Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodijos teatro „Žvaigždė“ atkirtis konkurentams – naujas pavadinimas

Šį mėnesį 16-ąjį gimtadienį švenčiantis vienintelis Lietuvoje Parodijos teatras šią svarbią datą pažymėjo ne tik koncertu, nauja fotosesija ir naujais repertuaro numeriais, bet ir nauju pavadinimu – Parodijos teatras „Žvaigždė“. Keisti pavadinimą šis teatras buvo išprovokuotas po kelių itin nemalonių įvykių, kuomet savo vardą teko ginti gana neįprastomis aplinkybėmis.
Parodijos teatras „Žvaigždė“
Parodijos teatras „Žvaigždė“ / Iljos Sivakovo nuotr.
Temos: 1 Humoras

„Vienas buvęs mūsų kolega, nors jau ilgą laiką pas mus nebedirba, iki šiol naudojasi Parodijos teatro vardu, tačiau tai daro taip neatsakingai, jog už atsainų jo požiūrį į amatą, kuriuo užsiima, tenka atsakyti mums. Pastaruoju metu sulaukiame daug skundų ir pretenzijų, kad neva Parodijos teatras neatvyksta į pasirodymus arba jų kokybė, švelniai tariant, prasto lygio“, – pasakojo teatro įkūrėjas, vadovas ir aktorius Vytautas Balalis.

Anot jo, paskutinis lašas perpildęs kantrybės taurę buvo koncertas, kuriame trupė neturėjo pasirodyti, tačiau tai padarė, nes į afišas buvo įtrauktas Parodijos teatras su parodijų nuotraukomis, nors pats teatro vadovas apie apie tai sužinojo likus vos dienai.

„Buvęs kolega užsakovus tiesiog „paliko ant ledo“ pasirinkęs koncertą kažkur kitur, o mes gelbėdami savo teatro vardą ir jausdami atsakomybę prieš žiūrovus, vadavome į keblią situaciją patekusius koncerto rengėjus“, – prisiminė V.Balalis.

Jis mano, kad pakeitus pavadinimą nuo šiol Parodijos teatrą „Žvaigždė“ bus lengviau identifikuoti ir tai padės išvengti nemalonių nesusipratimų.

Ilja Sivakovo nuotr./Parodijos teatras „Žvaigždė“
Iljos Sivakovo nuotr./Parodijos teatras „Žvaigždė“

Stasio Povilaičio kurį laiką neparodijuos

Naują sezoną Parodijos teatras „Žvaigždė“ pasitinka su naujais repertuaro numeriais, dar viena nauja žvaigždės parodija, atnaujintu garderobu, klaipėdiečio fotografo Iljos Sivakovo atlikta fotosesija ir tam tikromis koncertinės programos korekcijomis.

16-us gyvavimo metus skaičiuojančio teatro vadovas Vytautas Balalis atvirauja, kad netikėta dainininko, lietuviškos estrados pažibos Stasio Povilaičio mirtis pakoregavo ir jų pasirodymus.

„Drąsiai sakau, kad numeriai su maestro Stasiu Povilaičiu buvo ir yra labai mėgiami publikos. Tai – viena iš labiausiai pageidaujamų mūsų teatro žvaigždžių. Deja, artimiausius metus, iš pagarbos į Amžinybę išėjusiam maestro, atsisakome visų numerių, kuriuose pasirodydavo mūsų S.Povilaitis“, – sako V.Balalis.

Aktoriaus ir teatro įkūrėjo atmintyje išliko ne vienas malonus susitikimas su tikrąja Lietuvos žvaigžde. S.Povilaičiui patiko jo paties parodija. Dainininkas net pagyrė jį parodijuojantį V.Balalį už išradingumą – baltus sportinius batus, su kuriais scenoje pasirodydavo jo antrininkas.

„Maestro pasakojo, kad po ilgų kelionių išlipus iš automobilio jam būdavo didžiulė kančia sprausti ištinusias pėdas į ankštus koncertinius batus ir dar su jais atstovėti kelias valandas scenoje. Jis šypsojosi, kad sportiniai batai tokiais atvejais būtų buvę tikru išsigelbėjimu“, – prisiminimais dalijosi Vytautas Balalis.

Nenori tapti „greitu maistu“

Šiuo metu Parodijos teatras „Žvaigždė“ yra paruošęs 14 muzikinių numerių su parodijuojamomis Lietuvos ir užsienio scenos žvaigždėmis. Džordana Butkutė, Vitalija Katunskyte, Žilvinas Žvagulis, Virgis Stakėnas, Filipas Kirkorovas, Maša Rasputina, Lagy Gaga, Freddie Mercury, Elvis Presley – šios laikui nepavaldžios žvaigždės puošia teatro koncertinę programą. Prie žvaigždyno šiemet prisijungė ir Laima Vaikulė. Įspūdingus sceninius kostiumus „Žvaigždės“ aktoriams kuria žinoma Lietuvoje dizainerė Aina Zinčiukaitė, ilgą laiką puošusi legendinio sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ šokėjus.

V.Balalio teigimu, per ilgus trupės gyvavimo metus išsigrynino ir užsakovų poreikiai. Renginiuose ir asmeninėse šventėse Parodijos teatras „Žvaigždė“ yra tarsi vyšnaitė ant torto, kurios užduotis – pozityviai nustebinti šventės dalyvius.

„Niekada nesityčiojame iš dainininkų. Parodija – labai subtilus ir atsakomybės reikalaujantis žanras. Repetuodami visuomet ieškome „razinkos“ apie kurią sukame ir numerio siužetą. Galbūt dėl šių priežasčių žmonės pakankamai dažnai mūsų herojus painioja su originalais. Pavyzdžiui, viename iš leidinių teko skaityti straipsnį apie Vitaliją Katunskytę. Publikaciją iliustravo ne pačios dainininkės, o mūsų parodijos nuotrauka. Net laikračių redaktoriai nevisuomet atkiria tikriuosius atlikėjus nuo mūsiškių“, – šypsojosi V.Balalis.

Parodijos teatrą „Žvaigždė“ retai galima išvysti televizijos projektuose ar madinguose renginiuose. Teatro įkūrėjas ir aktorius Vytautas neslepia, kad to vengiama sąmoningai.

„Nuolatinis viešumas nėra blogis, tačiau yra kita medalio pusė – televizija ir žiniasklaida kuria greito maisto efektą. Atsivalgai – ir net žiūrėti į tą pusę nebenori. O, kad tavęs norėtų – privalai nuolat verstis per galvą, kurti skandalus ir intrigas. Mūsų teatras gyvuoja ir sėkmingai Lietuvoje bei užsienyje koncertuoja jau 16 metų. Vargu ar dar būtume šiandien kam įdomūs, jei turėtume tikslą neišlįsti iš televizijos ekranų“, – mano Vytautas Balalis.

VIDEO: Parodijos teatras "ŽVAIGŽDĖ"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius