-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandro Vasiljevo parodoje – ir anksčiau nerodyta Astos Valentaitės vestuvių vakarėlio suknelė

Penktadienį Vilniuje, prekybos centre „Ozas“, atidaryta Aleksandro Vasiljevo paroda „Grožio paslaptys“, kurioje eksponuojama ir dizainerio Juozo Statkevičiaus specialiai Astai Valentaitei kurta vestuvinė suknelė. Ją žinoma moteris vilkėjo 2008-aisiais, per savo vestuvių su verslininku Laimučiu Pinkevičiumi vakarėlį.
Aleksandras Vasiljevas
Atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

30 per paskutiniuosius 100 metų žinomų dizainerių sukurtų vestuvinių suknelių, tarp kurių – J.Statkevičiaus kūrinys A.Valentaitei. Aksesuarai iš garsių mados namų kolekcijų, skirtų vienam svarbiausių moters gyvenimo įvykių. Tik praėjusiais metais mados istoriko Aleksandro Vasiljevo kolekcijas papildę eksponatai. Visa tai žiūrovai gali pamatyti naujausioje A.Vasiljevo parodoje, kuri penktadienio vakarą atidaryta Vilniaus prekybos centre „Ozas“.

Suknelė A.Valentaitei – bene pagrindinis parodos eksponatas. Drabužį dizaineris J.Statkevičius garsiai moteriai pasiuvo 2008-aisiais, jos vestuvių su verslininku Laimučiu Pinkevičiumi vakarėliui.

Pagrindinę vestuvinę suknelę – ilgą, pieno baltumo, A.Valentaitė tada vilkėjo per ceremoniją, o trumpą, parodoje eksponuojama – per linksmybes. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka

„Tą suknelę vilkėjau per vakarėlį, jau po vestuvių puotos. Tada ėjome linksmintis, viskas vyko klube. Juozas Statkevičius sukūrė trumpąjį vestuvinės suknelės variantą“, – Žmonės.lt sakė A.Valentaitė. 

Dabar, nors santuoka su L.Pinkevičiumi ir iširo, matydama savo vestuvinę suknelę parodoje ji šypsosi: „Žvelgdama į praeitį tikrai negalvoju, kad man kažkas nepatinka, kelia nemalonius atsiminimus. Man tai – gražūs atsiminimai, net kažkokia nostalgija. Tai buvo labai graži diena.“

O jei ryžtųsi tekėti darsyk, kaip rengtųsi tada? „Juozo suknelės tikrai neišeina iš mados, yra nesenstančios. Tačiau žinoma, kad tokio paties varianto antrąsyk vilktis nenorėčiau – norėtųsi pasipuošti kažkaip kitaip“, – sako A.Valentaitė. 

Apie parodą

„Beveik 40 metų kaupdamas kolekciją, neturėjau tikslo rinkti būtent vestuvinių suknelių. Tačiau palaipsniui susidarė labai solidi jų kolekcija, kurioje daugiausia – XIX–XXI amžiaus pradžios modelių. Specialiai šiai parodai prekybos ir pramogų centre „Ozas“ atrinkome 30 pastarojo šimtmečio vestuvinių suknelių, tarp kurių – ir pirmą kartą kaip kolekcijos dalis eksponuojama dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknelė“, – sakė mados istorikas A. Vasiljevas.

Kolekcininko teigimu, būtent šis parodoje pristatomas modelis jam yra brangiausias. „Vestuvinės suknelės kainuoja labai brangiai. Madų pristatymuose jas demonstruoja renginio pabaigoje kaip visos kolekcijos kulminaciją. Jei suknelė rankų darbo, pavyzdžiui, išsiuvinėta perlais ar cirkoniu, papuošta brangiais nėriniais, ji gali kainuoti ir 300 000 eurų. Tuo tarpu man šioje parodoje pati brangiausia būtent Juozo Statkevičiaus kurta suknelė“, – teigė A.Vasiljevas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Mados istoriko kolekcijoje yra ir dar keli J. Statkevičiaus kūriniai – teatro kostiumai. Be šio kūrėjo darbų, A. Vasiljevui priklauso ir keletas kitos lietuvių dizainerės – Ramunės Piekautaitės kurtų suknelių. Šiuo metu parodoje „Oze“ eksponuojamos asmeninio JAV prezidento žmonos Jacqueline Kennedy dizainerio Olego Cassini, praėjusiame amžiuje garsios Prancūzijos dizainerės Maggy Rouff, aukštosios mados (pranc. „haute couture“) krikštatėviu tituluojamo anglų dizainerio Charles Frederick Worth bei kitų žinomų kūrėjų ir mados namų darbai. 

Kaip ir visi istorinių kostiumų kolekcininkai, A. Vasiljevas svajoja turėti princesės Dianos per jos tuoktuves su D. Britanijos princu Čarlzu vilkėtą suknelę. „Tai viena garsiausių XX amžiaus vestuvinių suknelių. Deja, ji jau seniai muziejuje. Garsiems muziejams savo sukneles atidavė ne viena žymi nuotaka, tad laukiame naujų vestuvių“, – sakė A. Vasiljevas, o jo naujausia paroda lankytojų sostinėje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, laukia iki kovo 8 d. Parodos lankymas nemokamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius