Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš avarijos vietos pabėgusio Jono Čepulio nesuranda net policija

Bylą dėl smulkaus eismo incidento nagrinėjančiam teismui su pareigūnų pagalba nepavyko atvesdinti į posėdį prieš kelerius metus televizijoje išgarsėjusio, bet pastaruoju metu lyg į vandenį pradingusio dainininko Jono Čepulio.
Jonas Čepulis
Jonas Čepulis / „Scanpix“ nuotr.

„Dangaus“ realybės šou ir „Lietuvos dainų dešimtuko. Iššūkio žvaigždėms“ dalyvis, prieš kelerius metus išpopuliarėjęs dainininkas Jonas Čepulis, atrodo, neturi nė menkiausio noro lankytis teismuose.

Administracinio teisės pažeidimo (ATP) bylą dėl smulkios J.Čepulio avarijos ir pabėgimo iš įvykio vietos nagrinėjanti teisėja išnaudojo visas galimybes prisikviesti prigesusią įžymybę į posėdį.

Teismas ieškojo galimybių siųsti šaukimą ir į J.Čepulio deklaruotą, ir į jo nurodytą realią gyvenamąją vietą, taip pat į paskutinę oficialią darbovietę, tačiau niekur adresato nepasiekė. Teisėja Aldona Tumelionytė praėjusiame posėdyje buvo nutarusi atvesdinti J.Čepulį į teismą su policijos pagalba, tačiau ir pareigūnai vairuotojo nesurado. Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo duomenimis, vienu aplankytu adresu buvo rasta J.Čepulio sesuo, tačiau ji kategoriškai atsisakė nurodyti brolio buvimo vietą.

Teismui pavyko rasti tik J.Čepulio seserį, tačiau ji kategoriškai atsisakė nurodyti brolio buvimo vietą.

Ir šią savaitę 26 metų J.Čepulio teismo posėdyje nesulaukusi A.Tumelionytė svarstė galimybę išnagrinėti šią ATP bylą administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui už akių.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, J.Čepulio bylą pirmosios instancijos teismas mėgina nagrinėti antrą sykį, nes Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, atsižvelgęs į pareigūnų pretenzijas, ją sugražino. Pirmasis procesas J.Čepuliui buvo praėjęs neskausmingai: vairuotojas išvengė tūkstantinės baudos ir teisių atėmimo už pasišalinimą iš įvykio vietos, o buvo tik pabartas (100 litų bauda) už smulkią techninę avariją.

Tačiau kelių policijos atstovai buvo įsitikinę, jog nebuvo tinkamai išnagrinėtos visos bylos aplinkybės, atsižvelgta tik į paties J.Čepulio, bet ne į nukentėjusių kaimynų parodymus.

Bylos duomenimis, vieną naktį, apie 2 val., J.Čepulis automobiliu „Jeep Grand Cherokee“ grįžo prie savo namų sostinės senamiestyje, Užupio gatvėje. Daugiabučio kieme manevruodamas atbulomis, vairuotojas galu stuktelėjo į kaimyno automobilį „Audi“.

Kaimyno žmona nemiegojo. Išgirdusi įsijungusią signalizaciją, vilnietė žvilgtelėjo pro langą. Pamatė, kaip žalios spalvos visureigis paliekamas aikštelėje, o iš jo išlipę du vyrai ramiai nueina savais keliais.

Apžiūrėję įskilusį buferį, „Audi“ šeimininkai iškvietė policiją.

J.Čepulis vėliau teisinosi, kad vengti atsakomybės nesiekė. Esą nukentėjusius kaimynus jis pažinojo, bet paprasčiausiai nenorėjo jų dėl smulkmenos naktį žadinti, ketino pabendrauti dienos metu. Už pasišalinimą iš įvykio vietos teisėja A.Tumelionytė gali skirti žvaigždei nuo 3 iki 4 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius