-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilo Vanago atsakas įžvelgusiems sovietinę propagandą ledo šou „Klasiokai“: „Žvelkite su humoru“

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vykęs Europos ir pasaulio čempiono, olimpinių žaidynių prizininko Iljos Averbucho prodiusuotas ledo šou „Klasiokai“, tiksliau – vienas jo pasirodymas, papiktino kai kuriuos žiūrovus ir nuotraukas išvydusius skaitytojus.

Renginys suvienijo daugybę čiuožimo ant ledo žvaigždžių, taip pat ir lietuvių mylimą porą – Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą. Į Kauno areną sekmadienio vakarą susirinko tūkstančiai žiūrovų. (Apie ledo šou „Klasiokai“, sekmadienį vykusį Kaune, skaitykite čia.)

Tačiau kai kuriuos jų supykdė šou metu įžvelgtos aliuzijos į Sovietų Sąjungą, kai du ledo akrobatai parodijavo rusų desantininko kovą su amerikietišku „supermenu“.

Šio pasirodymo metu skambėjo Nikolajaus Rastorgujevo daina, taip pat Sovietų Sąjungą menantis muzikinis kūrinys. Be to, vieno čiuožėjo kostiumas buvo dekoruotas sovietine simbolika, parodijos metu buvo naudojamas ir pionieriaus kaklaraištis.

Šie pasirodymo elementai papiktino ne tik kai kuriuos žiūrovus, nesupratusius parodijos, bet ir nuotraukas išvydusius Žmonės.lt skaitytojus.

„Vatnikų pasirodymas. Kur žiūri teisėsauga? Sovietinės žvaigždės, pionierių kaklaraiščiai, nacionalistinė muzika...“ – skundėsi vienas interneto komentatorių. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Pasirodymo akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Pasirodymo akimirka

Povilas Vanagas bėdos nemato

Į tokį žiūrovų pasipiktinimą sureagavo šou į Lietuvą atvežęs ir pats ant ledo čia šokęs Povilas Vanagas. Anot jo, jokia Sovietų Sąjungos ideologija renginio metu nebuvo propaguojama, o į šokėjų pasirodymus žiūrovai turėtų žvelgti su humoru.

„Į tą konkretų ledo akrobatų pasirodymą, apie kurį kalbama, visų pirma reikia žvelgti su humoru – tai yra parodija, numeris, vaizduojantis rusų desantininko kovą su amerikietišku „supermenu“. Šiame čiuožėjų pasirodyme nė vienas personažų nėra šlovinamas, atvirkščiai, jame galima įžvelgti pakankamai negatyvių ruso desantininko savybių.  Parodijos metu skamba ir rusiška daina,  ir „supermeno“ melodijos, toks yra šou režisieriaus sumanymas. Bet kuriuo atveju, personažų kova baigiasi draugyste“, – aiškina P.Vanagas. 

Jis pridūrė, kad šio numerio žvaigždės yra ukrainiečiai, aktyviai ginantys savo šalies interesus. 

Renginį rusų kalba vedė pats Ilja Averbuchas – kai kam užkliuvo, kad jo tekstas į lietuvių kalbą nebuvo verčiamas.

Tačiau anot P.Vanago, publika „Žalgirio“ arenoje atrodė patenkinta šou: „Kadangi šiais metais pristatome mūsų kolegos, labai talentingo prodiuserio Iljos Averbucho šou, niekas geriau už jį patį nepristatytų atlikėjų ir pasirodymų. Ilja kalba „iš dūšios“, ir vakar buvo akivaizdu, kad publika tai įvertino, juolab į mūsų ledo šou dažniausiai renkasi publika, kuri puikiai supranta rusiškai.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko

P.Vanagas patikino, kad renginyje nėra jokios propagandos, tačiau supranta, kad žiūrovų nepasitenkinimas tikrai galėjo kilti.

„Mes puikiai suprantame, kokia šiuo metu sudėtinga yra situacija kalbant apie politinę įtampą ir propagandą. Matome, kiek daug neapykantos vyrauja aplink, kiek daug nesupratimo yra tarp žmonių, taip pat ir įvairiuose straipsniuose. Tačiau menas yra aukščiau už politiką. Sportas, kultūra – tai diplomatinės priemonės, kurios gali suartinti žmones. Klausantis tik užgaulių ir matant tik pyktį, žmonėms labai lengva patiems tapti netolerantiškiems, subrandinti pykčio jausmą“, – Žmonės.lt sakė patyręs dailiojo čiuožimo meistras.

Pirmadienio vakarą ledo šou „Klasiokai“ vyko Vilniuje, tačiau sostinės publika rusų desantininko kovos su amerikietišku „supermenu“ neišvydo. Ją pakeitė kitas tų pačių ledo akrobatų pasirodymas, sulaukęs itin didelio žiūrovų palaikymo.  

Ar buvote šou „Klasiokai“? Kokie jūsų įspūdžiai? Nuomonę kviečiame išsakyti komentaruose. 

VIDEO: Ledo spektaklis „Klasiokai“ Kaune ir Povilo Vanago interviu
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius