Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juos vadina keistuoliais...

Kas pasakys: išsiskirti iš minios yra gerai ar blogai? Kaip pažiūrėsi... Tačiau tokius žmones aplinkiniai dažnai vadina keistuoliais ir paslapčia pašaipiai į juos šnairuoja. Ar sunku visuomenėje būti balta varna?
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas
Viganto Ovadnevo nuotr./Rūta Pranckūnaitė
Viganto Ovadnevo nuotr./Rūta Pranckūnaitė

Rūta Pranckūnaitė: „Mane vadina plastinių operacijų karaliene“

Rūta Pranckūnaitė yra vadinama Lietuvos plastinių operacijų karaliene. Iš viso Rūta yra iškentėjusi keturiolika plastinių operacijų, kurių kaina apie 60 tūkstančių litų.
Ji pati yra erotinio masažo specialistė, šį darbą dirba jau devyniolika metų. Galbūt profesija įpareigoja atrodyti patraukliai? „Plastines operacijas darausi ne dėl darbo. Ir ne dėl to, kad norėčiau panaikinti kokius nors kūno trūkumus. Tiesą sakant, po skalpeliu guluosi, nes man patinka. Ant operacinio stalo pasijuntu tarsi prieš skrydį į kosmosą. Mane užvaldo adrenalino pojūtis, mintys sukasi tik apie tai, kad pabudusi po narkozės atrodysiu dar gražesnė“, – pasakoja Rūta.
Ir čia pat prasitaria, kad kreiptis į grožio specialistus ją paskatino ne tik noras būti gražiai ar pajusti malonumą, bet ir... nelaiminga meilė. „Skausmas po grožio operacijų man padeda pamiršti į šukes sudaužytą širdį, – atvirauja ne kartą nelaimingos meilės kančias išgyvenusi moteris. – Suprantu, aplinkiniams ši mano aistra nesuvokiama, bet man kitų nuomonė nė motais, svarbiausia – būti savimi.“ 

Antanas Nedzinskas: „Nebijau būti kitoks“

Nors šiandien Antanas Nedzinskas yra Seimo narys, žmonės jį retkarčiais vis tiek pavadina keistuoliu. Šio epiteto Antanas nė nesikrato – nenori susilieti su mase.
„Aš pats jaučiu, kad žmonės mane laiko išskirtiniu. Kai susitinku su rinkėjais, pastebiu, kad jie stengiasi mane paliesti, tarsi norėdami įsitikinti, kad iš tiesų egzistuoju. Būna momentų, kai jaučiuosi esąs tarsi Dievo pasiuntinys, turintis kažkokią ypatingą misiją šiame gyvenime. Žmonės manimi pasitiki, išdėsto savo mintis, pageidavimus – lyg kokias išpažintis man atlieka. Jie linkę mane vertinti lyg būtybę, egzistuojančią tarp žemės ir dangaus“, – įsitikinęs vyras.
Dėl to, kad Antanas kadaise buvo pavadintas komišku personažu, nerimavo jo mama Stasė. „Aš žinau, kad Antanas yra geras, doras, sąžiningas, tik mąsto kitaip ir turi visai kitokias vertybes nei daugelis žmonių. Svarbiausia, kad jis nebijo būti kitoks. Mokykloje Antanas niekada nebuvo atsiskyrėlis, atvirkščiai, draugai jį mėgo dėl puikaus humoro jausmo“, – pasakoja apie sūnų mama.

Eugenijus Ostapenko
Eugenijus Ostapenko

Eugenijus Ostapenko: „Esu estrados Robinas Hudas“

Keistuoliu uostamiesčio atlikėją žmonės pradėjo vadinti prieš šešerius metus. Tada, kai, pasak Eugenijaus, jis tapo žvaigžde. Nuolat į skandalingas istorijas pakliūvantis dainininkas įsitikinęs, kad žmonės jam pavydi, todėl šmeižia, kuria įvairiausias istorijas, naudojasi garsia jo pavarde, kad tik pareklamuotų save.
„Žinau, kaip mane vadina. Klounu, keistuoliu, skandalistu. Dėl tokių apibūdinimų praleidau ne vieną bemiegę naktį bandydamas suprasti, kodėl žmonės tokie negailestingi. Manau, viskas tik dėl pavydo. Dėl to, kad esu žinomas, kad man sekasi“, – lieja širdį atlikėjas.
Eugenijus įsitikinęs: jei būtų netalentingas keistuolis, kokiu jį vadina aplinkiniai, tikrai tiek nekoncertuotų. „Koncertų man netrūksta netgi per ekonomikos krizę. Vaikai, paaugliai pribėga, prašo autografo, dainuoja mano dainas. Koncertuoju kiekvieną savaitgalį, todėl mano talentu neverta abejoti“, – sako dainininkas. Ir pabrėžia, kad jį reikėtų vadinti ne keistuoliu, o estrados Robinu Hudu.

Andrius Pauliukevičius
Andrius Pauliukevičius

Andrius Pauliukevičius: „Nenoriu plaukti pasroviui su pilka minia“

Profesionalus sportininkas, lengvojo kultūrizmo pasaulio čempionas Andrius Pauliukevičius yra vadinamas jaunuoju Tarzanu. „Mano gyvenime buvo toks momentas, kai daugiausia laiko praleisdavau gamtoje. Atsiribodavau nuo triukšmingo sostinės gyvenimo, ilsėdavausi, sportuodavau. Meilė sportui užprogramuota mano genuose“, – teigia Andrius.
Dabar jis gyvena Londone. „Ten netarzanauju, nes nuo Big Beno į Temzę šokinėti man neleidžia, – juokiasi. – Tačiau parvažiavęs į Lietuvą grįšiu prie senų įpročių. Sportas man yra šventė.“
Ar Andrius jaučiasi esąs keistuolis? „Ko gero, ne. Juk žmogus yra sukurtas judėti. Judėjimas ir gulėjimas – dvi pozicijos, kurios mums yra natūralios. Stovėti ir sėdėti žmogui nenatūralu, bet dauguma paneigė tą principą, pagal kurį jie yra sukurti. Užuot ėję pasivaikščioti, visą dieną prasėdi prie kompiuterio. Aš likau toks, koks ir buvau, taigi neišskirtinis. Gyvenime vadovaujuosi šūkiu: „Blogiausia, ką galėčiau padaryti, tai būti toks, kaip visi“, – sako Andrius.

Specialisto komentaras
Psichoterapeutas Olegas Lapinas

„Balta varna – labai plati sąvoka. Kiekvienas iš mūsų tam tikroje grupėje žmonių gali tapti balta varna. Keistuolis – žmogus, kuris nedaro to, ką daro jį vertinanti grupė. Musulmonas Europoje atrodo keistuolis, bet gimtajame krašte šis žmogus ištirps minioje“, – sako O. Lapinas.
Keistuoliai – nuskriaustieji ar apdovanotieji? „Žmogus, išsiskiriantis iš minios, kitų dažniausiai yra vertinamas neigiamai. Kartais tokie žmonės yra skriaudžiami. Jei esate storas, klasės draugai gali tyčiotis. Tačiau jei gyvenate Amerikoje, kur dauguma nutukę, storuliu jūsų niekas nepavadins, nes būsite normalus amerikietis. Jei gyvenate bei dirbate aplinkoje, kurioje egzistuoja pagarba ir tolerancija, nuskriaustumo jausmas išnyksta. Tarkim, gėjus Danijoje ar juodaodis šiuolaikinėje Vakarų Europoje jau nebelaikomi keistuoliais“, – aiškina psichoterapeutas.
Kaip tokiems žmonėms apsisaugoti nuo patyčių? „Pavojus egzistuoja tada, kai žmogus itin jautriai reaguoja į kritiką ar patyčias. Brandi asmenybė išmoksta į aplinką nereaguoti todėl, kad nesureikšmina ryšio su kitais žmonėmis. Vaikystėje ir paauglystėje, kai tas ryšys yra kosminės svarbos, labai norisi būti pripažintam ir įvertintam. Geriausias sprendimas – patyčias priimti kaip gyvenimo iššūkį ir įrodyti, kad nors ir išskirtinis, vis tiek esi vertas pagarbos“, – dėsto savo nuomonę O. Lapinas.

Holivudo keistuoliai

Marylin Mansonas – pragaro pranašas

Kadaise šis ekscentriškai atrodantis dainininkas, kurio tikrasis vardas Brianas Warneris, dirbo žurnalistu. Kas jį pamena, apibūdina kaip labai dailų ir kuklų jaunuolį. Šiandien šis žmogus atpažįstamas kaip ekscentriškos išvaizdos ir šokiruojamo elgesio garsenybė. Dėl keisto potraukio atrodyti bjauriai dainininkas netgi vadinamas pragaro pranašu arba tamsos princu.

Amy Winehouse mėgsta šokiruoti

Išskirtinio balso atlikėja ir dainų autorė žiniasklaidos dėmesį dažniausiai traukia ne dėl sėkmingai besiklostančios karjeros. Merginos vizitine kortele jau seniai tapo netvarkinga šukuosena ir ryškus makiažas. Skandalingas atlikėjos gyvenimas trečius metus yra populiariausia bulvarinių laikraščių tema. Žydaitė Amy yra viena iš tų garsenybių, kuriai nerūpi kitų nuomonė. Jai patinka aplinkiniams kelti šoką.

Timas Burtonas rado vietą meno pasaulyje

Garsus režisierius nuolat vadinamas keistuoliu. Prie šio apibūdinimo Timas yra pripratęs – dar vaikystėje buvo tikras atsiskyrėlis, o jo laki vaizduotė pranoko standartinio mąstymo ribas. Regis, keistuolis rado vietą pasaulyje kurdamas meną, nes dovanojo kino mėgėjams tokių sėkmingų filmų kaip „Svynis Todas“, „Betmeno sugrįžimas“, „Edvardas Žirkliarankis“. Beje, netvarkinga tamsių garbanų kupeta ir ekstravagantiškais akiniais režisierius ir pats panašus į savo personažus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius