Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į dailininko Arūno Žilio jubiliejinę parodą „Skrendam“ užsuko ir viešumoje retai besirodantis Laimutis Pinkevičius

Savaitės pradžioje ir vėl ėmus alsuoti karščiui, mieste gyvenimas nenustojo. Štai senamiestyje įsikūrusioje Danguolės Stachuros „Pilies“ galerijoje dailininkas Arūnas Žilys pristatė savo jubiliejinę tapybos parodą „Skrendam“. Kartu savo grafikos parodą „Suvenyrai“ pristatė ir menininko dukra Ugnė Žilytė. O menininkų šeimos darbų pasižiūrėti susirinko gausus žinomų žmonių būrys.
Laimutis Pinkevičius ir Arūnas Žilys
Laimutis Pinkevičius ir Arūnas Žilys / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Paroda

„Artėja mano 60-metis, tad šioje  parodoje aš eksponuoju ne tik naujausius, šiųmečius darbus, bet ir darbų retrospektyvą. Tad visi gali matyti, kaip mano stilius keitėsi per metus, net dešimtmečius. Anksčiau aš buvau laisvesnis, daugiau sau leidau. Pats kartais save pagaunu, kad dabar esu per griežtas: per griežtos linijos, potėpiai“, – portalui Žmonės.lt sakė A.Žilys.

Jis patikino, kad dukros paveikslai galerijos salėse pakibo ekspromtu. „Man pasiūlė čia surengti savo parodą, o aš sutikau. Sienas nukabinėjau net ir tais darbais, kurie ramiai kybojo ant draugų sienų. Tačiau liko tuščios erdvės. Pasiūliau dukrai, o ji nė negalvojusi sutiko“, – sakė menininkas.

Pasiteiravus, iš kur jis semiasi įkvėpimo, A.Žilys patikino, kad iš kasdienybės. Mat įkvėpimas gali ateiti netikėtai ir susidėti iš įvairiausių smulkmenų.

Arūnas Žilys ir Ugnė Žilytė
Arūnas Žilys ir Ugnė Žilytė

„Judesys, daiktas, kasdienybė yra mano mūza. Aš kartais ką nors pamatau ir užsiplieskiu noru tai atvaizduoti drobėje. Parodyti, kaip aš tai įsivaizduoju. O jei dar ir kiti pamato tai, ką aš matau – nuostabu“, – sakė menininkas.

Į jo parodą atėjo gausus žinomų žmonių būrys. Pavyzdžiui, senokai viešumoje matytas verslininkas Laimutis Pinkevičius. Jis, iš pažiūros, maloniai šnekučiavosi su buvusios žmonos, modelio Astos Valentaitės draugais Mantu Petruškevičiumi, Alma Latvyte, Danguole Stachura ir kitais.

Taip pat pasirodė ir neseniai susituokę Liucina ir Tadas Rimgailos bei kitos šeimos: Gražina Baikštytė ir Algimantas Mikutėnas, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, Dalius ir Laima Mertinai. Šiltą vasarą ramiai šnekučiavosi Nijolė Statkutė ir Audronė Bunikienė bei kiti.

Algimantas MIkutėnas ir Gražina Baikatytė
Algimantas MIkutėnas ir Gražina Baikštytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius