Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Čepracko restorane šeima patyrė diskriminaciją: šefo reakcija vienus šokiravo, kiti palaiko

Vilniuje įsikūręs garsaus šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ sulaukė Lygių teisių kontrolieriaus tarnybos dėmesio. Ši nustatė, kad vakarais asmenų, atėjusių su mažais vaikais, neaptarnaujanti maitinimo įstaiga diskriminuoja klientus. Sulaukęs tokio verdikto, L.Čeprackas į situaciją pažvelgė su humoru, tačiau vieši vyro pasisakymai sukėlė dvejopas reakcijas: vieni suskubo palaikyti, kiti – piktinosi. Į juos sureagavo ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano.
Liutauras Čeprackas
Liutauras Čeprackas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gastronomikos“ vadovo L.Čeprecko vardas pastarosiomis dienomis skamba diskriminacijos kontekste – Į jo restoraną su mažamečiais neįleista vilnietė kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, kuri nustatė, kad tokios restorano taisyklės – diskriminacija.

„Gavom vienos pareiškėjos skundą, ji atkreipė dėmesį, kad restorane buvo net keletą kartų išprašyta, neaptarnauta, nes atėjo su mažesniais nei 10 metų amžiaus vaikais“, – LNK žinioms sakė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovė Izabelė Švaraitė.

Moteriai kreipusis į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, ši nustatė, kad toks elgesys yra diskriminacija. Restorano savininkui buvo skirtas įspėjimas.

Kalbėdamas su LNK žiniomis, L.Čeprackas neslėpė į šią situaciją reaguojantis su humoru.

„Norėčiau pastebėti, kad diskriminuoju ne tik žmones, kurie turi vaikų. Aš diskriminuoju, pavyzdžiui, žmones, kurie negerai kvepia. Bomžai jie vadinasi. Pasilieku teisę jų neaptarnauti. Aš diskriminuoju žmones, kurie turi šunų, kadangi aš neaptarnauju su šunimis“, – LNK sakė L.Čeprackas.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Liutauras Čeprackas
Roberto Daskevičiaus nuotr./Liutauras Čeprackas

Į tokius L.Čepracko pareiškimus sureagavo dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano.

„Kai žmogus vienodai vertina vaikus, „bomžus“ ir šunis, tam žmogui pora varžtelių, matomai, atsisuko.

Ar tikrai vaikas tokia pat problema kaip „bomžas“ ir šuo?

Ar tikrai etiška sugretinti vaikus su benamiais ir šunimis?

Nu aišku ne!

Liutaurui Čeprackui, „garsiam virtuvės šefui“, matomai, stipriai nusimušė kompasas ir Liutauras kažkur nudreifavo. Nuo prabangios virtuvės aromato iki stipraus neadekvatumo poskonio.

Ko aš taip aršiai? Nes turiu trys vaikus. Su vaikais mes savaitgaliais mėgstam nuvažiuoti į kavinę ar restoraną. Visada prieš važiuojant pasitikrinam, ar restoranas skirtas vaikams. Ir, mano galva, normalu, jei restorano savininkai savo tinklalapyje paprašo atvykti be mažamečių vaikų. Didžioji tėvų dalis į tai atsižvelgia. Bet ne todėl, kad jų vaikai smirda kaip „bomžai“ ar loja ir myža pakampėmis kaip šunys (nors ir šunys taip nesielgia).

Liutaurai, vaikai tai yra ŽMONĖS. Bet dar maži žmonės.

Lygių galimybių kontrolierė aiškiai pasakė, kad teisiškai neturi teisės neįleisti vaikų.

Todėl savaitgalį pas tave atvarysim su visa chebra. Jei dirbsi, ateik pažiūrėti. Vaikai nesmirdės ir nelos.

Pabandysi mus išvaryti, niekur neišeisim“, – rašė S.Stavickis-Stano.

Tiesa, nors dėl tokios L.Čepracko reakcijos į kritiką kilo nemažas pasipiktinimas, kai kurie suskubo šefui išreikšti ir palaikymą. Kai kurie teigė, kad Vilniuje apstu vietų, kur galima pavakarieniauti su vaikais, tad norintiems pavalgyti ramumoje tokių vietų taip pat turi būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius