-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daina Žemaitytė. Stebėtoja

Skaitomiausią ir daugiausia aptarinėjamą žurnalą „Žmonės“ jau septintus metus redaguoja moteris, nemėgstanti viešumo. Vyriausiąją redaktorę Dainą Žemaitytę retai sutiksi blizgiuose vakarėliuose ir triukšminguose renginiuose, kurie „maitina“ jos kuriamo leidinio puslapius. Nuo senų laikų ji sąmoningai renkasi stebėtojos poziciją.
Daina Žemaitytė
Daina Žemaitytė / Tomo Kaunecko (fotostudija „Ciklopas“) nuotr.

Ar tavęs pačios kartais nestebina žurnalo „Žmonės“ populiarumas?

Tikrai ne. Pasaulyje labiausiai ir skaitomi leidiniai apie garsenybes, tik anglų kalba turi geresnį terminą joms apibūdinti – „celebrity“. Mes jas vadiname žvaigždėmis, kas visus labai erzina.

Kaip manai, kodėl?

Ko gero, šis žodis turėtų reikšti šiek tiek daugiau, nei reiškia dabar. Žvaigždė turėtų būti labai daug pasiekusi, talentinga, ryški, charizmatiška persona. O mes Lietuvoje šiuo žodžiu vadiname bent kiek garsesnį žmogų. Ypač iš pramogų pasaulio.

Nors žurnalas populiarus, dalis visuomenės jo atžvilgiu pabrėžtinai neigiamai nusiteikusi. Kartą pati mačiau, kaip akademinio sluoksnio atstovė su pasibjaurėjimu atstūmė mandagiai jai pasiūlytą žurnalą.

Manau, kad tikrai intelektuali ir pasitikinti savimi asmenybė niekada nesigėdys pripažinti, jog kartais jai įdomūs ir tokie dalykai. Nes supranta, kad toks žurnalas niekaip nesumenkins jos intelekto ir padėties visuomenėje. Man liūdna, kad kartais nesugebama lengvai pažvelgti į paprastus dalykus ir tokio žanro leidinio įvertinti tiesiog kaip pramogos. Bet koks psichoanalitikas pasakys, kad kiekvienas turime šiek tiek vujarizmo. Sveikai mąstančiam žmogui neturėtų būti gėda prisipažinti, kad jam kartais įdomu pavartyti tokį žurnalą. O garsiai apie mūsų „žemą lygį“ daugiausia rėkia kompleksuoti ir savimi nepasitikintys žmonės, kurie aplinkinių akyse nori atrodyti „aukščiau viso šito“, bet jiems vis tiek smalsu į tai užmesti akį.

Jeigu nemėgstu futbolo, aš jo nežiūriu ir nepuolu šaukti, kokio žemo lygio jis yra Lietuvoje. Tačiau daug gerbiamų žmonių, užuot nekreipę dėmesio į leidinį, kuris jiems neva neįdomus, kažkodėl jaučia pareigą viešai piktintis, kokia tai tuštybė. Kam eikvoti energiją dėl žurnalo, kurio tiesiog gali nepirkti ir neskaityti? Ar kam nors esame padarę ką nors blogo?
 

Plačiau naujausiame žurnale „Laima“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius