-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj spindinčios scenos – žemiški darbai (papildyta rugsėjo 25 d. )

Lietuvių liaudies išmintis moko: „Nespjauk į šulinį, nes vėliau iš jo pačiam gali tekti gerti.“ Šie žodžiai nesvetimi ir pramogų pasaulio atstovams: jie neturėtų kreivai žiūrėti į žemiškus darbus, nes tikėtina, kad patiems gali tekti juos dirbti. Jau dabar Lietuvoje apstu garsių žmonių, kurie užsiima paprasta veikla.
Viktorija Perminaitė
Viktorija Perminaitė / G. Kropio nuotr.

Viktorija Perminaitė (29)
Londone tapo „didžkukulių mergaite“

Nors iš pradžių buvo skelbiama, kad garsi pajūrio dainininkė V.Perminaitė tik trumpam išvyko į Didžiosios Britanijos sostinę Londoną, dabar paaiškėjo, jog tai netiesa. Jau maždaug tris mėnesius mergina ten nesiilsi, o uždarbiauja. „Privatu!“ šaltinio duomenimis, Viktorija įsidarbino padavėja lietuviams priklausiančioje kavinėje.

„Vienas iš dažniausiai užsakomų patiekalų šioje maitinimo įstaigoje yra didžkukuliai. Taigi dabar Viktorija yra ne dainininkė, o didžkukulių mergaitė“, – žaismingai bičiulę pristato V.Perminaitei artimas žmogus.

V. Ovadnevo nuotr./Algirdas Grudinskis-Grūdas
V. Ovadnevo nuotr./Algirdas Grudinskis-Grūdas

Algirdas Grudinskis-Grūdas (25)
Spaudėjo darbas jam patinka

Mažai žmonių žino, kad be dainavimo atlikėjas Grūdas užsiima ir kita veikla. Jis dirba „Garsų pasaulio“ spaustuvėje, kuri spausdina garso ir vaizdo produkciją, asmens dokumentus, banderoles ir kitus svarbius dalykus. Oficialios Grūdo pareigos – inžinierius spaudėjas.
„Tai labai atsakingas darbas ir jis man patinka. Beje, darbas – pamaininis. Dirbu ir dienomis, ir naktimis, tačiau po intensyvios veiklos visuomet turiu keturias laisvas dienas. Be to, man pavyksta darbą suderinti su muzikine veikla, – džiaugiasi Algirdas. – Šioje darbovietėje visi mane priima labai šauniai.“

Gretos Skaraitienės nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris
Gretos Skaraitienės nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris

Algimantas Minalga-Soliaris (25)
Nepasisekus realybės šou, įsidarbino barmenu

Ieškoti laimės svetur nusprendė merginų numylėtinis Soliaris. Vaikinas, kaip ir dauguma tautiečių, emigravo į Angliją. Iš pradžių atlikėjas mėgino ten tęsti muzikinę karjerą, tačiau įsitikino, jog niekas jo nelaukia išskėstomis rankomis.
„Soliaris mėgino laimę muzikiniame projekte „X Factor“. Kelis etapus įveikė, bet paskui iškrito iš realybės šou“, – „Privatu!“ sako artima dainininko bičiulė Greta Petrauskaitė (18), kadaise dainavusi su Algimantu.
Mergina patvirtino sklandžiusius gandus, esą Soliaris dabar pilsto kokteilius bare. „Taip, jis dirba barmenu. Juk visiems emigrantams pradžia nebūna lengva“, – pasakoja Greta.
 

ZUZI RECORDS nuotrauka/Milana
ZUZI RECORDS nuotrauka/Milana

Milana Rozenkovič (22)
Mobiliųjų telefonų pardavėja

Nenustebkite, jei viename Vilniaus miegamojo mikrorajono prekybos centre, mobiliųjų telefonų parduotuvėlėje, pamatysite šiomis ryšio priemonėmis prekiaujančią kažkur matytą merginą.

Vis dar dainininkės karjeros siekianti atlikėja Milana sukasi ne tik spindinčioje scenoje, bet ir  užsiima žemišku darbu. Mergina visiems klientams pataria, kokį telefono aparatą geriau rinktis, mielai pristato šios srities naujoves, taip pat remontui priima sugedusias ryšio priemones.

Gedmanto Kropio nuotr./Agnė Petravičienė
Gedmanto Kropio nuotr./Agnė Petravičienė

Agnė Petravičienė (33)
Bibliotekininkė, dalijanti autografus

Jau kurį laiką dainininkė Agnė ne tik muzikuoja, bet yra ir Alytaus miesto Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus darbuotoja. „Aš atsakinga už projektų rašymą ir jų įgyvendinimą“, – savo veiklą pristato pašnekovė.
Moteris sako, kad vis dar atsiranda tokių bibliotekos lankytojų, kurie nustemba ją pamatę dirbančią paprastą darbą.
„Būna, kad pakalbina, autografo paprašo, – atvirai sako pašnekovė ir priduria: – Man labai patinka ši veikla. Tai ramus, kūrybinis darbas. Pavadinčiau jį geriausiu moters darbu.“
Agnė stebisi, kad vis dar atsiranda manančiųjų, jog visos bibliotekininkės yra neišvaizdžios, akiniuotos senmergės. „Man kelia juoką toks apibūdinimas. Tikrai ne visos šios profesijos atstovės tokios“, – šypteli A. Petravičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius