Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lažybos: „Chorų karų“ lyderiais tapus pataisos namų choristams, Karina Stungytė kitą laidą ves iš Pravieniškių

Sekmadienį antroje „Chorų karų“ laidoje chorai ir jų generolai traukė vis galingesnius ginklus. Čia susirungė net septyni galingi chorai. Jų muzikiniam paradui vadovavo laidų vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Karina Stungytė. Laidos pabaigoje susumavus žiūrovų balsus ir komisijos balus, daugiausiai simpatijų sulaukė Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras, o kovą dėl geriausio choro titulo baigė Vilniaus miesto choras „Atžalynas“.
Karina Stungytė
Karina Stungytė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Komisijos narių kėdes užėmė Rūta Ščiogolevaitė, Vitalijus Cololo, Vytautas Lukočius ir Kristina Zmailaitė.

Laidos metu vedėjai susilažino: Mindaugas sakė, kad jei Pravieniškių choras atsiras trejetuke bendroje lentelėje, tuomet Karinai teks sekančią laidą vesti iš pataisos namų. K.Stungytė lažybas pralaimėjo ir kitą kartą su žiūrovais ir komisija sveikinsis iš Pravieniškių. Laidos pabaigoje Kariną iš studijos išnešė apsauginiai.

Laidos metu dalyviai stebino publiką, komisijos narius ir žiūrovus prie televizijos ekranų lietuviškais hitais. Kiekvienas choras parengė po vieną labiausiai patinkančios lietuviškos dainos versiją.

Pirmasis scenoje pasirodė Alytaus choras „Dežavu“, kuris sekmadienio vakarui pasirinko lietuviams gerai žinomą Donato Montyvdo dainą „Norim dar“. Pasipuošę juodai baltais kostiumais alytiškiai sulaukė komisijos narių pagyrų už nepriekaištingą pasirodymą. „Pribloškėte. Tokia nauja mada yra plokščiu balsu dainuoti, bet vis tiek buvo energetiškai stipru. Labai džiaugiuosi už generolę“, – sakė K.Zmailaitė. A.Pilypaitė traukte traukė susirinkusiųjų dėmesio ir išsiskyrė iš savo choristų, mat dėvėjo juodą triko, o ant jo buvo užsidėjusi baltą odinį švarką, kuris buvo dekoruotas baltais spygliais.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alytaus miesto „Dežavu“ choras
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alytaus miesto „Dežavu“ choras

Kauno miesto „Žalgirio choras“ sudainavo Radžio dainą „Ryt iš ryto“, kuri privertė publiką šėlti ir kartu trepsėti į taktą. V.Cololo juokėsi, kad šios dainos stebuklingas žodis yra pasikartojantis „hey“. Jis juokavo, kad bet kuri daina, kurioje naudojamas šis žodis, būtinai sulauks sėkmės. Komisijos nariai tą ir parodė – atliko lietuvių liaudies dainą ir kvietė publiką kartu dainuoti kartojant žodį „hey“.  

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kauno miesto „Žalgirio choras“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kauno miesto „Žalgirio choras“

Utenos miesto „Laimės“ choras su Egle Jakštyte priešakyje atliko grupės Rondo „Egle, mano sese“. Po pasirodymo K.Zmailaitė gyrė: „Pakeitėte dainą neatpažįstamai. Pirmoji dalis labai intrigavo, nes buvo perkelta į kitą laikmetį, kitą stilistiką.“ Kristina taip pat atliko savo grupės „Rondo“ dainos versiją.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Utenos miesto „Laimės“ choras
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Utenos miesto „Laimės“ choras

Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“ komisiją ir publiką bandė sužavėti pasirinkdami „Lemon Joy“ dainą „Mylėt tave taip beprotiška ir keista“. „Čia lietuviškos muzikos vakaras, tai nuo kada „Depeche Mode“ yra lietuviška grupė?“, – klausė V.Cololo. K.Zmailaitė taip pat negailėjo kritikos: „Atrodo, kad tik vakar gavote kūrinį. Praėjusią laidą jus gyriau, o šį kartą pasirinkote tokią dainą, kuri yra labai vienoda.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vilniaus miesto choras „Atžalynas“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vilniaus miesto choras „Atžalynas“

Praėjusią savaitę mažiausiai žiūrovų simpatijų sulaukęs senjorų „Lietuvos bočių“ choras pasirinko Egidijaus Dragūno hitą „Žiūriu į tave, pasauli“. „Siužeto metu minėjote, kad jūsų jaunimas lyg nesupranta, tačiau mes dėkojame, kad dalyvaujate.  Linkime jums entuziazmo, drąsiai neškite savo patirtį, sugalvokite kiekvieną kartą, ką pasakyti, ką perduoti“, – sakė R.Ščiogolevaitė.  „Geriausia yra nieko nedaryti, tačiau dėkoju jums, kad dalyvaujate. Jūs dainavote ne tik balsu, bet ir širdimi. Šaunuoliai“, – prie pagyrų prisidėjo K.Zmailaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Senjorų „Lietuvos bočių“ choras
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Senjorų „Lietuvos bočių“ choras

Kėdainių miesto choras „Senamiestis“ sekmadienio vakarą atliko Marijono Mikutavičiaus dainą „Mano žemė“. „Aš labai nuoširdžiai pasakyti, kad buvo labai gerai. Puikus stilius, pasirodymas įkvepiantis, choras padainavo gerai, puikiai atlikta aranžuotė. Aš retai būnu taip patenkinta pasirodymu“, – gyrė chorą R.Ščiogolevaitė. V.Cololo užkliuvo, kad M.Mikutavičiaus daina labiau priminė AC/DC roką.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kėdainių miesto choras „Senamiestis“
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kėdainių miesto choras „Senamiestis“

Paskutiniai sekmadienio vakarą pasirodė Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras. Choristai atliko Gyčio Paškevičiaus hitą „Šiam pasauly“. „Turime nuostabų chorą ir džiaugiuosi, kad keliate savo balsus“, – džiaugėsi V.Lukočius. V.Cololo juokavo, kad po jų dainos visose zonose yra atblokuojame telefonai, kad jie sulauktų balsų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras

Antroje laidoje taip pat svečio teisėmis pasirodė prieš dvejus metus „Chorų karus“  laimėjęs Kauno „Božolė“ choras ir grupė „Rondo“.

Susumavus komisijos balsus, daugiausiai simpatijų sulaukė senjorų „Lietuvos bočių“ choras, antroje vietoje atsidūrė Kauno miesto „Žalgirio“ choras, trečioje – Utenos „Laimės“ choras. Mažiausiai balų komisija skyrė Vilniaus miesto chorui „Atžalynas“.

Žiūrovai daugiausiai balsų skyrė Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos chorui (21795), antroje vietoje liko Kauno choras (17651), o trečioje – Alytaus choras (16401).

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Chorų karų“ filmavimo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Chorų karų“ filmavimo akimirka

Susumavus bendrus komisijos ir žiūrovų balsus, chorų lentelėje dalyviai išsidėstė taip:

  1. Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras
  2. Alytaus miesto „Dežavu“ choras
  3. Kauno miesto „Žalgirio choras“
  4. Kėdainių miesto choras „Senamiestis“
  5. Senjorų „Lietuvos bočių“ choras
  6. Utenos miesto „Laimės“ choras
  7. Vilniaus miesto choras „Atžalynas“
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Chorų karų“ filmavimo akimirka
    Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Chorų karų“ filmavimo akimirka

„Chorų karų“ dalyviai rungiasi ne tik dėl dainingiausio, įspūdingiausio ir mėgstamiausio choro vardo, tačiau ir dėl piniginių prizų. Pirmą vietą šiame TV3 projekte laimėjęs choras bus apdovanotas pagrindiniu prizu – net 25 tūkst. litų. Užėmusieji atrąją vietą taip pat džiaugsis ne ką prastesniu – net 15 tūkst. litų vertės prizu.

„Chorų karų“ muzikinėse kovose sekmadieniais ryžosi susirungti septyni chorai: Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius