Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Užkalnis gedi savo nuostabiosios Arizonos: vietoj užuojautų turi prašymą

Žurnalistas Andrius Užkalnis ir jo buvusi mylimoji Fausta Marija Leščiauskaitė neteko savo numylėtos Arizonos. Pora penkerius metus augintą šunytę laikė pilnaverte šeimos nare – kartu džiaugėsi ne tik laiku namuose, bet ir tolimomis kelionėmis, atsidavusiai rūpinosi sunkiai sirgusios augintinės gerove.
Andrius Užkalnis ir jo augintinė Arizona
Andrius Užkalnis / BNS ir asmeninio albumo nuotr.

Įrašu apie augintinio netektį A.Užkalnis pasidalijo feisbuke.

„Arizona 2019-2024.

Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs.

Gyvenimas sunkiai sergančiai Arizonai, kurią mažutę su visa vada rado išmestą parke, buvo prognozuotas dviejų mėnesių – inkstai vos veikė. Gydytojų Vilniuje, Kaune ir Italijoje ir ypatingos priežiūros dėka ji nugyveno beveik penkerius pilnaverčius metus.

Aplankiusi gyvenime daugybę šalių, ji labiausiai džiaugėsi jūra ir vandenynu: Palerme, Ligūrijoje, Antibuose, Portugalijoje ir Nidoje. Ji buvo visiems gera ir ją mylėjo visi, kas ją sutikdavo.

Turbūt joks kitas šuo šalyje nebuvo tiek filmuotas ir fotografuotas, kaip Arizona: jei žiniasklaida norės įsidėti šį pranešimą, jos nuotraukas turi visi Lietuvos portalai ir visos televizijos“, – rašė A.Užkalnis.

Žurnalistas dėkojo už užuojautas bei palaikymą, vis dėlto tuo pačiu ragino prisidėti prie gerų darbų.

„Ačiū už jūsų geras mintis ir palaikymą. Vietoje užuojautų Arizona prašė pervesti po kelis ar keliolika eurų gyvūnų prieglaudai ir terapijos centrui. Vadovė psichologė Ugnė Nedzinskaitė kažkada pirmoji konsultavo Arizoną dėl jos elgesio ir raidos.

VšĮ „Stebuklingi draugai LT“

LT447044090102998415

Jei siunčiate iš užsienio, galite naudoti mano PayPal: uzkalnis@icloud.com (pažymėkite ARIZONA – viską pervesiu jiems).

Ačiū visiems, kad taip mylėjote šią didelės širdies šuniukę. Ji turėjo puikų gyvenimą šioje žemėje“, – rašė jis.

Arizona 2019-2024. Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs.

Arizona 2019-2024. Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs. Gyvenimas...

Posted by Andrius Užkalnis on 2024 m. sausio 5 d., penktadienis

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė augino du priglaustus šunis – Arizoną ir Oregoną. Pora augintinius laikė pilnaverčiais šeimos nariais, kartu keliaudavo, rūpinosi jų gerove. Pora nuolat skatino remti gyvūnų prieglaudas.

Tiek Andrius, tiek Fausta jau kurį laiką socialiniuose tinkluose dalijosi žiniomis apie blogėjančią Arizonos sveikatos būklę.

„Arizonai blogai. Kiek? Labai. Šiandiena ir rytojus yra kritiniai, kai paaiškės, ar paskutinis įmanomas atstatymo ir gydymo būdas veikia. Visi kiti netiko.

Pasidalinau instagrame, nes, na, yra žmonių, kuriems ji nuoširdžiai rūpi. O ir kažkoks bendras tikėjimas, kad ji dar gali pasveikti, ramina. Gydytojas nedrąsiai suteikia viltį, bet ruošia blogiausiam. Ir vis tiek kimbiesi į tą kruopos dydžio tikėjimą. Juk ne pirmąkart pavyksta ją išplėšti iš mirties nagų. Tai tikiesi, viliesi ir vėl.

Tik paprašiau: nereikia patarimų ir nereikia žodžių. Paprasta: joks gydytojas neims patarinėti nepamatęs tyrimų rezultatų, ligos dinamikos, jau taikytų gydymo būdų bei neįvertinęs aplinkybių. Ir net jei kieno nors kačiukui, šuniukui, žiurkėnui ar arkliui kažkas su inkstais buvo, tai nieko nereiškia. Gydo gydytojai, šeimininkai tikrai neimprovizuos, tu elementariai gali pakenkti.

Arizonos atveju – gydo bendrosios praktikos gydytojas čia, Vilniuje, ir nefrologas, profesorius, ten, Kaune, akademijoje, kuris šaukia konsiliumus, tariasi, ir daro viską, kas galima. Arizonai labai pasisekė.

Reikia suprasti, kad kai inkstai veikia keliais procentais iš šimto, o prognozuota – nesulaukti pirmos rujos, nors praėjo penkeri metai, tai padaryta jau labai daug, bet tų variantų mažėja. Tiesiog tikėjomės daugiau laiko ir tiek“, – praėjusių metų pabaigoje feisbuke dalijosi Fausta Marija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?