Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Justinas Lapatinskas: grupei „My Favorite Gun“ mano šokių patirtis tik padės!

Dar visai šviežia lietuvių roko muzikos grupė „My Favorite Gun“, kurios lyderis – realybės šou „Dangus 2“ nugalėtojas Justinas Lapatinskas, aktyviai skinasi kelią į lietuviškos muzikos padangę. Penktadienio vakarą sostinės muzikos klube „Brodvėjus“ grupės nariai pristatė savo debiutinį albumą intriguojančiu pavadinimu – „Sins“ (liet. „Nuodėmės“).
Justas Lapatinskas
Justas Lapatinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Brodvėjaus“ scenoje muzikantai atliko visas dešimt albume skambančių dainų, jiems į pagalbą atėjo ir lietuviškos muzikos grandai – grupės „Žas“ narys Marius Berenis-Tru bei smuikininkas Tadas Dešukas, kartu su „My Favorite Gun“ scenoje atlikę vieną kūrinį. Vakaro kaltininkai atviravo, kad abu kviestiniai muzikantai noriai sutiko dalyvauti koncerte, mat visus juos sieja artimi draugystės ryšiai.

Paprasto, tačiau smagaus albumo pristatymo metu grupės nariai noriai bendravo su publika ir pokštavo tarpusavyje, išsiskyrė nuotaikingu ir itin energingu pasirodymu scenoje. Tarp atvykusių pasveikinti „My Favorite Gun“ narių debiutinio albumo proga galima buvo išvysti ir žinomų veidų – gražių žodžių muzikantams negailėjo grupės „Skamp“ nariai Viktoras Diawara ir Vilius Alesius bei Erica Jennings su vyru Jurgiu Didžiuliu.

Klausytojų palankumo siekia kūryba

Patys grupės nariai provokuojantį albumo pavadinimą aiškina paprastai: „Visi per savo gyvenimus esame prikaupę nemažą nuodėmių skaičių, turime gerą „stažą“. Mūsų grupėje šventų nėra. Tačiau juk nuodėmės yra mūsų gyvenimai, mūsų prisiminimai“, – tikino grupės būgnininkas Vytis Vanilaitis, prisiminęs seną posakį, kad senatvėje gailėsimės to, ko nepadarėme jaunystėje.

Albume dainos skamba anglų kalba, mat muzikantai tikina besistengiantys koncertuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Savo mintimis norime dalintis su kuo daugiau žmonių“, – kalbos dainų žodžiams pasirinkimą aiškino V.Vanilaitis. „Kai pajusime, kad galime sukurti gerą dainą lietuviškai, iškart taip ir padarysime“, – galimybės dainuoti gimtąja kalba neatmetė grupės bosistas Paulius Jaskūnas.

Paklausta, ar sunku naujai grupei išpopuliarėti, „My Favorite Gun“ komanda išliko santūri.

„Nuoširdžiai ir iš visų jėgų darome tai, ko trokštame – kuriame ir atliekame savo dainas. Ar buvo sunku, galėsime atsakyti po kelerių metų“, – mintis dėstė V.Vanilaitis. „Klausytojams stengiamės patikti savo muzika, tad stengiamės visas pastangas sudėti į kūrybą, rengti įsimintinus ir energingus koncertus. Norime, kad mūsų darbas turėtų išliekamąją vertę, todėl esame laimingi, rankose laikydami pirmąjį albumą. Kojinių kol kas neskalbiame“, – tikino P.Jaskūnas.  

Šokių pamokos pasitarnauja ir per koncertus

Be muzikavimo, grupės vokalistas J.Lapatinskas jau porą mėnesių dalyvauja ir televizijos šokių projekte. Pasidomėjus, ar naujai užgimusi dainininko aistra šokiams netrukdo grupės muzikinei veiklai, muzikantai puolė šmaikštauti. „O jis dalyvauja šokių projekte?“ – ironiškai klausė P.Jaskūnas.

Vis dėlto grupės nariai pripažino, kad norint suderinti abi šias veiklas reikia įdėti pastangų.

„Tikimės, kad Justinui pavyks nukeliauti iki pat šokių projekto finalo, todėl iki laidos pabaigos tiesiog nekoncertuosime šeštadieniais, kai vyksta projekto filmavimas. Na, o Justinui tenka labai daug laiko praleisti automobilyje, važinėjant iš šokių repeticijų į grupės repeticijas“, – tikino V.Vanilaitis.

Nors dėl J.Lapatinsko šokių ir kyla šiokių tokių keblumų, grupės nariai į atsiradusias problemas numoja ranka ir dainininko iniciatyvą vertina teigiamai.

„Justinui patinka šokti, o mes manome, kad tokia sceninė patirtis yra naudinga, todėl linkime jam sėkmės!“ – situaciją vertino V.Vanilaitis.

Pats J.Lapatinskas taip pat pripažino, kad šokant įgyta patirtis nenueina veltui.

„Na, scenoje koncertų metu audringo tango ar kvikstepo tikrai nepamatysite, tačiau per repeticijas išlietas prakaitas duos savo rezultatų“, – tikėjo dainininkas. Grupės gitaristas Viktoras Jonušis nepraleido progos pajuokauti: „Justinas mus moko šokio žingsnelių, tad jei spėsime išmokti, tikrai pademonstruosime kokį kadrilį.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius