geriau nei silpną vaidinančią aktorę. Anot tyrimą atlikusių Kalifornijos universiteto mokslininkų, tuo pačiu tapo aišku, jog merginos, žvelgdamos į stiprią, dailią heroję, pasąmonėje jaučiasi nelaimingos, mat suvokia, jog nesugebės būti tarsi ji ir apvils vyrų lūkesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius