-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento Algirdo Brazausko dukros šiukšlių iš savo kiemo neneša

Prezidento Algirdo Brazausko dukterys Laima Mertinienė ir Audronė Ūsonienė šiemet pirmą kartą pasijuto šviesmečių atskirty nuo tėvų, rašo „Respublika“. Pernai birželio 26-ąją palaidojusios tėvą, o šių metų balandžio 16-ąją – mamą, moterys dabar jaučiasi kaip visi tie, kurie tegali prie tėvų prisiglausti mintimis ar aplankyti jų kapą. Tačiau komentuoti ar smerkti tėvų elgesio nė viena iš jų neketina.
A.M.Brazausko dukterys
A.Brazausko dukterys Audronė Ūsonienė (k.) ir Laima Mertinienė. / LNK nuotr.

Seserys teigia, kad anksčiau judviejų šeimoms svarbiausias buvo tėvas A.Brazauskas, o dabar jo estafetę teks perimti kitiems, bus prisiminta, jog yra ir kitų tėvų šeimoje. „Galų gale galime pradėti savo gyvenimą, nes visada mes darėme taip, kaip reikėjo mūsų tėvui, o jau paskutiniais metais ypač stengėmės, kad jam būtų viskas gerai. Gal kitiems nepanašu į tiesą, kaip mes kalbame apie jį, tačiau iš tikrųjų jis buvo geras mums, labai dėmesingas ir natūralu, kad darėme viską, jog jam gyvenimo pabaiga būtų kiek įmanoma lengvesnė“, – sakė A.Ūsonienė.

Dvynės teigė po tėvų mirties nejaučiančios sąžinės priekaištų, kad kažko būtų nepadariusios, nepasakiusios. Labiausiai jas skaudina, anot L.Mertinienės, iš piršto laužtos istorijos per televiziją. Tačiau už tai, su kokia pagarba į paskutinę kelionę buvo palydėtos jos tėvas, moteris teigia tebejaučianti dėkingumą.

„Tik ir tada sakiau, ir dabar galiu pakartoti: nežinau, kas mums toje Lietuvoje yra, kad žmones imame mylėti tada, kai jie numiršta. Reikia gyvus žmones mylėti, o ne mirusius. (....) Dėl mamos irgi: kol ji buvo gyva, nelabai kam, be mūsų, ji ir rūpėjo, o kai pasimirė, sulaukė tokio didelio dėmesio“, – kartėlio neslėpė L.Mertinienė.

Vienai iš A.Brazausko dukterų itin keista, kad viena moteris, nuolat per televiziją kalbanti apie Juliją Brazauskienę, jos aplankyti tebuvo atvažiavusi kartą, nors eteryje atrodo, jog bent keturis ar penkis.

A.Brazausko dvynės dukterys iš savo kiemo šiukšlių neneša, todėl jos abi pasiryžusios nekomentuoti nei tėvo, nei mamos, nei antrosios A.Brazausko žmonos Kristinos elgesio. Nėra jos išsakiusios nuomonės ir dėl to, ar priklauso K.Brazauskienei prezidento našlės renta. Tačiau A.Ūsonienė prisipažįsta kaip pilietė galvojanti, kad jeigu yra valstybinis įstatymas, jo reikėtų laikytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius