-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila: „Nesu narcizas ir nestoviu prieš veidrodį valandų valandas“

„Jeigu kada nuspręstum mesti dainavimą, kuo puikiausiai galėtum užsidirbti pinigų iš modelio darbo“, – dainininkui Vaidui Baumilai (26) per petį ploja bičiuliai, su baltu pavydu žvelgdami į tobulai ištreniruotą jo kūną.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Gedimino Žilinsko nuotr.

Vaidas kuklinasi: sportavo tikrai ne tam, kad galėtų žavėtis savimi ir puikuotis nepriekaištingu torsu. Sportavo dėl to, kad gerai jaustųsi, o torsas – tiesiog akiai malonus šalutinis efektas...

Praėjusiais metais jis, lyg koks jūreivis, aštuonis mėnesius praleido ne sausumoje – plaukiojo kruiziniu laivu ir koncertavo jo keleiviams. Į Lietuvą grįžo kur kas dailesnis, nei išvyko: aišku, išvaizda nesiskundė ir anksčiau, bet tokios skalbimo lentos ant pilvo tikrai neturėjo. Bičiuliai apstulbo, merginos ėmė persekioti žvilgsniais...

„Tokią gražią vyrišką figūrą būtinai reikia įamžinti“, – nusprendė fotografas Gediminas Žilinskas, nužvelgęs Vaidą M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje. Dainininkas jam atrodė pasikeitęs ne tik išore, bet ir vidumi. „Vyras pačiame jėgų žydėjime“, – tokia buvo pagrindinė fotosesijos mintis, kurią Gedimino surinkta komanda nepriekaištingai įgyvendino. Ir kone tobulam Vaido kūnui netgi neprireikė fotošopo!..

Net neįtikėtina, ką gali sportas...

Kartais irgi taip pagalvoju (šypteli). Man tai niekada nebuvo svetima: sportavau visą gyvenimą, lankiau krepšinio mokyklą, buvau judrus ir aktyvus. Bet intensyviai sportuoti pradėjau tik kruiziniame laive. Ten buvo sudarytos idealios sąlygos: esi skaniai pavalgęs, viskuo aprūpintas, uždaroje erdvėje, dienomis neturi ką veikti...

Panašiai kaip kalėjime?

Labai gerame kalėjime (juokiasi). Juk ir kalėjimuose vyrai pasiekia neblogų raumenų lavinimo rezultatų! Aš dirbau vakarais, tad dienomis galėjau daryti, ką tinkamas. Kai laivas sustoja uoste, galima išeiti pasivaikščioti, o ką veikti vadinamosiomis „sea days“, kai jis tiesiog plaukia atviroje jūroje?.. Žinoma, eiti į sporto salę. Nueidavau ten vieną sykį per dieną, paskui – jau du. Neturėjau nusibrėžęs jokio konkretaus tikslo, mintyse nepiešiau sikspeko: norėjau tiesiog tapti ištvermingesnis ir stipresnis. Draugai mane dabar vadina kultūristu: joks aš kultūristas, baikite tuos juokus... Tikras kultūristas manyje turbūt įžvelgtų daugybę trūkumų: ir čia raumenukų trūksta, ir ten... Betgi aš ir neketinu dalyvauti fitneso konkurse!

Pilvo presas auga beveik nuo visų pratimų. Kad ir ką darai – stumi ar trauki, pilvą vis vien įtempi. Tačiau pasiekti gerą formą – viena, ją išlaikyti – visai kas kita.

Nesiginčyk: juk malonu dabar pažvelgti į save veidrodyje?

Gal ir taip, bet nesu narcizas ir tikrai nestoviu prieš veidrodį valandų valandas, apsalęs nuo savo grožio (juokiasi). Pilvo presas auga beveik nuo visų pratimų. Kad ir ką darai – stumi ar trauki, pilvą vis vien įtempi. Darydamas atsilenkimus, paskui dar prigriebiau ir svarmenų... Kai po kurio laiko ėmiau pastebėti, kad pilvo raumenys keičiasi, atsirado motyvas – tegul jie tokie ir išlieka. Kilo savotiškas azartas... Pasiekti gerą formą – viena, ją išlaikyti – visai kas kita. Kadangi sportas tapo gyvenimo būdu, o su alkoholiu tai kirtosi, nusprendžiau jo visiškai atsisakyti. Beje, alkoholis – labai kaloringas, nuo jo ypač lengvai užauga lašinukai ant pilvo ir šonų...

Gal ir dietos pradėjai laikytis?

Ne, netapau kūno maniaku, vis dar valgau, ką noriu. Kai organizmas nori valgyti, tai ir duodu. Problemų dėl svorio niekada neturėjau – man labiau norėtųsi jo priaugti, nei numesti. Laive mėgavausi lengvu gyvenimu – maistas pats atsirasdavo ant stalo, o dabar tenka gamintis pačiam ar eiti į kavines. Štai vakar suvalgiau kebabą... Tiesa, be padažo (šypteli). Prieš valgydamas paskanauju gabalėlį šokolado – jis padeda skaidyti baltymus. Savaime ėmiau rinktis liesesnę mėsą – vištieną ir jautieną, atsisakiau kiaulienos. Taigi norintiems turėti gražų pilvą galiu pasakyti: tereikia sportuoti ir nekimšti visko, kas papuola po ranka.

Taip ir girdžiu skeptikus šnypščiant: „Tikriausiai jis kemša vien papildus...“

Kadangi sportuoju ir dirbu, kasdien išgeriu aminorūgščių, kad kūnas atsigautų. Tik tiek. Proteinų papildų nevartoju – jų gaunu iš maisto.

Ar tobulas tavo torsas kam nors iš aplinkinių tapo motyvu sportuoti?

Taip – mano brolis labai tuo užsikrėtė! Jis turi gerus duomenis, yra aukštesnis už mane, tad, manau, galėtų pasiekti puikių rezultatų.

Ir negaliu nepaklausti: ar yra mergina, kuri tavo raumenimis ne tik nuotraukose gali pasidžiaugti, bet ir juos paliesti?

Galbūt ir yra (šypteli).

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius