-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justino Jankevičiaus teisme žlugo bare nuo jo nukentėjusių italų apklausa

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja klampią baudžiamąją bylą, kurioje dėl dviejų Italijos piliečių sumušimo bare sostinėje yra kaltinamas žinomas komikas Justinas Jankevičius. Procesas stringa ir dėl nukentėjusiųjų, ir dėl liudytojų nenoro atvykti į teismą. Siekiant išsiaiškinti visas konflikto detales, į teismą vasarą bus kviečiama ir dainininkė Justė-Arlauskaitė Jazzu.

Humoristui, laidų vedėjui Justinui Jankevičiui penktadienį vėl teko stoti prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą. Jam iškelta baudžiamoji byla dėl incidento, įvykusio pernai sostinės Užupio rajone.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justino Jankevičiaus teismas
I.Gelūno / 15min nuotr./Justinas Jankevičius

Teismo procesas užtruko, nes prireikė nukentėjusių italų apklausos. Tačiau penktadienį paaiškėjo, kad užsieniečiai į posėdį teismo kvietimu neatvyko.

Kaip teisėjas elgsis, susidūręs su tokia kliūtimi, iš pradžių buvo neaišku.

Teismo posėdžio šeimininkas kreipėsi patarimo į prokurorę. Prieš tai teisėjas informavo, kad į posėdį neatvyko ne tik nukentėjusieji, bet ir bene svarbiausia liudytoja Saulė Šaltenytė.

Prokurorė kategoriška: byla kol kas negali būti tęsiama.

„Čia ne pageidavimų koncertas, nori-nenori. Ji privalo dalyvauti ir gerbti teismą. Jos nenoras turbūt bus įvertintas pinigine bauda ir į kitą posėdį ji bus kviečiama vėl“, – griežtai kalbėjo prokurorė Vita Gedvilienė.

Teisėjas Linas Dūdys paskelbė proceso pertrauką iki birželio 22 d. ir informavo, kad į tos dienos posėdį bus vėl kviečiami ir abu italai, ir liudytoja S.Šaltenytė.

Kaip yra sakęs J.Jankevičius, būtent su Saule draugavęs vienas italas nepagarbiai su ja elgėsi, todėl sulaukė lietuvio kirčių.

Savo ruožtu prokurorė V.Gedvilienė penktadienį pareiškė, kad liudyti į teismą reikėtų kviesti ir Justę Arlauskaitę. Pasak prokurorė, Jazzu galėtų paaiškinti svarbias bylos aplinkybes, jei iš tiesų konfliktas kilo ir dėl to, kad vienas italų įžnybė garsiai dainininkei į užpakalį.

Bylos duomenimis, J.Jankevičius kaltinamas kartu su dar vienu asmeniu 2015 metų gegužės 10 dieną, apie 23 val., lauke, prie sostinės Užupio baro „Špunka“ sumušęs du italus.

Šį incidentą humoristas vadina „kvaila situacija“, kai nepasvėrė savo veiksmų ir pakėlė ranką prieš įžūliai prie jo merginos priekabiavusius vyrus.

Humoristas yra atlyginęs užsieniečiams žalą ir formaliai su jais susitaikęs. Ši svarbi aplinkybė galėtų būti pagrindu bylą nagrinėti sutrumpinto proceso būdu ar net apskritai ją nutraukti. Tačiau yra ir viena būtina sąlyga, kuri šiuo atveju neišpildyta: kaltinamasis privalo ne tik iš dalies, o pilnai pripažinti jam keliamus kaltinimus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justino Jankevičiaus teismas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justino Jankevičiaus teismas

Šioje byloje teisiniu kabliuku tapo tai, kad pagal prokurorų kaltinamąjį aktą J.Jankevičius muštynėse dalyvavo ne vienas, o su bendrininku. Kaltinamasis tai neigė.

Penktadienį teisėjas, prasitaręs apie vis dar esančią galimybę trumpinti procesą, paklausė kaltinamojo, ar jo pozicija nepakito. Čia pat teismo salėje minutėlę pašnibždomis pasitaręs su savuoju advokatu, J.Jankevičius pareiškė, kad savo žodžių neišsižada.

Jis svarstė, kad italai tikriausiai suklydo, kažkokį prie baro stovėjusį niekuo dėtą vyrą įvardindami policijai kaip muštynių dalyvį ir komiko bendrininką.

„Muštynėse man jokios pagalbos nereikėjo. Jokių koordinuotų veiksmų su juo nedarėme. Gali būti, kad jis tik bandė mus skirti. Visą žalą aš sukėliau vienas, nebendradarbiaudamas su niekuo“, – teisėjui aiškino kaltinamasis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justino Jankevičiaus teismas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Justino Jankevičiaus teismas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius