-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas: Eglė Jackaitė – kalta, tačiau už grotų nesės

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį nuteisė Eglę Jackaitę, kaltintą fiktyviai pasididinus motinystės pašalpas. Jai paskirta 20,8 tūkst. Lt bauda. Aktorę fiktyviai įdarbinusią Eriką Kabečiūtę teismas taip pat pripažino kalta ir skyrė 15,6 tūkst. Lt baudą.
Eglė Jackaitė teisme laukia nuosprendžio
Eglė Jackaitė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Abi moterys solidariai turės grąžinti 22,34 tūkst. Lt „Sodrai“.

Po šio nuosprendžio Eglė Jackaitė tikino esanti nekalta ir guodėsi išvargusi šio teismo maratono. Ji ir toliau gynėsi padėjusi pardavinėti būstus, o uždarbio dydis – darbdavės ir jos susitarimo reikalas.

„Sakiau ir sakysiu – aš esu nekalta. Dar pasitarsiu su advokate, ar skųsti šį sprendimą. Mane kaltina padarius žalą valstybei. Tačiau dirbdama sumokėjau 40 tūkst. Lt mokesčių, o „Sodra“ man sumokėjo 25 tūkst. Lt. Taigi jokios žalos nėra padaryta“, – aiškino aktorė, iš karto po nuosprendžio išskubėjusi į repeticiją teatre.

Teisėja, priimdama sprendimą, atsižvelgė, kad aktorė viena augina du vaikus. Vienam sūnui – tik treji. Be to, aktorė niekuomet nebuvo teista. Tačiau sunkinamoji aplinkybė buvo tai, kad E.Jackaitė, priešingai nei E.Kabečiūtė, neprisipažino, nepadėjo vykdyti ikiteisminį tyrimą.

Norėjo įkalinti metams

Ši byla buvo nagrinėjama kelis mėnesius. Teisme garsiai aktorei teko atskleisti ir daug asmeninių detalių apie santykius su jos buvusiu mylimuoju, mažojo sūnaus tėvu Karoliu Malinausku. E.Jackaitė pasakojo, kad jos mylimasis daugumą reikalų su savo vaikystės drauge E.Kabečiūte tvarkė aktorei nieko nežinant.

Prokuroras Vytautas Kukaitis teismo prašė aktorę, kaltinamą dirbtinai pasikėlusią atlyginimą, įkalinti vieneriems metams.

Ją fiktyviai įdarbinusią nekilnojamojo turto agentūros direktorę Eriką Kabečiūtę prokuroras siūlė nubausti 18,2 tūkst. Lt bauda. Prokuroras atsižvelgė į tai, jog kaltinamoji nuoširdžiai gailėjosi, pripažino savo kaltę ir teismui nurodė visas aplinkybes, reikalingas tyrimui.

Kėsinosi į 150 tūkst. Lt.

E.Jackaitė kaltinta, kad 2008 m. birželio 27 d. fiktyviai įsidarbino nekilnojamojo turto agentūroje jau būdama nėščia ir taip siekė didesnės išmokos iš „Sodros“. Iš pradžių moteriai už 20 val. darbo savaitę buvo pažadėtas tūkstančio litų atlygis, tačiau jau po kelių dienų alga išaugo iki 12 tūkst. Lt. Taip, prokuroro teigimu, buvo siekiama iš valstybės pasisavinti per 150 tūkst. Lt. „Sodros“ išmokų.

Apklausti nekilnojamo turto bendrovės „4 Real“ darbuotojai aiškino, E.Jackaitę matę vos kelis kartus, esą jokių sandorių ji nesudarinėjo.

Aktorei niekaip nepavyko įrodyti, kad dirbdama nekilnojamo turto agente sugebėjo iš tiesų parduoti nors vieną būstą ir šitaip pagrįsti tokį didelį atlyginimą.

Klaipėdos dramos teatro aktorė atsisakė tyrėjams pademonstruoti savo kompiuterinio raštingumo įgūdžius ir paruošti prezentaciją, kokią neva ruošdavo tariamiems klientams.

Dalį pinigų jau grąžino

E.Kabečiūtė, iš pradžių laikėsi vieningos pozicijos su E.Jackaite ir atkakliai neigė sukčiavusi. Po bendrovėje atliktos kratos ji nuoširdžiai prisipažino, jau ėmė grąžinti pinigus į „Sodros“ iždą. Prokuroras teismo prašė atsižvelgti į šią aplinkybę ir skirti švelnesnę bausmę, nei numato įstatymai už sukčiavimą stambiu mastu.

E.Kabečiūtė nuo šių metų kovo į „Sodros“ sąskaitą jau pervedė daugiau nei 9 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius