Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į konservatorių partiją įstojęs Stano kol kas apie Seimą negalvoja

Neseniai paaiškėjo, kad muzikos atlikėjas, dainų autorius ir Tarptautinio sidabrinio choro vadovas Staislavas Stavicis-Stano tapo konservatorių partijos nariu. Atlikėjas tikina tokiu žingsniu siekiantis skatinti jaunus žmones domėtis politika.
Stano
Stano / TV3 nuotr.

„Aš gyvenu šia ideologija. Jau 29 metus priklausau konservatorių partijai, nes mano moralė ir požiūris į gyvenimą visą laiką buvo tokie patys, aš prijaučiau šiai partijai, o dabar tiesiog turiu popieriuką, kuriame parašyta, kad aš – konservatorius“, – teigė S.Stavickis.

Muzikos, pramogų pasaulio atstovas ir politika – Lietuvoje gan neigiamų reakcijų sulaukiantis derinys. Vienas iš didžiausios visuomenės reakcijos sulaukusių pavyzdžių – Lino Karaliaus-Ezopo apkalta. Stano pabrėžia, kad į politiką jis neinantis, tačiau pasinaudodamas savo žinomumu agituos lietuvius tapti politiškai aktyvesniems.

Matau, kas atsitiko į politiką nuėjusiems mano kolegoms. Dabar aš tikrai nenoriu į politiką, o kaip bus ateityje – nežinau.

„Taip, galima ne tik šį atvejį prisiminti. Man labai gaila, kad taip atsitiko. Ačiū Dievui, kad aš neinu į jokį Seimą. Kol kas mano tikslas yra paprastas – kalbėti apie politinį aktyvumą, skatinti jaunimą domėtis politika. Yra galimybė balsuoti dviem būdais – arba kojomis, arba rankomis. Ką reiškia kojomis? Ogi važiuoti gyventi į Didžiąją Britaniją“, – tvirtino šeštadienį į sostinės konservatorių Antakalnio skyrių priimtas Stano.

S.Stavickis teigia apie didžiosios politikos šturmą kol kas negalvojantis dėl didelės darbų gausos – šiuo metu jis intensyviai koncertuoja su choru, dirba įrašų studijoje ir mėgaujasi ramiu šeimyniniu gyvenimu.

„Matau, kas atsitiko į politiką nuėjusiems mano kolegoms. Dabar aš tikrai nenoriu į politiką, o kaip bus ateityje – nežinau. Jei bus poreikis – tai galėčiau“, – svarstė 2009 metų pabaigoje sūnaus Ričardo sulaukęs vyras.

S.Stavickis teigia esantis „revoliucionierius iš prigimties“, visuomet besidomintis Lietuvos politiniu gyvenimu ir besistengiantis kovoti prieš neteisybę.

„Įdomi situacija – prieš porą metų Seimo aikštėje aš organizavau renginį, kuris buvo nukreiptas prieš konservatorių politiką, prieš autorinių mokesčių didinimą. Dabar sulaukiu klausimų, kaip aš pats, kuris prieš porą metų ėjau derėtis į Seimą, įstojau į partiją. Bet žmogus negali vienas pats visko pakeisti. Dabar mano tikslas – tik visuomeninė veikla be jokios politikos“, – pabrėžė Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius