-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilį ZAZ be dokumentų vairavusiam Radžiui – 1 250 litų bauda

Teismas paskelbė nutarimą administracinio teisės pažeidimo (ATP) byloje, kurioje protokolas už zaporožiečio vairavimą be dokumentų buvo surašytas garsiajam čigonui Radžiui Aleksandrovičiui.
Radžis Aleksandrovičius teisme
Radžis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pramogų pasaulio įžymybę 24 metų Radžį Aleksandrovičių teismas pripažino kaltu dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Garsiajam pažeidėjui Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Antanas Virbalas nurodė sumokėti 1 250 litų baudą.

ATP protokolą policininkai popscenos ir televizijos žvaigždei R.Aleksandrovičiui buvo surašę už tai, kad rugpjūčio 21 dienos vakarą sostinės Kalvarijų gatvėje jis vairavo automobilį ZAZ, bet pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo, taip pat neturėjo transporto priemonės dokumento ir civilinės atsakomybės draudimo.

R.Aleksandrovičius vairuotojo pažymėjimo neturi, šio dokumento jis niekada ir nebuvo įgijęs.

15min.lt nuotr./Sulaikyto automobilio fragmentas
15min.lt nuotr./Sulaikyto automobilio ZAZ fragmentas

Radžiui šis teismo procesas praėjo nervingai: jis blaškėsi, keitė versijas, vis kartojo, kad jam atsibodo vaikščioti į posėdžius. To, kad vairavo ZAZ automobilį, geranoriškai atlikėjas nepripažino.

Savo ruožtu teisme apklausti Radžį sulaikę policijos patruliai Artūras Čereška ir Arūnas Guga dar sykį nuosekliai papasakojo, kaip lemtingą vakarą sulaikė pažeidėją. Aplinkybė, kad būtent Radžis sėdėjo prie zaporožiečio vairo, pareigūnams nekėlė jokių abejonių. Anot policininkų, Radžis linksminosi su draugu, tačiau apsikeisti vietomis vairuotojas su keleiviu neturėjo jokios galimybės.

Vairuotoją sulaikę policininkai neatpažino R.Aleksandrovičiaus, kaip žymaus dainininko. Tai, kad bendrauja su garsiuoju Radžiu, pareigūnai suprato tik atsivežę jį į nuovadą bei nustatę pažeidėjo asmenybę.

Pareigūnai minėjo, kad R.Aleksandrovičiaus vairuojamas ZAZ automobilis ne tik vingiavo po važiuojamąją dalį iš vienos eismo juostos į kitą, bet nebuvo techniškai tvarkingas: nedegė vienas žibintas.

Kita įdomi bylos detalė: policininkai prisipažino nepažinę R.Aleksandrovičiaus, kaip žymaus dainininko. Tai, kad bendrauja su garsiuoju Radžiu, pareigūnai suprato tik atsivežę jį į nuovadą bei per duomenų bazę nustatę pažeidėjo asmenybę.

Nutarimą paskelbęs teisėjas A.Virbalas pažymėjo, jog policininkų duoti paaiškinimai buvo nuoseklūs, visiškai atitiko bylos medžiagą, o asmeninių priežasčių iš piktos valios apkalbėti ZAZ vairuotoją pareigūnai neturėjo.

Tuo tarpu visus Radžio argumentus teismas įvertino kaip asmens siekį išvengti administracinės atsakomybės, tad juos besąlygiškai atmetė.

„Jei žiedą nusipirkau, tai ir baudą sumokėsiu!“ – jau po pirmojo posėdžio žurnalistams pareiškė R.Aleksandrovičius, nuolat kartojęs, kad turi pinigų, todėl esą nemato jokios problemos.

Šiandienis teisėjo A.Virbalo nutarimas dar neįsiteisėjo, jį Radžis per 20 dienų gali apskųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui. Teisėjas įspėjo Radžį, jog per nustatytą terminą nesumokėjus baudos ir nepristačius teismui kvito, medžiaga dėl jos priverstinio išieškojimo nedelsiant gali būti perduota antstoliams.

Tiesa, iškart po posėdžio Radžis pareiškė mokėsiąs baudą ir jam nepalankaus nutarimo neskųsiąs. Tačiau savo kaltę pramogų pasaulio atstovas ir toliau atkakliai neigė.

Kas, jei ne garsusis romų tautybės atlikėjas, tuomet vairavo automobilį ZAZ?

„Šventoji dvasia!“ – bandė šmaikštauti Radžis, nenoriai bendravęs su žiniasklaida apie savo nuotykius kelyje ir skubėjęs išeiti iš teismo, kur jo laukė taksi automobilis.

VIDEO: 15min.lt - Radžis ZAZ nevairavo, bet baudą mokės

VIDEO: 15min.lt - Radžį teisme dėl ZAZ automobilio užgulė žurnalistai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius