-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs grupės „N.E.O.“ dainininkas Tadas Lukoševičius sėdo į teisiamųjų suolą – jis įtariamas neteisėtai pasisavinęs 400 tūkst. litų

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas, po ilgų atdėliojimų, pradėjo nagrinėti buvusio populiarios vaikinų grupės „N.E.O.“ dainininko Tado Lukoševičiaus (26) bylą. Jis kaltinamas neteisėtai pasisavinęs apie 400 tūkst. litų ir juos iššvaistęs.
Tadas Lukoševičius
Tadas Lukoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors neatvyko visi kviesti nukentėjusieji ir liudytojai, bendru sutarimu nutarta bylą pradėti nagrinėti iš esmės, pirmiausia apklausiant į posėdį atvykusius nukentėjusiuosius Audrių Piktį ir Hubertą Bauman.

Kitame posėdyje vasario mėnesį bus apklausti likę du nukentėjusieji (Gelija Vaškūnė ir Giedrius Ambrazevičius) ir liudytojai. Taip pat nuspręsta, kaip liudytoją, apklausti T.Lukoševičiaus mamą Dalią Lukoševičienę, kuri galėtų geriau papasakoti buvusią sūnaus padėtį.

Riesdavo įtikinamas istorijas

Garsaus dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio (mirė 2008 m.) sūnus Tadas Lukoševičius įtariamas sukčiaudamas neteisėtai iš žmonių 2007-2010 m. pasiskolinęs dideles pinigų sumas ir nevisas jų grąžinęs.

A.Piktys (yra paskolinęs 9 tūkst. Lt, su palūkanomis nori atgauti 22,8 tūkst. Lt) ir H.Bauman (paskolinęs apie 19 tūkst. Lt) teigė, kad su Tadu jie susipažino 2005-2007 metais, per bendrus pažįstamus. Pinigų turintys jaunuoliai mėgdavo pasilinksminti Kauno, Vilniaus, Klaipėdos klubuose.

Nukentėjusieji pasakojimu, T.Lukoševičius sudarė pasiturinčio jaunuolio įspūdį, jį sustiprino ir sėkmingas jo tėvo verslas („Obuolio klubas“), įspūdingas pažįstamų ratas. Todėl jaunuoliams nė į galvą neatėjo, kad T.Lukoševičius galėtų turėtų nedorų kėslų.

Pradžioje jis pasiskolindavo pinigų smulkioms išlaidoms ir juos atiduodavo. Vėliau pasakodavo istorijas apie savo verslo planus, kuriems įgyvendinti esą reikia skubiai nemažai pinigų. Juos žadėdavo grąžinti su nemažomis palūkanomis.

T.Lukoševičius tikindavo, kad yra paveldėjęs tėvui, močiutei priklausančius žemės sklypus, kuriuos nori padalinti ir išparduoti. Taip pat sakydavo, kad „Obuolio muzikos klubas“ priklauso jam ir dar vienam žmogui. Tai skolintojus įtikindavo, kad Tadas yra mokus ir supranta prisiimamą atsakomybę.

Slapstėsi nuo teisėsaugos

Žmonės.lt primena, kad praėjusių metų gruodžio 3 d. T.Lukoševičių teismas leido suimti 3 mėnesiams. Nes iki tol Kauno apylinkės teismui bylos nagrinėti nepavykdavo, nes įtariamasis sukčiavimu stambiu mąstu paprasčiausiai neatvykdavo į posėdžius, vėliau pranešdavęs esą yra susirgęs. Nemažai laiko vaikinas slapstėsi nuo policijos, nors de facto visi žinojo, kad jis dažnai lankosi populiariame naktiniame Vilniaus bare „Absento fėjos“. Prie jo buvęs dainininkas gruodžio pradžioje ir buvo sulaikytas.

Padengti susidariusias skolas buvo bandoma pardavus sukčiavimu kaltinamo T.Lukoševičiaus 3 kambarių butą prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone. Tačiau pirkėjų neatsirado. Pradinė buto kaina – 373 tūkst. Lt. Netrukus antstoliai turėtų paskelbti jau ketvirtas varžytines.

Žmonės.lt anksčiau rašė, kad T.Lukoševičiaus ieško policija, o nukentėjusieji netgi siūlo premiją už naujienas apie Tado buvimo vietą. Vienas nukentėjusiųjų, Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ bendraturtis Giedrius Ambrazevičius pasakojo patyręs net  100 tūkst. Lt nuostolį. Būtent jis ir ėmėsi iniciatyvos sulaikyti T.Lukoševičių, siūlydamas už jo buvimo vietos atskleidimą 500 Lt atlygį.

Pats Tadas Lukoševičius savo kaltę neigia. Jo teigimu, pinigus jis visada grąžindavo. Negrąžino tik susidūręs su sunkumais versle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius