-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per V.Zelenskio kreipimąsi žvilgsnius traukė D.Grybauskaitė: ypatingam vizitui – simboliškas stilius

Trečiadienį minia žmonių Vilniuje suplūdo į Simono Daukanto aikštę, kur į lietuvius kreipėsi sostinėje viešintis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis bei Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Iškilmingo renginio nepraleido ir buvusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, savo stiliumi kausčiusi žvilgsnius.
Lietuvos ir Ukrainos vadovų kreipimasis į Lietuvos žmones
Lietuvos ir Ukrainos vadovų kreipimasis į Lietuvos žmones / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Trečiadienį Ukrainos prezidentas V.Zelenskis ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda Simono Daukanto aikštėje kreipėsi į Lietuvos žmones. Ukrainos vadovas į susirinkusiuosius kreipėsi lietuviškai.

„Sveikinu tave, Vilniau, sveikinu tave, Lietuvos tauta“, – sakė V.Zelenskis.

Ukrainos prezidento kreipimosi į Lietuvos žmones kartu su minia klausėsi ir pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis bei buvusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vytautas Landsbergis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vytautas Landsbergis

Buvusi šalies vadovė renginyje traukė žvilgsnius – kone vizitine kortele tapusį tamsiai mėlyną kostiumėlį ir tos pačios spalvos paltą ji iškeitė į laisvalaikio striukę. Ant jos matyti Lietuvos simbolis – Vytis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė

Būtent šią – Vyčiu puoštą – striukę D.Grybauskaitė įvairioms progoms pasirenka jau ne pirmą kartą.

Tiesa, simboliška, kad ja pasipuošė būtent Ukrainos prezidento V.Zelenskio vizito Lietuvoje metu. Pats V.Zelenskis viešumoje dažniau matomas dėvintis neformalius, laisvus ir patogius drabužius. Tokius pasirinko ir vizito Vilniuje metu, Simono Daukanto aikštėje besikreipdamas į susirinkusius lietuvius.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis, Gitanas Nausėda, Dalia Grybauskaitė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis, Gitanas Nausėda, Dalia Grybauskaitė

Ukrainos prezidentas trečiadienį į Lietuvą atvyko iš anksto neskelbto vizito. Jis planuoja aplankyti ir kitas Baltijos valstybes.

Vilniuje viešintis V.Zelenskis Simono Daukanto aikštėje pareiškė, kad imperinius Rusijos siekius būtina sustabdyti, nes jie grasina ne tik Ukrainai, bet ir daugeliui kitų valstybių.

„Dabar, kai Maskva bando susigrąžinti savo senąją imperiją, pasitelkdama visą šiuolaikinių ginklų spektrą, mūsų ukrainietiška drąsa yra ir pagalba jums. Mūsų vienybė su jumis yra ir jūsų saugumo garantas. Mūsų karių atsparumas yra ir jūsų atsparumas“, – trečiadienį sakė V. Zelenskis, kreipdamasis į Lietuvos žmones.

„Mūsų ukrainietiška nuojauta sako, kad Rusija neišgyvens, jei mes ir toliau prieš ją kovosime“, – teigė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis

Pasak Ukrainos prezidento, karą prieš jo valstybę pradėjusi Rusija jau įsivaizdavo savo pergalės dieną, ir jeigu tokia diena išauštų, tada Maskva darytų viską, kad tai tęstųsi, kad ateitų diena po Moldovos, diena po Baltijos šalių, diena po Lenkijos, diena po daugelio kitų.

Ukrainos vadovas teigė, kad rusai jo šalyje „žudo nedvejodami“, žiauriai kankina, jau deportavo šimtus tūkstančių ukrainiečių.

„Jie norėjo ištrinti viską, kuo pagrįsta mūsų kultūra“, – sakė V.Zelenskis.

Tačiau, jo teigimu, istorija ne kartą parodė, kad visiems susivienijus, nugali laisvė. Anot Ukrainos prezidento, nors dar negalima pasakyti tikslios pergalės dienos ar aplinkybių, tačiau ji ateis.

„Nebus tos dienos po Ukrainos. Bus diena po karo, bus diena po Putino. Tai bus mūsų saugumo diena, garantuoto saugumo, jūsų nepajudinamos laisvės, ramaus Estijos, Latvijos, Suomijos, Švedijos gyvenimo, visų valstybių, kurių likimą Rusija dabar bando paskandinti abejonėse, diena“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius