-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už žirgų gerovę motociklus pasibalnojo Vaidas Baumila ir Aidas Bubinas

Prie socialinio projekto „Balnok plieninį žirgą — paremk žirgų prieglaudą“, skirto Žirgų globos asociacijos augintiniams padėti, prisijungė ir motociklų entuaziastas, stebinantis ištvermės kelionėmis, Aidas Bubinas bei dainininkas Vaidas Baumila. 
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Asmeninio albumo nuotr.

Ši Aido Bubino savaitė labai įtempta, bet jis surado laiko ir prieš filmavimą pasidalijo su mintimis apie tai, kaip motociklai atsirado jo gyvenime, ką patartų motociklininkams ir, žinoma, kaip nusiteikę sekmadienio žygiui per Lietuvą.

Egidijaus Babelio nuotr./Aidas Bubinas pasiruošęs kelionei per Europą
Egidijaus Babelio nuotr./Aidas Bubinas

„Vaikystėje važinėjau dviračiu, savo motociklo įsigijimą ribojo finansinės galimybės. Tačiau laikas viską sudėliojo į savo vietas ir svajonė tapo realybe. 2009 m., visiškai atsitiktinai, draugai pakvietė leistis į 10 000 km kelionę per 30 dienų aplink Juodąją jūrą. Tuomet važiavau ant galinės motociklo sėdynės, o atsiradus pirmai progai įsigijau motociklą.“

Aidas įsitikinęs, jog „nesvarbu, kiek metų vairuoji motociklą, svarbiausia – nuvažiuoti kilometrai“, o šis žmogus jau patyrė net 100 000 km kelionių laisvės ir įspūdžių. Jis pasidžiaugė, kad „po tokios aktyvios ir įtemptos savaitės sekmadienio kelionė bus tikra atgaiva sielai“.

Asmeninė nuotr./Vaidas Baumila
Asmeninė nuotr./Vaidas Baumila ir Aidas Bubinas

Dainininkas V.Baumila motociklais užsikrėtė prieš trejetą metų ir jau yra nuvažiavęs 14 000 km. Šiais metais keliavo po Austriją. Jis visiškai pritaria A.Bubino minčiai, kad „jei yra bent menkutė svajonė ir žavėjimasis šia transporto priemone reikia sėsti ir važiuoti“.

Prie rugsėjo 11 dieną startavusios kelionės jis prisidėjo Aido kvietimu – labai patiko mintis, kad kelionė tikslinga, skirta geresniam žirgų gyvenimui.

Keletas Aido patarimų, besiruošiantiems keliauti motociklais

  • Jei nori keliauti – keliauk. Nevaržyk svajonių. Motociklas suteikia tikrąjį laisvės pojūtį ir puikias galimybes bendrauti.
  • Neveltui sakoma, kad nesvarbu koks oras, jei esi tinkamai apsirengęs. Tai galioja ir motociklininkams. Naudojant šiuolaikines technologijas sukuriami kokybiški kostiumai suteikiantys komfortą, kelionės džiaugsmą ir visiškai neriboja kelionės malonumo.
  • Vanduo – būtinas. Jo reikia ne tik vežiotis, bet ir gerti, nes karštis ir ilgi atstumai susiję su nuovargiu, o tai lemia mažėjantį dėmesingumą ir daro įraką saugumui.
  • Nebijok į kelionę leistis vienas. Visose šalyse galioja nerašyta motociklininkų taisyklė – pagelbėti ištikus bėdai.
  • Važiuok taip, lyg būtum nematomas, kad ir tau, ir aplink esantiems būtų saugu, o tada jau – keliaukite ir džiaukitės!
Asmeninė nuotr./Vaidas Baumila
Asmeninė nuotr./Vaidas Baumila

Projekto metu surinktos lėšos, tikimasi, padės peržiemoti Žirgų globos asociacijos prieglaudos augintiniams.

Įdomu tai, kad į projektą „Balnok plieninį žirgą — paremk žirgų prieglaudą“ kviečiami įsitraukti visi motociklų, žirgų mylėtojai ir savo aktyvumu nulemti kelionės trukmę bei maršrutą. Aukos ir kilometrai skaičiuojami čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius