-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Drobiazko dėl atimtos pilietybės kovos teisme: „Mane palaiko daugelis Lietuvos žmonių“

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po to, kai prezidentas Gitanas Nausėda atėmė išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę iš Margaritos Drobiazko, šokėja ant ledo pranešė šį sprendimą apskundusi.
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Margarita Drobiazko apie tai sekmadienio vakarą pranešė savo instagramo paskyroje. Ji teigia savo skundą pateikusi Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

„Gerbiamieji! 2023 m. rugsėjį Lietuvos Respublikos Prezidentas pasirašė dekretą dėl man prieš 30 metų suteiktos Lietuvos Respublikos pilietybės panaikinimo. Dekretas pasirašytas remiantis pilietybės komisijos rekomendacija, kurioje teigiama, jog keliu grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, nepaisant to, kad Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas pateikė išvadą, kad aš, Margarita Drobiazko, nekeliu jokios grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Jau anksčiau išsamiai paaiškinau savo poziciją ir priežastis, dėl kurių sprendimą, panaikinantį man suteiktą Lietuvos pilietybę, laikau neteisėtų ir neteisingu. Žinau, kad mane ir Povilą dabartinėje mūsų situacijoje palaiko daugelis Lietuvos žmonių, kurie per tuos dešimtmečius tapo man tokie pat artimi, kaip ir gyvenantys mano istorinėje tėvynėje Rusijoje.

Noriu pasakyti, kad radau jėgų kovoti už tai, kas, mano nuomone, yra teisinga ir svarbu. Vilniaus apygardos administraciniam teismui įteiktas mano skundas dėl Lietuvos Respublikos prezidento dekreto, kuriuo man buvo panaikinta Lietuvos pilietybė. Teismas įpareigojo Lietuvos Respublikos Prezidentą ir jo kanceliariją ne vėliau kaip iki 2023 m. spalio 30 d. pateikti duomenis, pagrindžiančius man pareikštus kaltinimus. Tada byla teisme bus nagrinėjama vadovaujantis galiojančiais teisės aktais.

Tikiu teisingumu ir sąžiningumu, manau, kad juos ginti yra mano pareiga ne tik dėl savęs, bet ir dėl tų Lietuvos piliečių, kurie, kaip ir aš, gali tapti politinių žaidimų aukomis“, – rašė M.Drobiazko.

Primename, kad prezidentas Gitanas Nausėda rugsėjį pasirašė dekretą, kurio iš šokėjos ant ledo Margaritos Drobiazko atėmė išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę.

Atimti Lietuvos pilietybę iš M.Drobiazko rekomendavo Pilietybės reikalų komisija, argumentuodama jos viešai reiškiamu palaikymu karą Ukrainoje vykdančiam Kremliaus režimui.

Pati ledo šokėja anksčiau išplatintame viešame laiške teigė Rusijos propagandoje nedalyvaujanti, o skleidžianti „kultūros ir gėrio šviesą“.

Rusijos sportininkei Lietuvos pilietybė išimties tvarka suteikta prieš 30 metų už nuopelnus Lietuvos sportui ir šalies vardo garsinimą. M.Drobiazko su savo vyru Povilu Vanagu yra atstovavusi Lietuvai įvairiuose čempionatuose.

Šiemet Seimas priėmė Pilietybės įstatymo pataisas, leidžiančias Lietuvos pilietybę atimti iš dvigubą pilietybę turinčio asmens, jeigu jis viešai reiškia palaikymą valstybei, keliančiai grėsmę Lietuvos ar jos sąjungininkų saugumo interesams.

Lietuvos institucijos teigia, kad M.Drobiazko palaiko glaudžius profesinius ir asmeninius ryšius su Tatjana Navka – Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona. T.Navkai Europos Sąjunga ir JAV yra įvedusios sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius