Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Būrį vaikų į svečius pakvietusi Nomeda Marčėnaitė mokė juos lipdyti iš molio

Penktadienio popietę menininkė Nomeda Marčėnaitė į savo namus pakvietė vaikus iš Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro ir Antakalnio socialinės globos namų. Čia vyko projekto „Matau pasaulį KITAIP“ kūrybos dirbtuvės, kurių metu N.Marčėnaitė mokė vaikus keramikos subtilybių.
Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dar antradienį N.Marčėnaitė tokias pat dirbtuves vedė Panevėžyje. Čia ji darbavosi su Panevėžio regos centro „Linelis“ bei Algimanto Banzos kūdikių ir vaikų globos namų auklėtiniais. 

Penktadienį Vilniuje vykusios kūrybos dirbtuvės iš viso jau trečiosios. Pavasarį vykusiuose užsiėmimuose Klaipėdoje moteris turėjo galimybę ne tik perduoti savo žinias jauniesiems kūrėjams, bet ir pati įgauti naujos patirties.

Projekto iniciatorė, VšĮ „Verslas ar Menas“ steigėja Eglė Jokužytė džiaugiasi projekto sėkme. 5-14 metų vaikai noriai mokosi lipdymo meno. Jiems tai yra puiki proga ne tik išreikšti save, įgyti naujų įgūdžių, bet ir pabendrauti su bendraamžiais, susirasti draugų.

„Į projektą įtraukėme ne tik regos negalią turinčius vaikus, bet ir vaikų globos namų auklėtinius. Buvo labai smagu žiūrėti, kaip vaikai keičiasi. Dirbtuvių pradžioje visi jautėsi taip, tarsi atėję į pamokas: buvo labai nedrąsūs, bijojo susitepti. Bet paskui labai greitai atsipalaidavo ir nebepaisė, kad yra aplipę moliu, fantazavo ir noriai kūrė“, – pasakojo E.Jokužytė. 

Rugsėjo 22 dieną sostinės M. ir J. Šlapelių name-muziejuje bus atidaryta vaikų su regos negalia dirbtuvių metu sukurtų darbelių paroda. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius