-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kastytis Kerbedis neatsigina finansinių bėdų

Daugiau nei 140 tūkst. Lt – tokia skola užgulusi 46-erių dainininko Kastyčio Kerbedžio pečius. Pats jis kategoriškai atsisakė pasakoti apie finansinius nesklandumus, tačiau kur kas atviresnis buvo antstolės Palmos Kisielienės padėjėjas Tomas Jasaitis, kuriam tenka ieškoti K.Kerbedžio ir jo prasiskolintų pinigų.
Kastytis Kerbedis
Kastytis Kerbedis / „Scanpix“ nuotr.

„Panevėžio miesto apylinkės teismo 1996 metų kovo 6 dienos sprendimu iš K.Kerbedžio priteista 156 tūkst. Lt skola. Tai buvo paskola fiziniam asmeniui, kurią K.Kerbedžiui suteikė pažįstamas asmuo. Kiek yra žinoma, atlikėjas paskolą ketino panaudoti Panevėžio rajone esančiam Staniūnų dvarui pirkti“, – pasakojo antstolės padėjėjas. Anot jo, K.Kerbedis iš fizinio asmens pasiskolino lėšų, kurios, kaip žinoma, buvo šio asmens palikimas. Tąsyk už 3 dešimtmečius scenoje esantį dainininką laidavo patikimi žmonės, tad jis paskolą gavo.

K.Kerbedis absoliučiai neturi jokio turto – nei lėšų banko sąskaitose, nei bet kokio registruoto turto.Skolos grąžinti neskuba

„Praėjo jau 14 metų nuo paskolos suteikimo dienos, o atlyginta tik labai nedidelė pinigų suma. Dabar yra likusi daugiau kaip 140 tūkst. Lt  skola. Juolab kad visi K.Kerbedžio įsipareigojimai yra vykdomi ne gera valia, o areštuojant autoriaus atlyginimus, gaunamus iš Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A)“, – kalbėjo T.Jasaitis. Taip pamažu areštuojant atlikėjo atlygį per keliolika metų sugebėta išieškoti tik keliolika tūkstančių litų.

„Žmogus nesidomi byla, nepadeda jos vykdyti, koncertuodamas nerodo savo gaunamų pajamų, galima įtarti, kad K.Kerbedis gauna ir kitų pajamų, tad sąžiningumo šiame reikale nedaug. K.Kerbedis absoliučiai neturi jokio turto, kurio išieškojimą būtų galima nukreipti šiai skolai padengti. Nėra nei lėšų banko sąskaitose, nei bet kokio registruoto turto“, – pasakojo antstolės padėjėjasir patikino, kad vienintelis šaltinis skolai atlyginti – K.Kerbedžio autoriniai atlyginimai. T.Jasaičio teigimu, ir šios sumos nedidelės, mat galima išskaičiuoti tik 20 proc. honoraro, kuris pervedamas išieškotojui. „K.Kerbedis kas kartą nustemba, kad turi tokią skolą“, – kalbėjo antstolės kontoros atstovas.

Antstoliams tenka sekti ir vaikytis

Anksčiau dainininkas yra minėjęs, kad dalį pinigų grąžins po vieno ar kito koncerto, tačiau dabar, į pabaigą einant jubiliejiniam K.Kerbedžio turui, anstoliams trūko kantrybė. Šeštadienį T.Jasaitis prieš Kauno klube „Combo“ rengiamą dainininko koncertą su juo susitiko ir įteikė bylos medžiagą. Konflikto, pasak antstolės padėjėjo, nebuvo, nors susitikimas ir nebuvo tikėtas, K.Kerbedis reagavo ramiai ir pasirašė atvežtą dokumentą.

Artimiausiu metu, pasak T.Jasaičio, anstolės atstovai ir toliau vyks į K.Kerbedžio koncertus, tikrins jo gaunamas pajamas iš koncertų. „Rinksime informaciją ir tada spręsime, ar gali atitikti tikrovę, kad atlikėjo honoraras už vakarą – tik 300 Lt“, – sakė jis. Naujai įteiktuose dokumentuose nurodoma, kad K.Kerbedis turės pateikti duomenis, kiek pastaruoju metu vyko koncertų ir kokį užmokestį jis gavo. Jei paaiškėtų, kad dainininkas tikrąsias pajamas tyčia slėpė, jis galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. „Jei pasitvirtintų įtarimai, kad duomenys neatitinka tikrovės, pagal Baudžiamąjį kodeksą yra numatyta atsakomybė už trukdymą antstolio veiklai. Pasekmės nėra labai grėsmingos: viešieji darbai, laisvės apribojimas arba atėmimas iki dviejų metų“ – tikino T.Jasaitis.

Antstolius pasisamdęs asmuo (kreditorius) visą laiką patiria nuostolių, juolab kad nuo 1996 metų, kai paskola buvo pradėta išieškoti, pinigai gerokai nuvertėjo. K.Kerbedis, T.Jasaičio teigimu, pats su jam paskolą davusiu asmeniu susisiekti ir ieškoti susitarimo per visus 14 metų nė nemėgino.

Tai „idiotstva“.Kaltina banditiniais veiksmais

Pirmadienį 15min.lt paklaustas apie susitikimą su antstolių kontoros atstovais šeštadienį Kaune, K.Kerbedis buvo prastai nusiteikęs. „Tai buvo „idiotstva“. Jų veiksmai yra banditiniai ir jau apskųsti“, – tūžo dainininkas. Paprašytas patikslinti, kam apskundė antstolių veiksmus, K.Kerbedis niršo dar labiau  ir teigė neprivalantis aiškintis žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius