-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutė Petrikytė: kilogramai tirpsta užkandžiaujant

Dainininkė Birutė Petrikytė (55 m.) žino, ką reiškia laikytis dietos. Neslepia jų išbandžiusi nesuskaičiuojamą daugybę, bet rezultatas visada būdavo toks pat: ištirpę kilogramai po kurio laiko grįždavo. Ji tiki šįsyk sužinojusi receptą, kaip galima sulieknėti nesialinant. Todėl pajūryje, savo šeimai priklausančiame pramogų centre „Birutės uostas“, pradėjo rengti gyvenimo būdo keitimo pamokas.
Birutė Petrikytė
Birutė Petrikytė / Oskaro Miliaus nuotrauka

– Kodėl nutarėte, kad čia turi veikti ne tik restoranas, bet ir sveikos gyvensenos mokykla?

– Antsvorio tema man pačiai labai aktuali. Per gyvenimą esu išbandžiusi tikriausiai šimtą dietų. Tai sriubas valgiau, tai pagal kraujo grupę produktus rinkausi, tai vien kefyrą gėriau... Pabodo. Vos pasigirsdavo pastabų, kad per televiziją atrodau sustambėjusi, ir vėl imdavausi dietų. Tada žmonės stebėdavosi, kaip taip greitai sulieknėjau (juokias). O po kurio laiko – vėl viskas iš naujo...

Dietos – blogai. Organizmas maisto turi gauti visą laiką. Pakeitus gyvenimo būdą galima atsisveikinti su buvusiu svoriu visam laikui.

Pirmiausia šį, palangiškės gydytojos Sondros Kulikauskienės siūlomą, lieknėjimo metodą išbandžiau pati. Jau numečiau dešimt kilogramų ir ketinu dar šiek tiek sulieknėti. Kilogramai nyksta natūraliai, nes organizmui nereikia liepti valgyti vien kiaušinių ar apelsinų. Pagal šią teoriją galima vartoti visus maisto produktus, kuriuose nėra cukraus.

– Per kiek laiko tie dešimt kilogramų ištirpo?

– Procesas nėra greitas... Taip gyvenu ir maitinuosi tris mėnesius. Pripratau ir man labai gerai. Sveika, saikinga mityba gamina laimės hormonus. Man pagerėjo nuotaika. Kai nesi persivalgęs, skrandis nebūna sunkus. Kai užkandžiauji penkis kartus per dieną, septintą vakaro pavalgęs vakarienės alkio nejauti net vėlai, o anksčiau po kelių valandų dairydavausi, ko dar užkąsti.

Tai ne vienkartinis dalykas – tokiu ritmu valgysiu visą gyvenimą. Maisto produktai – įprasti: žuvys, mėsa, daržovės. Tik nėra kankynės, kurią jauti laikydamasi dietos. Kai žarna žarną ryja, kai alkis kerta ir per smegenis, ir per nuotaiką. Dabar nejaučiu alkio, nes užkandžiauju penkis kartus per dieną.

Dainininkės sveiko matinimosi principai – naujausiame žurnale „Žmonės“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius