-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biografinę knygą pristatęs stipriausias pasaulio žmogus Ž.Savickas už pergales dėkoja žmonai (nuotraukos)

Šešiskart iš eilės prestižinių galiūnų varžybų „Arnold Strongman“ nugalėtojas, stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas sunkiaatletis Žydrūnas Savickas trečiadienio vakarą prekybos ir pramogų centre „Panorama“ pristatė biografinę knygą. Knygoje „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ sportininkas papasakojo apie sportinius laimėjimus ir gyvenimo vertybes.
Knygos pristatymo akimirka
Knygos pristatymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neseniai 15min.lt konferencijoje viešėjęs Ž.Savickas būti profesionaliu sportininku nusprendė sulaukęs šešiolikos ir dėl to sunkiai dirbo 12 metų. Sunkiaatletis teigia šią biografiją skiriantis jauniems žmonėms, kurie renkasi gyvenimo kelią ir nori pasiekti užsibrėžtų tikslų.

„Tai yra istorija ir pavyzdys žmonėms, kad nepaisydamas to, kokiame mažame mieste esu gimęs, kokioje mažoje valstybėje esu užaugęs, galiu pasiekti visko, ko noriu“, – teigė vyras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka
Ž.Savickas džiaugiasi, kad galiūnų čempionatuose iškovotus prizus parvežė į Lietuvą. 

Dažnai sakoma, kad sportininkai yra mažakalbiai, tačiau ar tai būdinga ir Ž.Savickui, ar žurnalistui, rašiusiam šią knygą, buvo sudėtinga išgauti įdomiausias istorijas?

„Na, man būtų sunku apie save kalbėti, ar aš esu kalbus, ar nekalbus, bet kai manęs paklausia, atsakau“, – su sau būdingu ramumu svarstė Ž.Savickas.

Neseniai PAR čempionate čempiono vardą apgynęs Ž.Savickas su žurnalistu Andriumi Guginiu knygą sukūrė per devynis mėnesius. Joje galima rasti 12 istorijų, pasakojančių galiūno kelią nuo vaikystės iki ateities vizijų. 350 puslapių biografijoje galima rasti ir ištraukų iš įvairių straipsnių apie Ž.Savicką bei autoritetingų žmonių, pavyzdžiui, kultūristo, Kalifornijos gubernatoriaus Arnoldo Swarzeneggerio atsiliepimų.

Biografijoje Ž.Savickas vengė pernelyg asmeniškų temų, tačiau žmonai Jurgitai vietos skyrė.

„Knygoje negali nebūti žmonos, nes tai žmogus, kuris daugiausia prisidėjo prie mano pergalių, kai kada net daugiau negu aš, nes palaikymas – labai svarbu. Ypač buvo svarbu tada, kai gavau traumą ir niekas nebetikėjo manimi. Ačiū jai, kad mane palaikė“, – teigė Ž.Savickas.

Biografinėje knygoje Ž.Savickas taip pat išdėstė trumpą galiūnų sporto istoriją, atskleidė sunkiaatlečių tarpusavio santykių subtilybes. Pasirodo, nors tarp sportininkų paprastai vyrauja nuožmi konkurencija, galiūnų sporte to nepajusi – sunkiaatlečiai mielai vieni kitiems skolina batus, diržus ir kovoja tik dėl vienintelio – kas pakels sunkesnį svorį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ž.Savicko žmona Jurgita

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius