-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kotryna Kirdeikytė ir Berta Timinskaitė sukvietė draugus kvapniam kalėdiniam vakarui

Dauguma mūsų šventiniu laikotarpiu traukiame į prekybos centrus ieškoti dovanų artimiesiems, o štai žinomi Lietuvos žmonės kviečia susirinkti į virtuvę. Artėjant gražiausioms metų šventėms kvapniam vakarui draugus sukvietė įvaizdžio dizainerė Kotryna Kirdeikytė ir dainininkė Berta Timinskaitė.
Šarūnas Kirdeikis, Kotryna Kirdeikytė, Berta Timinskaitė ir draugai
Šventinis Bertos Timinskaitės ir draugų vakaras / Asmeninio albumo nuotr.

Virtuvėje šeimininkauti ėmėsi aistros maisto gamybai neslepianti Berta. Nors dainininkė išduoda, kad žino begales įvairiausių pyragų receptų, šį kartą draugams ji buvo paruošusi sausainių receptą.  O ir susirinkusiems nuobodžiauti neleido – greitai visi apsiginklavę valgomais blizgučiais, spalvingais pabarstukais ir vaisiais ėmėsi dekoruoti įvairiausių formų sausainius.

 „Juk taip smagu sukviesti draugus jaukiam vakarui prie arbatos“, – šypsojosi dainininkė. „O įvairūs kepiniai gali tapti ir šventinėmis namų dekoracijomis, ir puikiomis dovanomis. Kepdama apie draugus galvoju daugiau nei vaikščiodama  ir rinkdama jiems dovanas parduotuvėse.“

Stilistė Kotryna Kirdeikytė su dukrele Urte jau ne pirmus metus Kalėdų eglutę puošia pačių keptais žaisliukais: „Nors kartais laiko ir trūksta, bet viską pasigaminti daug įdomiau – kai yra kūrybinis procesas, tada atsiranda ir laukimas“, – sakė Kotryna. „Prisidžioviname apelsinų, išsikepame įvairiausių formų sausainių ir namai tikrai kvepia šventėmis“.

Jai antrina ir Berta: „Manau, mums laikas grįžti prie piešinių, kuriuos būdami maži piešdavome mamoms, pačių pagamintų dovanų ar kepinių – tai, ką padarai savo rankomis, turi dvasią“.

Bertos imbierinių sausainių receptas:

100 g cukraus, 400 g persijotų miltų, malto imbiero, cinamono, kepimo miltelių arba sodos, druskos, maltų gvazdikėlių, 225 g sviesto, supjaustyto kubeliais, 0,5 puodelio skysto medaus.

Miltus ir prieskonius persijoti, sudėti sviestą ir medų, išmirkyti ir palikti šaldytuve valandai.

Asmeninio albumo nuotr./Šventinis Bertos Timinskaitės ir draugų vakaras
Asmeninio albumo nuotr./Šventinis Bertos Timinskaitės ir draugų vakaras
VIDEO: Berta Timinskaitė – „Your Song“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius