-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kada ir kur vyks atsisveikinimas su ilgamečiu „Lietaus“ vadovu Gintaru Zdebskiu

Antradienio vakarą šalį pasiekė skaudi žinia apie ilgamečio radijo stoties „Lietus“ vadovo ir dainų autoriaus Gintaro Zdebskio mirtį. Ne vienerius metus su juo kartu prie įvairių projektų dirbęs Arūnas Valinskas pasidalijo atsisveikinimo su kompozitoriumi detalėmis.

Pranešimą apie atsisveikinimo su Gintaru Zdebskiu detales išplatino jo bendražygis, televizijos laidų prodiuseris Arūnas Valinskas.

„Palaimink, Dieve, mus
Lietuvos vaikus
Juk visiems mums vieną kraują
Davė Lietuva“
Gintaras Zdebskis

Šių eilučių autoriaus jau nebėra. Sekmadienį jo netekome“, – rašė Arūnas Valinskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gintaras Zdebskis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gintaras Zdebskis

Jis pranešė, kad atsisveikinimas su Gintaru Zdebskiu vyks ketvirtadienį nuo 15 iki 22 val. ir penktadienį nuo 8 iki 12 val. Vilniuje, Olandų g.

Žmonės.lt primena, kad apie Gintaro Zdebskio mirtį buvo pranešta kovo 19-osios vakarą. Skaudžia žinia pasidalinta radijo stoties „Lietus“ paskyroje.

„Šiandien (antradienį – red. past.) mus pasiekė liūdna žinia. Netekome Gintaro Zdebskio – ilgamečio radijo stoties „Lietus“ vadovo. Atradęs ir subūręs radijo laidų vedėjus, sukūręs grojamos muzikos viziją bei radijo stoties kryptį, vadovavęs „Lietui“ net 20 metų, Gintaras neabejotinai tapo mūsų istorija – kaip radijo stoties vadovas, mokytojas, įkvėpėjas, Lietaus muzikos apdovanojimų „Aukso Lašas“ iniciatorius ir vadovas, legendinių dainų autorius ir kūrėjas. Ačiū už paliktas žinias, už mums visiems paliktą muzikinį lobį, už pamokas ir meilę radijui, Gintarai.
Tegu Tave lydi šviesa ir Tavo mylima muzika.“

... Šiandien mus pasiekė liūdna žinia. Netekome Gintaro Zdebskio - ilgamečio radijo stoties "Lietus" vadovo. Atradęs ir...

Posted by Radijo stotis „Lietus“ on Tuesday, March 19, 2024

G.Zdebskis gimė 1960 m. Kalvarijoje. 1983 m. baigė Vilniaus universitetą Fizikos fakultetą.

Radijo stotyje „Lietus“ ėjo generalinio direktoriaus ir programų redaktoriaus pareigas. Išdirbęs beveik du dešimtmečius, darbą jis paliko 2019 m. gruodžio pabaigoje.

Jis parašė ne vieną hitu tapusią dainą, tarp kurių ir Egidijaus Sipavičiaus „Diskoteka“ bei Radži „Nekaltinu savo likimo“. Taip pat Zdebskis užsiimė ir užsienietiškų dainų vertimais. Merūno atlikta Roy'aus Orbisono dainos „Oh, Pretty Woman“ lietuviška versija „O, gražuole“ – Gintaro darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius