-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos barzdočiai visą lapkritį vyrus kviečia nesiskusti

Užsienyje tradiciniais tapę socialiniai projektai „Movember“ bei „No Shave November“ nuo šiol turi lietuvišką brolį. Gimęs kaip artimų draugų rato užbarzdojimas, „Barzdotas lapkritis“ „Facebook“ netruko sulaukti jau daugiau nei 600 dalyvių, besiruošiančių visam mėnesiui padėti peiliukus į šalį. Užsienyje tokių projektų esmė – skatinti vyrus auginti barzdą ir taip išreikšti solidarumą sergantiems prostatos vėžiu. Akcijos dalyviai dalijasi progreso nuotraukomis ir aukoja pinigus, kuriuos būtų išleidę skutimosi reikmenims. Panašią viziją kitiems metams turi ir lietuviai.
Barzdočių klubo prezidentas Valdas Samkus
Barzdočių klubo prezidentas Valdas Samkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai, kas turėjo būti tiesiog kelių draugų barzdojimo akcija, „Facebook“ pasaulyje sulaukė kur kas didesnio dėmesio. Pamačius, kad vietoj penkių pakviestų draugų dalyvių jau yra 20, 50, 100, 200, 500... noras plėstis ir skirti dar daugiau dėmesio kilo ne ką mažesnėmis proporcijomis“ – teigia „Barzdoto lapkričio“ iniciatorius Deividas J. Maconka. Prie projekto prisijungė ir jau antrus metus sėkmingai barzdočius vienijantis „Barzdų klubas“ bei neseniai Vilniuje duris atvėręs barzdaskučių salonas, apskusiantis daugiausiai balsų už progreso nuotrauką surinkusį dalyvį.

Akcijos iniciatorius tikisi, kad kitais metais prie projekto prisijungs autoritetingos organizacijos ir „Barzdotas lapkritis“ sugrįš su dar didesne jėga. „Norėčiau, kad nemalonios, tačiau pernelyg stigmatizuotos vyrų bėdos taptų mažiau gėdingos, o ir mes patys – užbarzdoję vyrai – taptume drąsesni savo gerovės labui“, – teigia Deividas.

Vyrų nedrąsumo problemą pabrėžia ir „Barzdų klubo“ prezidentas Valdas Samkus:  „Vyrai yra linkę nutylėti savo problemas – geriau pasiskųs draugui, bet nesiims konkrečių veiksmų. Prisidėdamas prie projekto, mūsų klubas siekia parodyti, kad drąsa – kaip barzda. Jai reikia laiko ir aplinkinių palaikymo, tačiau bet kokiu atveju ją verta auginti.“ Barzdočių Deivido ir Valdo mintims paantrina asociatyvi projekto žinutė – „Kai nebenori skųstis, užauga drąsa“. Tikimasi, kad ši socialinė akcija taps tradicija ir kasmet morališkai pastiprins tūkstančius vyriškos lyties atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius