-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parama beglobiams gyvūnams: kodėl vienos garsenybės aukoja, kitos – ne?

Beglobiai gyvūnai šalyje – opi problema: gyvūnų globos organizacijos skundžiasi ne tik vietos augintiniams priglausti stoka, bet ir lėšų jiems išlaikyti trūkumu. Pastaruoju metu padėti beglobiams gyvūnams darosi madinga, pagalbos ranką augintiniams tiesia ir garsenybės. Tiesa, ne visos. Kodėl vieni aukoja, o kiti ne?
Irūna Puzaraitė-Čepononienė, Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Simona Starkutė, Karolina Liukaitytė, Justina Stambrauskaitė
Irūna Puzaraitė-Čepononienė, Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Simona Starkutė, Karolina Liukaitytė, Justina Stambrauskaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Antradienio vakarą Vilniuje drabužių prekės ženklo „Stylish Paw“ įkūrėja Rasa Stasionienė būrį garsenybių pakvietė į pirmosios savo parduotuvės atidarymą. Apžiūrėti jos kurtus drabužius čia susirinko būrys žinomų žmonių.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rasa Stasionienė
V.Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rasa Stasionienė

Vieni tuos drabužius tik apžiūrėjo, kiti ir įsigyti suskubo. Tokiu būdu ir gerą darbą padarė: 10 procentų sumos nuo kiekvienos parduotos prekės vakaro metu kūrėja skyrė gyvūnų globos organizacijai, VšĮ „Penkta koja“ paremti.

Į atidarymą atskubėjusios žinomos moterys tokią parduotuvės įkūrėjos iniciatyvą sveikino.

Antai atlikėja Ineta Puzaraitė-Žvagulienė susižavėjo idėja, mat gyvūnus žinoma moteris labai myli: „Šiuo metu nieko neauginame, nors labai norėčiau. Tik vaikutis dar labai mažas, nepavyktų. Bet kai paaugs, mielai įsigyčiau šunį. Vaikystėje visad augindavome kokį gyvūną, nuolat juos globodavome. Būdavo, kad kokį pritrėkštą rasdavome, namo parnešdavome, sparnelius gipsuodavome. Užtat dabar paremti norisi, nors laiko tam dažniausiai nerandu. Mane nesyk kvietė važiuoti į globos namus, padėti, bet vis netikdavo laikas. Dabar pažadu visiems ir sau: nuvažiuosiu ir padarysiu dvigubai tiek, nei turėjau padaryti iki šiol.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė

Renginio nepraleidusi „orų mergaitė“ Karolina Liukaitytė parduotuvėje ieškojo drabužių dukrytei, ir proga perkant drabužius paremti gyvūnus jai pasirodė šauni.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Karolina Liukaitytė
V.Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Karolina Liukaitytė

„Myliu gyvūnus, kartais juos paremiu. Esu ne vieną beglobį iš prieglaudos paėmusi, bet juos augina mano mama. Patys daug keliaujame ir neturime galimybės auginti... Dabar prieglaudoms kartais skiriu pinigėlių, kartais paremiu kitaip – maistu, reikalingais daiktais“, – kalbėjo K.Liukaitytė.

Kitokį požiūrį pateikė komunikacijos specialistė Justina Stambrauskaitė.

Paklausta apie paramą gyvūnams ji liko atvira: „Pasakysiu taip: gyvūnų man gaila, bet labiau gaila senelių. O visų neprigailėsi. Vieniems gaila vaikų, kitiems gyvūnų, tretiems senelių... Bet žinoma, jei parduotuvėje prie kasos pamatau, kad galiu kažką nupirkti ir paremti gyvūnus, kaip kartais būna, tada man nėra sunku tai padaryti. Visgi specialiai parėmusi niekad nesu.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justina Stambrauskaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justina Stambrauskaitė

Iniciatyvą sveikino modelis Simona Starkutė, kuri beglobiams pasakojo aukojanti kasmet.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Simona Starkutė
V.Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Simona Starkutė

„Aplink mane daug žmonių, kurie rūpinasi paliktais, sužeistais gyvūnėliais. Stengiuosi kasmet prisidėti ir pagelbėti bent pinigais. Būna, ir keliskart per metus paaukoju. Neseniai buvau pas savo plaukų stilistę, kuri savaitgaliais važiuoja pas beglobius gyvūnus ir padeda juos prižiūrėti.

Manau, ir man reikėtų nuvažiuoti. Gyvūnus myliu labiau nei žmones, nors pati gyvūno dabar ir neturiu. Negaliu auginti – daug keliauju, turiu daug planų. O gyvūnu reikia rūpintis, reikia, kad jis žinotų, kas jo šeimininkas. Juk jis nėra žaislas“, – kalbėjo modelis. Renginio metu ji įsigijo drabužių ir darsyk parėmė gyvūnus.

Apie „Stylish Paw“

Naujai atidaryta parduotuvė Vilniuje – pirmoji pusantrų metų laisvalaikio drabužius visai šeimai kuriančios R.Stasionienės parduotuvė. Tačiau kūrėjos siūlomi drabužiai jau spėjo pelnyti nemažą paklausą.

„Stylish Paw“ nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė su mama ir sūnumi
„Stylish Paw“ nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė su mama ir sūnumi

Pėdutės logotipu pažymėtais drabužiais mielai rengiasi žinomos šalies moterys, jų vyrai ir vaikai. Pirmosios kolekcijos veidu tapo krepšininko Martyno Pocias žmona šokėja Viktorija Pocienė, o naujausios kolekcijos veidu visai neseniai pasirinkta atlikėja ir krepšininko Simo Jasaičio žmona Oksana Pikul-Jasaitienė.

Drabužių „Stylish Paw“ kūrėja dviejų vaikų mama Rasa Stasionienė kurti moterims pradėjo spontaniškai. Iš pradžių vilnietė save atrado drabužių šunims versle – Lietuvoje atstovavo kokybišką, šiltą ir patogią aprangą būtent keturkojams, tačiau ilgainiui pajuto, kad rūpintis tik šunų drabužiais ji nebenori.

Rasa žengė į dar nepatirtą sritį – drabužių modeliavimą moterims. Iš pradžių rūbus kūrė sau ir bičiulėms, o ilgainiui savo kolekcijas pristatė plačiai visuomenei.

„Nemažą patirtį turiu finansų srityje, o ir dirbti pradėjau labai anksti, bet vis neatrasdavau savęs. Staiga supratau, kad prekiaudama drabužiais šunims, save nepakankamai realizuoju, neatsiskleidžia mano visas kūrybiškumas. Taip atsirado „Stylish Paw“ – prekės ženklas moterims, vyrams ir vaikams“, – pasakoja Rasa.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rasa Stasionienė su vyru
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rasa Stasionienė su vyru

Pėdutės logotipu pažymėti drabužiai gaminami iš itališkų, natūralių audinių – daugiausia viskozės, o siuvami čia, Lietuvoje. Spalvos – klasikinės ir neįkyrios: raudona, juoda, balta, pilka, mėlyna, švelniai rožinė. Asortimentą sudaro palaidinės, suknelės, džemperiai, kombinezonai vyrams, moterims ir vaikams.

Ypač didelio pasisekimo sulaukė drabužiai, kurių pėdutė marginta Lietuvos trispalve – jais puošiasi sporto aistruoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius