Beata, esate kulinarinės laidos vedėja, neseniai išleidote jau antrąjį kulinarinį kalendorių, turite ir kitos veiklos. Kaip viską spėjate?
– Vyras sako, kad mėgstamiausias mano posakis yra „Aš neturiu laiko“. Manau, jis teisus. Iš tiesų dažnai skundžiuosi, kad man trūksta laiko, kad nespėju padaryti vieno ar kito suplanuoto darbo. Kartais pagalvoju, kad reikia sumažinti tempą.
Pastarieji metai man buvo ypač aktyvūs. Pusę metų kasdien lankiau kulinarijos mokyklą Anglijoje. Tik baigusi mokslus, suskubau filmuoti laidas TV3 televizijai, padėjau organizuoti „Maisto banko“ akciją, o kur dar kalendoriaus leidybos darbai... Metai buvo darbingi.
– Ar per šiuos metus spėjote bent šiek tiek atsikvėpti ir paatostogauti?
– Buvo laisvo laiko, bet nedaug. Su šeima atostogavome birželio mėnesį, o rugpjūtį su vaikais buvau savaitei išvykusi į Nidą. Štai ir visos mano atostogos. Puikiai žinau, kiek daug per metus galima nuveikti, tačiau labai svarbu, kad dėl veiklos nenukentėtų šeima. Stengiuosi viską spėti. Geras laiko planavimas – štai kokia mano paslaptis (šypteli).
– Daugelis skaitytojų stebisi, kaip Jūs, nuolat gamindama maistą, nepriaugate svorio ir išsaugote puikią figūrą. Pasidalysite patirtimi?
– Tai dažnai man užduodamas klausimas. Pirma, nemanau, kad esu labai liekna ir atitinku modeliams taikomus kriterijus. Antra, bene svarbiausias dalykas yra jausti saiką. Nebūtina, daug laiko praleidžiant prie puodų, šlamšti viską iš eilės. Reikia valgyti ir mėgautis maistu. Kuo gardesnį skonio receptorius žadinantį patiekalą pagamini, tuo labiau juo mėgaujiesi ir mažiau suvalgai. Kad ir kaip būtų, jau seniai galvoju, kad man reikia pradėti sportuoti.
Plačiau naujausiame „Privatu!”