-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sidabrinės gervės” paslaptis iki pat apdovanojimų ceremonijos saugos teisininkai

Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2013“ rezultatus po slapto LiKA (Lietuvių kino akademijos) narių balsavimo saugos aukščiausiai tarptautiniu mastu vertinama Baltijos šalių verslo teisės advokatų kontora LAWIN. Užantspauduota dėžė su laureatų vardais bus įteikta LiKA Tarybos Pirmininkei tik prieš pat renginį.
Arūnas Matelis
Arūnas Matelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Iki šiol apdovanojimų laureatų konfidencialumas priklausė tik nuo LiKA Tarybos narių geros valios. Jie rūpinosi tiek balsavimo procedūromis, tiek paslapties išsaugojimu iki pat ceremonijos“, – sako LAWIN vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas.

„Nuo šiol nepriklausomo stebėtojo ir slapto balsavimo procedūrų konfidencialumo užtikrinimo funkciją vykdys LAWIN. Tam, kad informacija niekur nenutekėtų, yra rengiamos konfidencialumo sutartys, griežtai reglamentuojamos balsavimo procedūros vidiniuose dokumentuose ir kt. LAWIN reikalingi tam, kad būtų panaikintas bet koks šališkumo šešėlis“, – pabrėžė R.Valiūnas.

Vienas iš LiKA steigėjų, Europos kino akademijos narys, režisierius Arūnas Matelis sprendimą bendradarbiauti su teisininkų kontora aiškina taip: „Mes siekiame, kad apdovanojimų procedūros nesiskirtų nuo pasaulinių standartų. Tiek JAV, tiek Europos kino akademijų pagrindinių apdovanojimų sprendimų procedūras, ypač kai visi akademijos nariai balsuoja slaptai, prižiūri ir padeda konfidencialumą išlaikyti teisinės arba audito kompanijos. Visa tai kelia daugiau pasitikėjimo, padeda renginiui išlaikyti intrigą.“

Pasak A.Matelio, LiKA turbūt yra vienintelė Lietuvoje meno organizacija, kurioje už nominantus balsuoja visi Akademijos nariai. Sprendimui priimti naudojamas tik elektroninis, koduotas, slaptas balsavimas. „Tokią tvarką įvedėme vos metais vėliau nei Europos kino akademija. O  nominantų peržiūras kiekvienas narys pasirenka jam patogiu laiku virtualioje erdvėje”, – atskleidžia A.Matelis.

Jo teigimu, LAWIN advokatų  kontora bendradarbiauti pasikviesta tiek dėl savo ypatingai geros reputacijos, tiek dėl to, kad yra žinoma kaip meno mecenatė ir kolekcionierė. „Nėra daug organizacijų Lietuvoje, kurių turimi meno darbų fondai verti prestižinės šalies ekspozicijų salės. Pernai įvyko LAWIN sukauptų dailės vertybių paroda Nacionalinėje dailės galerijoje, LAWIN yra išleidusi jau keturis meno albumus”, – pasakoja A.Matelis.

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ rengiami jau šeštąjį kartą. Šiemet jie įvyks gegužės 11 d., 18.30 val. Teatro arenoje. Renginį transliuos LRT televizija. Apdovanojimų globėjas – premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius