-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonų suknelių ir aksesuarų jūra kvietė rūpintis širdimi

Atkreipti dėmesį į visuomenei aktualią problemą galima pasipuošus raudona suknele. Tą penktadienio vakarą įrodė labdaros vakaro-koncerto „Raudona suknelė“ dalyviai ir svečiai, prisidėję prie kovos su didžiausiu moterų žudiku Lietuvoje vadinama problema – širdies ir kraujagyslių ligomis.
Iš kairės: Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Vaida Genytė
Iš kairės: Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Vaida Genytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Norintys dalyvauti viešbutyje „Le Meridien Vilnius“ vykusiame renginyje turėjo už bilietą sumokėti net 200 Lt, tiesa, pinigai bus skirti kilniam tikslui – Lietuvos širdies asociacijai ir jos vykdomai ilgalaikei švietėjiškai širdies ligų prevencijos programai.

Vakarų šalių pavyzdžiu (angl. „Go red for women“) surengtas labdaringas renginys pasižymėjo spalvinga programa, kurios vinimi tapo ne kas kita, o raudona suknelė. Šiuo drabužiu norėta įprasminti moterų sveikatą ir gyvybę, o kartu atkreipti vyrų ir moterų dėmesį į širdies ir kraujagyslių ligas.

Renginio metu buvo ne kartą pakartota, jog Lietuvoje neretai klystama, esą šiomis ligomis dažniausiai serga vyrai. Iš tiesų statistika parodė, kad tokios ligos yra pagrindinė moterų, sulaukusių 65 metų, mirties priežastis.

Pasipuošusios raudonomis suknelėmis ar šios spalvos aksesuarais į sceną lipo daugybė gerai pažįstamų scenos moterų. Dainomis susirinkusius linksmino Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė, „Trys panteros“ (Rasa Juzukonytė, Nomeda Vilkanauskaitė ir Raimonda Tallat – Kelpšaitė), Sigutė Trimakaitė. Romansus, iš kurių vieną sudainavo pirmąsyk, atliko aktorė Larisa Kalpokaitė.

Reikšdami solidarumą pasirodė ir vyrai. Gerai pažįstamą dainą „O, gražuole“ traukė Merūnas Vitulskis, drauge su visa šeima – žmona Egle ir dukterimi Ieva – pasirodė solistas Vytautas Juozapaitis, taip pat dainomis prisidėjo Vladas Kovaliovas ir vokalinis ansamblis „Qourum“. Kur paganyti akis turėjo ir šokio mėgėjai – ant scenos sukosi flamenko šokėjai.

Tiesa, bene laukiamiausia vakaro dalimi tapo specialios Lietuvos drabužių dizainerės Julijos Janulaitytės (anksčiau – Žilėnienė, – aut. past.) kolekcijos „Flower Power“ (liet. „Gėlių galia“) pristatymas. Nors pati kūrėja į renginį atvykti negalėjo, dauguma susidomėję stebėjo puošnius, įvairiai kirptomis raudonos medžiagos suknelėmis pasipuošusius modelius. Tarp jų  žengė ir buvusi „Mis Lietuva“ Gabrielė Martirosianaitė bei „Vicemis Lietuva 2009“ Ernesta Kalinauskaitė. Renginį baigė bendras vakaro atlikėjų kūrinys.

Pasak rengėjų, vakare apsilankė iki 100 svečių, pirkusių bilietus. Dalis atvyko su kvietimais. Organizatoriai penktadienio vakarą dar neturėjo duomenų, kiek tiksliai lėšų pavyko surinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius