Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Užkalnis turi naują šeimos narį – Salvatore iš prieglaudos: 5 metus gyveno „ant lenciūgo“

Praėjusią savaitę augintinės Arizonos netekęs rašytojas, žurnalistas Andrius Užkalnis, savo namų duris atvėrė iš prieglaudos paimtam šuniukui. Naujasis šeimos narys anksčiau net kelerius metus praleido prieglaudoje.
Andrius užkalnis ir augintinis
Andrius užkalnis ir augintinis / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio archyvo nuotr.

Žinia apie naują augintinį A.Užkalnis pasidalino savo socialinių tinklų paskyroje, o įrašu leido pasidalinti ir su Žmonės.lt skaitytojais.

„Sveiki. Čia mano naujasis šeimos narys. Paprašiau prieglaudos, kad parinktų širdimi – kam reikia didžiausios pagalbos, laiko ir resursų.

Aštuonerių metų, iš jų penkerius praleido ant lenciūgo, paskui išgelbėtas, gydytas nuo savo didelių emocinių problemų, padaręs didžiulę pažangą, nesėkmingai adoptintas, toliau gydytas.

Praėjusią naktį parsivežiau iš Klaipėdos – jis ten buvo „Linksmųjų pėdučių“ prieglaudoje. Po susipažinimo, pasivaikščiojimų Kuršių Nerijoje ir kitur, nakvynės kartu, nusprendžiau ir pasiryžau. Trenerė ir kolegės pasitikėjo.

Šuniukui (šiaip jis didelis ir galingas, bet švelnus veršis, virš 30 kg.) Vilnius patiko, mano namai irgi.

Pavadinau jį Salvatore“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A.Užkalnis.

Sveiki. Čia mano naujasis šeimos narys. Paprašiau prieglaudos, kad parinktų širdimi - kam reikia didžiausios pagalbos,...

Posted by Andrius Užkalnis on Saturday, January 13, 2024

Džiaugsmo šuneliui suradus naujus namus neslėpė ir Klaipėdoje įsikūrusi gyvūnų prieglauda „Linksmosios pėdutes“. Įstaiga savo socialinių tinklų paskyroje pasidalino jautriu įrašu.

„Su nekantrumu laukėm, kada galėsim pasidalinti šita naujiena. Norėjom, kad naujasis Rojaus šeimininkas Andrius Užkalnis pirmas šią žinią praneštų, o tada galėtume apie tai ir mes pasidalinti su Jumis. Mūsų Rojus pagaliau turi namus! Ir ne šiaip namus, o tokius Namus. Ko gero, nuo tos dienos, kai Andrius Užkalnis mums parašė, kad norėtų suteikti namus tam, kuriam labiausiai jų reikia ir kuriam gali būti sunkiausiai juos rasti, mes iš jaudulio nebegalėjom užmigti. „Kad tik Rojukas gražiai jį sutiktų. Kad tik viskas jiems sektųsi puikiai.“ Kad tik tas, kad tik anas. Ir Rojus savo būsimą šeimininką sutiko geriau, nei tikėjomės. Ir atrodė, kad jis iškart suprato, kad keičiasi jo gyvenimas, nes buvo labai susijaudinęs, kaip mažas vaikas, kuris nežino, kaip čia pasirodyt.

Dar prieš keletą dienų klausėm savęs, kodėl toks nuostabus šuo kaip Rojus taip ilgai laukia savo žmogaus. Štai kodėl! Nes jie laukia to, su kuriuo jį išleistume ramia širdimi.

Susipažinkite iš naujo – nebe prieglaudinukas, o šeimos narys Salvatore. Tikime, kad matysimės ir matysime laimingą jo gyvenimą“, – rašė „Linksmosios pėdutės“.

Su nekantrumu laukėm, kada galėsim pasidalinti šita naujiena 😊 Norėjom, kad naujasis Rojaus šeimininkas Andrius Užkalnis...

Posted by Linksmosios pėdutės on Saturday, January 13, 2024

Žmonės.lt primena, kad šių metų sausio 5 dieną A.Užkalnis su buvusia mylimąja Fausta Marija Leščiauskaite neteko augintinės Arizonos, kuri ilgą laiką sunkiai sirgo. Jiedu bendrai taip pat augina šunį Oregoną.

LNK nuotr./Andrius Užkalnis
LNK nuotr./Andrius Užkalnis

„Arizona 2019–2024.

Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs.

Gyvenimas sunkiai sergančiai Arizonai, kurią mažutę su visa vada rado išmestą parke, buvo prognozuotas dviejų mėnesių – inkstai vos veikė. Gydytojų Vilniuje, Kaune ir Italijoje ir ypatingos priežiūros dėka ji nugyveno beveik penkerius pilnaverčius metus.

Aplankiusi gyvenime daugybę šalių, ji labiausiai džiaugėsi jūra ir vandenynu: Palerme, Ligūrijoje, Antibuose, Portugalijoje ir Nidoje. Ji buvo visiems gera ir ją mylėjo visi, kas ją sutikdavo.

Turbūt joks kitas šuo šalyje nebuvo tiek filmuotas ir fotografuotas, kaip Arizona: jei žiniasklaida norės įsidėti šį pranešimą, jos nuotraukas turi visi Lietuvos portalai ir visos televizijos“, – netekęs augintinės rašė A.Užkalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius