-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pradėjo tyrimą dėl Arūno Valinsko darbo skelbimo

Lygių galimybių įstatymai neturi humoro jausmo. Tai konstatavusi Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (toliau – Tarnyba) pradėjo tyrimą dėl Arūno Valinsko galimai diskriminuojančio lyties pagrindu darbo skelbimo. Darbo skelbime, kurį A.Valinskas paviešino feisbuke, teigiama, kad ieškoma moteris, turinti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, galinti pradėti darbą ne vėliau kaip gegužės 10 dieną.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas

Darbo skelbime su humoru pateikti ir kiti reikalavimai pretendentėms, tokie kaip „žavesys, grožis ir kerinti šypsena“, „ilgos kojos, kad lengviau pasiektų gazo pedalą“, „geras humoro jausmas“.

Lygių galimybių kontrolierė teigia, kad įstatymai neturi humoro jausmo, todėl savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo, draudžiančio skelbimuose priimti į darbą nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę vienai iš lyčių, pažeidimo, rašoma išplatintame Tarnybos pranešime spaudai.

Tarnybai yra pavesta kontroliuoti dviejų įstatymų – Lygių galimybių įstatymo bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo vykdymo priežiūrą. Nepagrįstas žmogaus teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl minėtuose įstatymuose išvardintų pagrindų yra laikomas įstatymų pažeidimu.

Už reikalavimų nesilaikymą ir įstatymų pažeidimą pagal Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo 24 str.3 p. ir 5 p. gali būti skiriamas įspėjimas arba administracinė bauda nuo 28 iki 579 Eur, už pakartotinį pažeidimą bauda nuo 579 iki 1158 Eur.

Žmonės.lt Arūnas Valinskas teigė, kad skelbimo pašalinti tikrai nežada, o ieškojo moters todėl, kad jos, esą, geriau vairuoja.

Bet jeigu man nepatinka vyrai, kodėl aš turiu rašyti, kad ieškau ir jo? Jeigu ieškau moters, tai ir skelbime rašau, kad ieškau moters.

„Labai pralinksmino ši situacija. Tai, kad žmonės pažeidžia įstatymus, įrodo teismas, o ne kažkokia idiotų kompanija. Jeigu aš sugalvočiau sau susirasti antrąją pusę, tai pagal jų įstatymą turiu rašyti, kad ieškau tiek vyro, tiek moters?

Bet jeigu man nepatinka vyrai, kodėl aš turiu rašyti, kad ieškau ir jo? Jeigu aš perku „Audi“, vadinasi perku „Audi“. Jeigu ieškau moters, tai ir skelbime rašau, kad ieškau moters. O moters nusprendžiau ieškoti todėl, kad jos saugiau vairuoja“, – Žmonės.lt pasakojo A.Valinskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Arūnas Valinskas vasarai ieško vairuotojos: „Inga vežioti atsisako“

Naujas Arūno Valinsko projektas: greitkelio Kaunas–Klaipėda baruose filmuos realybės šou

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius