Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliniai atakuoja įžymybes

Praėjusią savaitę su kaliniu gyvenimą susiejusi dainininkė Irma Jurgelevičiūtė – ne vienintelė garsi moteris, su kuria veržiasi bendrauti nuteistieji. Kone visos pramogų pasaulio atstovės sulaukia atakų iš kalėjimų.
Natalija Zvonkė
Natalija Zvonkė / TV3 nuotr.

„Nei jų vardų, nei pavardžių nežinau, manau, žmonių, rašiusių ir skambinusių iš skirtingų numerių, yra ne vienas“, – pokalbį su dienraščiu L.T. apie iš kalėjimų atskriejančias žinutes ir skambučius pradėjo žinoma manekenė Vaida Židonytė. Mergina teigė niekada nesileidusi į diskusijas su kaliniais, tačiau vyrai, nors ir prisipažino esantys nelaisvėje, vis tiek sakė galintys pasiūlyti daugybę gėrio.

Lenda į gyvenimą

„Panašaus pobūdžio žinučių gaudavo ir kitos merginos, tikrai žinančios, kad čia jis – dabartinis Irmos vyras. Aš drąsiai pareikšti, kad tai buvo jis, negaliu“, – kalbėjo V.Židonytė.

Mergina prisiminė iš pradžių gaudavusi gražių poemų. Nesulaukdami atsako nuteistieji ją bandydavo paveikti ir agresija. „Nesu greitai išsigąstanti, tačiau kai kreipiasi vardu, pasakoja, ką veikei vakar ir tavo planus, pasidaro kiek baisoka. Žmogus sėdi, tačiau kai kur žino daugiau nei mano mama. Man ir baisu, kad jie susirenka daug informacijos, lenda į tavo gyvenimą. Turėti ką nors už nugaros niekam nepatinka. Labai liūdna, kai žiūri tau į pakaušį“, – ne itin maloniais prisiminimais dalijosi V.Židonytė, dabar, kaip pati sako, jau gyvenanti ramiai.

Vaida neslėpė bandžiusi aiškintis, kas, kodėl ir iš kur, tačiau jai nelabai pavyko. Be to, persekiojimai, į kuriuos nuteistieji nė karto nesulaukė merginos atsako, po truputį liovėsi.

„Tariausi su advokatais, teisininkais, ką galiu padaryti“, – prasitarė manekenė, nelinkusi veltis į diskusijas su kaliniais. Ji įsitikinusi, kad panašių istorijų gali papasakoti kone visos žinomos moterys.

Kaliniai atakavo L.Kazlauskienę žinutėmis.

Jautėsi stebima

Dar viena garsi moteris, į kurią nuteistieji žinutėse kreipiasi vardu, yra dainininkė Liveta Kazlauskienė. „Anksčiau gaudavau tų žinučių, buvau jomis užversta, ir piešė mane tas žmogus“, – dienraščiui L.T. kalbėjo atlikėja. Ji niekada neatsakė į tokius bandymus bendrauti.

Pasak moters, jai atsiųstos trumposios žinutės būdavo itin gražios, kultūringos ir sentimentalios. Liveta susirūpino tik supratusi, kad yra stebima. „Įsivaizduokite, sėdžiu Palangoje ir gaunu žinutę: „Jūs mėgstate jūrą ir saulę, jūs atrodote nuostabiai apšviesta saulės spindulių.“ Tada dairiausi net sustingusi, vis atrodė, kad mane mato“, – nelinksmus įvykius prisiminė Liveta.

Kad rašo kalinys, Liveta suprato tik pamėginusi paskambinti tuo numeriu – sulaukė tylos. „Kad jis – iš kalėjimo, prisipažino tik tada, kai šią istoriją papasakojau televizijoje. Tuomet gavau paskutinę SMS, kurioje apgailestavo, kad esu tokia baikšti, o jis šiuo metu nelaisvėje“, – pasakojo L.Kazlauskienė. Beje, apie šiuos nemalonius įvykius žinojo ir atlikėjos vyras Petras.

Dar kartą nekoncertuotų

Laidos „L.T. paparacai“ vedėja Natalija Zvonkė kalbėdama su dienraščiu L.T. sakė, kad tarp popžvaigždžių yra girdėjusi kalbų apie žinutes ir skambučius iš įkalinimo įstaigų. Vis dėlto YVA lyderė lengviau atsikvepia – ji tokių skambučių ar SMS nesulaukia.

N.Zvonkė su merginomis koncertavo Alytaus pataisos namuose. Tai, anot jos, vienintelis koncertas tokioje erdvėje.

Tiesa, dainininkė iki šiol prisimena vieną įvykį, kai Velykų proga su merginomis koncertavo Alytaus pataisos namuose. „Manėme, kad dalyvausime gražioje akcijoje, padovanosime jiems dalelę šviesos, tačiau... Ačiū Dievui, tai buvo vienintelis mūsų koncertas tokioje erdvėje. Suprantu, kad kalėjime – irgi žmonės, tačiau net per koncertą buvo nesmagu žiūrėti jiems į akis: į galvą nuolat lindo mintys, kad vienas kažką nužudė, kitas sumušė, trečias...“ – žodžius rinko moteris.

Nataliją nustebino ir po koncerto gautas pasiūlymas – YVA lyderiai paskambino žmogus ir už didelius pinigus paprašė koncertuoti vieno kalinio gimtadienio proga. Kalėjime.

„Šis pasiūlymas buvo aukščiau visko. Nesutikau. Labai neskanu ir baugu. Gal dar ir į kamerą pakvies kitą kartą koncertuoti? Nesigundau tokiais pinigais, vengiu tokių užsakymų, nes tai labai nemalonu“, – atviravo N.Zvonkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius