-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Daniūtė-Vasiliauskienė: nepagrįstos skyrybos!

Profesionali šokėja Edita Daniūtė-Vasiliauskienė ir vėl apkalbų sūkuryje. Kol moteris važinėja po užsienį ir repetuoja šokių žingsnelius, pavyduoliai ją jau skiria su vyru Mindaugu ir vadina šalies išdavike. Tačiau šokėjai tai nė motais.
Edita Daniūtė-Vasiliauskienė
Edita Daniūtė-Vasiliauskienė / Teodoro Biliūno nuotrauka

Vardas, pavardė: Edita Daniūtė-Vasiliauskienė.
Gimimo data, vieta: 1979 07 11, Vilnius. 30 m.
Šeima, kurioje gimė: mama Gražina – vokiečių kalbos mokytoja metodininkė, tėtis Stasys – zootechnikas, habilituotas mokslų daktaras, ilgametis „Girelės“ paukštyno direktorius; turi gydytoja dirbančią keturiolika metų vyresnę seserį Eriką.
Šeiminė padėtis: ištekėjusi; vyras – Mindaugas (32), dukra – Evita (2).
Pasiekimai: šokdama su Arūnu Bižoku (31), tapo pasaulio, Europos sportinių šokių čempione; daugkartinė Lietuvos čempionė; Kaune įkūrė savo šokių studiją; vedė LNK šokių projektą „Šok su žvaigžde“; šįmet grįžo į didįjį sportą ir šoko su italu Angelo Madonia (25); šiuo metu ant parketo Edita sukasi su Mirko Gozzoli (33).

Mariaus Žičiaus nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su Angelo
Mariaus Žičiaus nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su Angelo

Neplanuoti pokyčiai

Šokėjos Editos Daniūtės–Vasiliauskienės gyvenime – permainos. Neseniai moteris džiūgavo, kad likimas jai suteikė dar vieną progą po motinystės atostogų grįžti į didįjį sportą ir šokti su iš Sicilijos kilusiu šokėju Angelo Madonia (25). Dabar lietuvė sukasi kito italo – Mirko Gozzoli – glėbyje. Be to, tarptautinėse varžybose ir čempionatuose ji nusprendė atstovauti Italijai.
Susitarti su daug keliaujančia Edita dėl interviu nebuvo lengva. Grįžusi į gimtinę kelioms dienoms, ji prižadėjo viską papasakoti, tačiau dėl laiko stokos moteris interviu vis nukeldavo. Galiausiai sulaukėme E. Daniūtės–Vasiliauskienės skambučio: „Esu lėktuve, laukiu skrydžio. Galime pakalbėti.“

Edita, koks šiuo metu yra Jūsų gyvenimas?

Beprotiškas tempas, daug kelionių. Tačiau visko labai labai labai norisi. Nuovargio nejaučiu, tik truputį per daug adrenalino (šypteli).

Išsiskyrusi su šokių partneriu A. Madonia, su kuriuo grįžote į didįjį sportą, dabar ant parketo sukatės su šokių pasaulio pažiba italu M. Gozzoli. Kokie Jūsų siekiai?


Turime labai didelių tikslų, be to, ir galimybės geros. Norėtume sužibėti profesionalų Pasaulio čempionate ir visose pagrindinėse varžybose.

Papasakokite daugiau apie naująjį šokių partnerį.

M. Gozzoli – labai profesionalus partneris. Mums puikiai sekasi dirbti. Jo žmona irgi yra šokėja. Įvyko partnerių kaita: mano buvęs porininkas Angelo nusprendė šokti su dabartinio partnerio porininke, tiksliau pasakius – su savo žmona. Taigi Mirko liko be partnerės, ir taip mes pradėjome drauge treniruotis, šokti.

Dabar atstovausite Italijai, o ne Lietuvai. Nebijote, kad tautiečiai Jus pasmerks?


Nebijau, nes lietuviai jau seniau mane daug kartų pasmerkė. Vieni kalba blogai, kiti – gerai. Mano galva, Lietuvoje mažai liko tikrų nacionalistų. Man svarbiausia – pasiektas rezultatas. Man nė motais, kad atstovauju Italijai, juk esu lietuvė! Tai nelabai keičia situacijos. Dėl to nė trupučio nesielvartauju.

Teodoro Biliūno nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su vyru
Teodoro Biliūno nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su vyru

Pastaruoju metu Jūs be galo daug keliaujate. Lietuvoje, kur yra Jūsų šeima, praleidžiate mažai laiko. Ar vyras Mindaugas tam neprieštarauja?

Ne, jis neprieštarauja. Mindaugas mane labai palaiko. Jis mano, kad turiu puikių perspektyvų. Sutuoktinis supranta, jog aš šios progos nenoriu praleisti ir tikrai jos nepraleisiu.

Turbūt Jūsų sutuoktinis yra labai tolerantiškas žmogus, jei Jums nuolat leidžia būti toli nuo namų.


Manau, taip. Be abejonės, aš labai džiaugiuosi, jog turiu tokį vyrą (šypteli).

Teko girdėti, kad ne viskas gerai Jūsų šeimoje. Sklinda kalbų, esą Mindaugui nusibodo Jūsų dažnos kelionės ir paprašė skirtis. Tai tiesa?

Visiška neteisybė! Greičiausiai žmonės suprato, kad aš visam laikui išvykstu iš Lietuvos. Tai netiesa! Aš dažnai grįžtu į Lietuvą, juk čia turiu savo šokių studiją. Manau, ir vyras pas mane atvyks. Juk Italija – tai ne Amerika! Čia žmonės padarė klaidingas išvadas. Jos visiškai nepagrįstos.

Jums skaudu, kad žmonės prieina prie klaidingų išvadų?

 Man visiškai vienodai, ką jie galvoja. Svarbiausia, kaip yra iš tikrųjų.

Kaip į pokyčius Jūsų gyvenime reaguoja artimieji?


Tiek mama, tiek tėtis mane labai palaiko ir džiaugiasi, kad atsirado tokia galimybė gyvenime.

Kas prižiūrės Jūsų dukrelę Evitą, kol būsite svetur? Gal ketinate ir ją vežtis į Italiją?

Kol kas sunku viską planuoti. Šiuo metu nuomojuosi pusę gyvenamojo namo. Kitoje pusėje gyvena moteris, auginanti panašaus amžiaus mergaitę. Ji geranoriškai pasisiūlė prižiūrėti ir mano dukrą. Tačiau pirmiausia visa tai reikia rimtai apmąstyti, racionaliai viską įvertinti.
Iki Naujųjų metų visur skraidysiu per Londoną, o ten neturėčiau kam palikti Evitos. Dėl to šįmet dar skrisiu be dukros, o paskui bandysiu drauge vežtis ir mažylę.

Kas šiuo metu prižiūri Jūsų vaiką?

Daugiausia Evitą prižiūri mano mama, nes vyras yra labai užsiėmęs, daug dirba. Tiesa, dabar, prieš šią kelionę, palikau dukrelę Mindaugui. Pažiūrėsime, kaip jam seksis susitvarkyti (šypteli).

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su Jūrate Norvaišiene
Viganto Ovadnevo nuotrauka/Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su Jūrate Norvaišiene

Pastaruoju metu itin daug dirbate. Ar planuojate atsikvėpti?

Su vyru Mindaugu ir Evita per Kūčias daugiau nei savaitei vyksime poilsiauti į Egiptą. Ten sutiksime ir Naujuosius metus. Bus jauki mūsų šeimynėlės išvyka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius