-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikantų kelyje – virtinė kuriozų (papildyta spalio 22 d.)

Lietuvos muzikos padangės žvaigždučių kelionės į koncertus ne visuomet klotos vien rožėmis. Nutinka pačių netikėčiausių istorijų, kurios vienus priverčia nustebti, kitus – išsigąsti. Pasikapsčius po mūsų muzikantų kelionių istorijų lobynus, žurnalas „Privatu!“ surado visko: susidūrimų su nusikaltėliais, nuogybių šou, kuriozinių avarijų, automobilių gedimų ar net bandymų keliauti autostopu.
Kristina Ivanova
Kristina Ivanova / V. Ovadnevo nuotr.

Kristina Ivanova (24). Nuogybių šou

Nuolat keliaujančių grupės YVA merginų automobilyje verda tikras gyvenimas: ten jos ir dažosi, ir valgo, ir linksminasi, ir persirenginėja. „Ne kartą esame pastebėjusios, kad furų vairuotojai žiūri nebe į kelią, o į mūsų automobilį. Patikėkite, iš viršaus krovininio automobilio vairuotojams lyg ant delno matosi visa tai, ką mes veikiame. Kartą pastebėjome akis panarinusį vieną furistą ir rankų gestais sugėdinome. Šis akimirksniu nurūko tolyn“, – šypsosi grupės lyderė.

Vasarą merginoms ne kartą teko persirenginėti tiesiog autobusų stotelėje. „Kartais vairuotojai pasignalizuoja, pravažiuodami šypsosi ar net bando pakibinti“, – sako Kristina.

Kadangi dainininkės daug laiko praleidžia kelyje, sugalvoja įvairiausių užsiėmimų. „Sustojame prie kokios obels, prisiskiname obuolių, pakelėje pabendraujame su grybų ir uogų pardavėjais“, – pasakoja K. Ivanova.

V. Ovadnevo nuotr./Vilius Tarasovas
V. Ovadnevo nuotr./Vilius Tarasovas

Vilius Tarasovas (32). Pasienyje – duoklė banditams

„Maždaug prieš dešimtmetį su grupe „B’Avarija“ pro Rusiją keliavome į vieną tarptautinį muzikos festivalį. Nuosavo automobilio neturėjome, todėl teko išsinuomoti. Stabtelėjome prie Rusijos sienos, kur buvo nusidriekusi automobilių eilė. Maždaug po dviejų valandų atsitokėjome, jog automobilių eilė nė per centimetrą nepajudėjo. Išlipome pažiūrėti, kas vyksta. Ogi žiūrime – stovi keli treninguoti, gerokai pasportavę vaikinukai ir renka iš žmonių pinigus. Mums pareiškė: „Jei norite pajudėti į priekį, susimokėkite 10 markių.“ Buvome netekę žado, tačiau sutikome susimokėti duoklę.

Po koncerto pakeliui namo Rusijoje buvome sustabdyti policijos dėl viršyto greičio. Atsipirkome kyšiu – visi grupės nariai davė, ką turėjo: dolerių, cigarečių, net alaus skardinių. Tuomet jautėmės nesmagiai, o dabar prisiminus ima juokas“, – pasakoja V. Tarasovas.

Asta Pilypaitė (40). Greitkelyje baigėsi benzinas

„Kartą mums, trims merginoms, keliaujant iš Vilniaus į koncertą Nidoje greitkelyje sustojo mano automobilis ir pastangos užvesti variklį buvo bevaisės. Kaip netrukus paaiškėjo, neapskaičiavau benzino sąnaudų: tai buvo neseniai pirktas automobilis ir aš apsižioplinau įpylusi per mažai kuro. Visa laimė, kad kelyje pasitaikė gerų žmonių, kurie sustojo, užkalbino mus, išklausė mūsų bėdų ir nutempė automobilį iki degalinės. Pamenu, susipažinome, kartu išgėrėme kavos. Tą kartą pavėlavome į koncertą, tačiau šią situaciją visuomet prisimename su šypsena veiduose“, – sako Asta.

Linas Adomaitis (35). Leidosi į pažintį su prostitute

„Su Hokšila keliaudami ir koncertuodami po Centrinę Ameriką patyrėme vieną nuotykį: laukėme autobuso į Nikaragvą, ir aš, pamąstęs, kad turime dar daug gražaus laiko, nusliūkinau su kuprine ant pečių į stoties kavinukę. Nespėjau užsisakyti puodelio kavos, kai prie manęs prisistatė neišvaizdi... hm... prostitutė. Man pagailo tos nelaimingos moters ir aš pasisiūliau jai nupirkti pusryčius. Mes valgėme ir šnekučiavomės apie socialinius dalykus, mano muziką, gyvenimą. Buvau pasinėręs į įdomų pokalbį, todėl, nors girdėjau, nekreipiau dėmesio į įkyriai pypsenantį autobuso signalą. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo vienintelis tą dieną mums reikalingo autobuso tiesioginis reisas... Aš pavėlavau. Supykęs Hokšila mane gėdino sakydamas, kad tikrai būtų išvykęs ir palikęs mane stotyje, jei ne mano smuikas, kurį jam palikau pasaugoti.

Vėliau teko keliauti autostopu ir „Chicken bus’ais“ (autobusai, kuriais Amerikos provincijose į mokyklas išvežiojami vaikai – aut. past.). Kelionės iki Nikaragvos nepamiršiu visą gyvenimą. Ši geltona transporto priemonė pasiekia geriausiu atveju 40 km per valandą greitį ir taip krato, tarsi vairuotojas vežtų buratinų partiją. Buvo daug persėdimų, tad, laukdami pakeleivingų mašinų, stebėjome beždžiones, pažeidinėjančias greitkelio saugos taisykles, o nuo kaitrios saulės taip prakaitavome, kad dėl kuklių mūsų organizmo vandens atsargų galėjome tik pasvajoti apie tą puodelį kavos, kurį prieš daug valandų gėriau su prostitute“, – juokiasi Linas.

Rūta Ščiogolevaitė (30). Automobilį sustabdė skustagalviai

 „Maždaug prieš dešimtmetį autostradoje mane aplenkė prabangus juodas tamsintais langais BMW markės automobilis latviškais numeriais. Vairuotojas ėmė po truputį mažinti greitį ir spausti mane į šalikelę. Akivaizdžiai leido suprasti, kad privalau sustoti. Pristabdžiau automobilį, o iš BMW išlipo kampuoti skustagalviai. Jų veidai buvo labai atgrasūs ir pikti. „Tikri nusikaltėliai...“ – pamaniau. Akimirksniu įjungiau atbulinę pavarą ir paspaudžiau greičio pedalą. Visa laimė, kad tuo metu kelyje nebuvo kitų mašinų. Šiaip ne taip nuo jų pabėgau. Buvo labai nemalonu. Iki šiol neturiu supratimo, ko jie iš manęs norėjo“, – prisimena dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius