Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris Seržas Gandžumianas: „Vyras turi būti tvarkingas“

Dizaineris Seržas Gandžumianas visada atrodo tvarkingai, rimtai ir netgi kiek griežtokai. Mados versle besisukiojantis vyras turi tvirtą nuomonę ir apie tai, kaip turėtų atrodyti save ir aplinkinius gerbiantis vyras.
Seržas Gandžumianas
Seržas Gandžumianas / Butauto Barausko nuotr.

Seržai, koks vyras, jūsų nuomone, yra stilingas?

Pirmiausia reikia žiūrėti ne į stilių. Svarbiausia, kad vyras būtų tvarkingas. O dėl stilingumo, net apsiperkant paprastose, sakyčiau, standartinėse parduotuvėse, įmanoma atrodyti stilingai. Tereikia susirasti kokį nors savitą akcentą – skarelę, kaklaskarę, šalikėlį ar laikrodį, kuris suteiks jums išskirtinumo, originalumo ir neleis paskęsti pilkoje masėje.
Be abejo, svarbu, kad ta detalė atitiktų jūsų užimamas pareigas ir nekontrastuotų su darbo vieta ir svarba.

Sakote, nebūtina sekti mada?

Skirtingai nei dauguma žmonių, kurie sukasi vadinamajame mados versle, esu tos nuomonės, kad mados reikėtų tarsi privengti. Svarbu būti gyvybingam, domėtis naujovėmis, bet ne sekti aklai kažkokiomis mados tendencijomis. Geriau rengtis tvarkingai, patogiai ir kokiais nors mažais akcentais išreikšti savo individualumą ir stilių.

Daugeliui stilius ir mada asocijuojasi su didelėmis išlaidomis...

Nepritariu šiai nuomonei. Daug svarbiau vyriškumas ir savitas stilius, o ne brangumas. Be abejo, jei esi aukšto lygio verslininkas, vaikštantis į itin svarbius susitikimus, apranga turi atspindėti užimamas pareigas. Didžiausią dėmesį patarčiau kreipti į laikrodį ir batus. Tai labiausiai į akis krintantys dalykai, kurie daug ką pasako. Svarbu ir dailiai gulantis kostiumas,  iš jo rankovių 1–1,5 cm turėtų kyšoti marškinių rankogaliai, papuošti sąsagomis, nepriekaištingai surištas kaklaraištis ar kaklaskarė. Šiais aksesuarais puikiausiai galima išreikšti savo stilių ir individualumą.

Kaip manote, ar lietuviai vyrai stilingi?

Atvirai kalbant, užsienio susitikimuose vis dar matyti, kad dauguma mūsų verslininkų yra iš Rytų bloko...
Tačiau pastaruoju metu pastebiu vis daugiau stilingų verslininkų ir kitų profesijų atstovų. Tikrai yra vyrų, kurie labai rūpinasi savo stiliumi. Net ir į mane dažnai kreipiasi labai stilingi vyrai, norintys gauti vieną kitą patarimą.

Atvirai kalbant, užsienio susitikimuose vis dar matyti, kad dauguma mūsų verslininkų yra iš Rytų bloko...

Ar galėtumėte patarti, kaip stipriosios lyties atstovams rengtis vasarą?

Jei kalbėsime apie į darbą žingsniuojančius vyrus, jiems derėtų rinktis kur kas lengvesnio audinio drabužius, tarkim, iš labai plonytės vilnos. Dar noriu primygtinai paprašyti, kad vyrai nemanytų, jog yra tik juoda ir pilka spalvos. Tikrai toks įspūdis, kad žiemą visi tamsiai mėlyni arba juodi, o vasarą balkšvai pilki (šypsosi).
Na, o batus derinkite prie kojinių ir kelnių spalvos. Taisyklė viena – batai turi būti vienu tonu tamsesni nei kojinės ir kelnės.
Laisvalaikiu derėtų rinktis sportiškesnę aprangą. Be abejo, ne treningus. Lengvas kelnes, džinsus iš plonesnio audinio, švarkelius ir pan. Šiuo atveju svarbiausia – patogumas.

Kiek laiko reikia, kad vyras galėtų drąsiai išeiti iš namų?

Tiek, kiek jam reikia, kad būtų patenkintas savo išvaizda, ir nė minutės trumpiau (šypsosi). Yra vyrų, kuriems užtenka 1,5–5 minučių, ir jie šauna pro duris. Svarbu, kad per tą keletą minučių atkreiptų dėmesį į smulkmenas: ar dailiai nusiskuto, ar plaukai tvarkingi, veidas nedėmėtas ir pan. Laiko atima ir kaklaraiščio rišimasis, jei norisi atrodyti šiek tiek kitaip ir mazgą surišti originaliai.
Jei vyras prie veidrodžio užtrunka ilgiau nei dešimt minučių, dar nereiškia, kad jis yra moteris (šypsosi).

Kaip ilgai jūs pats gražinatės?

Ryte prausdamasis užmetu akį į veidrodį, po mankštos – vėlgi. Manau, per dieną susidaro apie pusvalandis.

Paminėjote mankštą. Ar seniai susidomėjote sveiku gyvenimo būdu?

Sveika gyvensena prasideda nuo sveikos mąstysenos. Tuo susidomėjau prieš beveik dvidešimt penkerius metus. Nuo tada kasdien užsiimu joga. Su ja atėjo ir suvokimas, kad nebūtina valgyti mėsos, ji – žmogaus prigimčiai netinkamas produktas.

Esate tuo tikras?

Žinoma. Mūsų dantys ne kaip vilkų ar tigrų, pritaikyti mėsai nuo kaulų plėšti. Virškinamasis traktas taip pat artimesnis karvių. Mėsėdžių žarnynas labai trumpas, kad suvalgyta mėsa negestų, o štai mūsų kaip ir visų žolėdžių nepaprastai ilgas, pritaikytas žolei virškinti. Iš prigimties esame vegetarai.

Joga ir sveika mityba labiau tobulina kūną, o kaip rūpinatės siela?

Mano diena prasideda ir baigiasi malda. Rytą, sukalbėjęs maldą, žinau, kad tai – sėkmingos dienos pradžia.

Esate iš tų vyrų, kurie mėgsta sukiotis virtuvėje. Iš kur šis pomėgis?

Na, pirmiausia noriu maitintis sveikai, o namuose ruoštas maistas sveikesnis. Net gydytojo kabinete dažnai išgirsi klausimą: „Kur maitinatės – kavinėse ar namie?“ Tai be galo svarbus aspektas sveikai gyvensenai.
Be to, man maisto ruošimas yra kūrybinis procesas, saviraiškos būdas, kuriuo nepaprastai mėgaujuosi. Net darbe valgau savo ruoštą maistą – šaltas ar šiltas salotas.

Sveika gyvensena prasideda nuo sveikos mąstysenos. Tuo susidomėjau prieš beveik dvidešimt penkerius metus. Nuo tada kasdien užsiimu joga.

Maloniau gaminti sau ar vaišinti draugus?

Maistu dalinuosi pagal galimybes (šypsosi). Smagu, kai draugai ar artimieji paragauja ko nors naujo, šviežio, sveiko.
Labiausiai džiugima mėsėdžių reakcija į patiekalus, kuriuose jos nėra, bet skonis tarsi ir jaučiasi.

Kokia jūsų ruošiamo maisto paslaptis?

Prieskoniai. Ajurveda juos vadina ugnimi, padedančia virškinti. Kuo geriau suvirškinamas maistas, tuo sveikiau. Be abejo, kalbu apie tikrus prieskonius, o ne tuos juokingus mišinius, kurių gausu mūsų parduotuvėse: „Salotoms“, „Mėsai“, „Sriubai“. Tik Lietuvoje ir mačiau tokių. Jis skirti neišmanėliams. Reikia naudoti atskirus prieskonius ir žinoti, kam jie ar jų derinys tinka.

Ar galėtumėte pasidalyti kokiu nors receptu?

Graikiškos salotos. Suplėšykite salotas, supjaustykite papriką, pomidorą, dalį žaliosios cukinijos, be abejo, fetos sūrio, šiek tiek prieskonių ir viską apšlakstykite nedideliu kiekiu gero alyvuogių aliejaus.

Daugelis įsitikinę, kad sveikai maitintis yra prabanga. Ką apie tai manote?

Manau, mėsa kainuoja kur kas brangiau. Apskritai tokia nuomonė yra pagrįsta tik informacijos stygiumi. Pabandę sveikai gyventi, žmonės suprastų, kaip yra iš tikrųjų. Juk sveikai gyventi svarbu.

Kokie jūsų artimiausi planai?

Kaip ir daugeliui, taip ir man buvo sudėtingas laikotarpis, todėl artimiausi planai – atiduoti keletą skolelių. Bet apie tai nekalbėkime.

Gerai, pakalbėkime apie jūsų laisvalaikį.

Be abejo, kaip ir visi normalūs žmonės turiu laisvo laiko. Nesu darbomanas. Mėgstu skaityti knygas, pažiūrėti gerų filmų, išeiti pasivaikščioti, bet visų maloniausia yra leisti laiką su vaikais. Kadangi gyvenu prie pat miško, ten su vaikais vaikštinėju, žaidžiu, bėgioju. Namie dažnai su jais piešiu ar „žaidžiu teatriuką“. Stengiuosi su vaikais bendrauti kūrybiškai ir matau, kad jiems tai patinka.

Iš pažiūros visada atrodote labai griežtas, rimtas. Ar toks ir esate?

Iš tiesų esu labai žaismingas, nestokoju humoro jausmo, taigi tai klaidingas įspūdis (šypsosi). 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius