-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus publikai koncertavusi Suzanne Vega dainomis pasakojo poetiškas gyvenimo istorijas

Trečiadienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose hitais „Tom's Diner“, „Luka“, „Book Of Dreams“ muzikos pasaulį pavergusi amerikiečių atlikėja Suzanne Vega (54) pirmą sykį savo dainomis džiugino lietuvių melomanų širdis. Melodinga ir originalia muzika žavinti S.Vega pristatė populiariausias per visą karjerą sukurtas dainas ir kūrinius iš naujojo albumo, kurį ketinama išleisti 2014-aisiais.
Suzanne Vega
Suzanne Vega / Martyno Siruso nuotr.
Temos: 1 Muzika

Suzanne neprivertė savo gerbėjų laukti ir scenoje pasirodė laiku. Atlikėja koncertui pasirinko juodos spalvos ansamblį: džinsus, odinį švarką, o ant galvos puikavosi cilindras. S.Vega taip pat liko ištikima savo kūrybos įkvėpėjui ir vakaro metu vilkėjo savo „dievuko“ Bobo Dylano atvaizdu papuoštus marškinėlius.

Koncertą S.Vega pradėjo daina, skirta legendinei vokiečių aktorei Marlene Dietrich. „Labai džiaugiuosi būdama su jumis čia šį vakarą. Lietuvoje koncertuoju pirmą kartą ir nerimavau prieš pasirodymą, kad niekas čia nekalba angliškai ir manęs nesupras, bet matau, kad be reikalo. Pirma mano daina buvo skirta aktorei M.Dietrich, nes esu didi jos gerbėja. Pasirodymo metu ant mano galvos puikavosi juodas cilindras. Dabar galiu jį nusiimti ir taip nuketi savo kepurę didžiam talentui“, – kalbėjo amerikietė. Jos pasisakymas sulaukė gausių publikos plojimų kaip ir kiekviena vakaro metu atlikta daina.

Scenoje trečiadienį su S.Vega pasirodė ir įžymus airių gitaristas Gerry Leonardas, su kuriuo Suzanne bendradarbiauja daugiau nei dešimtmetį, muzikantas yra dirbęs su daugybe muzikos žvaigždžių – nuo Avril Lavigne ir Cyndi Lauper iki Chriso Botti, Rufuso Wainwrighto ir Laurie Anderson. Roko gerbėjai jį puikiai žino kaip legendinio Davido Bowie bendražygį – Gerry dalyvavo įrašant tris pastaruosius jo albumus „Reality“, „Heathen“ ir „The Next Day“ bei grojo šio atlikėjo pasaulinėse gastrolėse. Gerry – ir būsimojo Suzanne albumo, kuris bus išleistas 2014-aisiais, prodiuseris.

Martyno Siruso nuotr./Gerry Leonardas
Martyno Siruso nuotr./Gerry Leonardas

Atlikėja prieš beveik kiekvieną dieną prisimindavo kūrinio istoriją ir papasakodavo kažką asmeniško iš savo gyvenimo. „Pirmoji meilė yra labai nuostabus dalykas. Mane ji aplankė, kai man buvo aštuoniolika. Buvo vasara, jis buvo iš Jungtinės Karalystės. Abu mes buvome Leonardo Coheno gerbėjai, tačiau viskas baigėsi po šešių savaičių. Jis išvyko namo, aš – atgal į Niujorką, tačiau išvažiuojant aš jam užrašiau šios dainos žodžius ant atvirutės“, – su gerbėjais apie pirmąją savo meilę kalbėjo Suzanne.

S.Vega atviravo ne tik apie save, bet ir apie Gerry. Atlikėja susirinkusiems išdavė, kad gitaristo kostiumas, kuriuo šį vakrą buvo pasipuošęs G.Leonardas, buvo pasiūtas Lietuvoje. „Jo kostiumas keliavo kartu su juo, kad jis galėtų juo apsivilkti tą vakarą, kuomet koncertuos Vilniuje“, – kalbėjo Suzanne. Nuoširdus atlikėjos bendravimas nepaliko abejingų salėje, todėl po planuoto pasirodymo S.Vega buvo pakviesta sugrįžti bisui.

Taip pat po amerikietės pasirodymo gerbėjų laukė staigmena, mat S.Vega mielai sutiko ne tik pasimatyti su visais norinčiais, bet ir dalinti autografus. Dainininkė visada stengiasi skirti laiko gerbėjams – po solinių koncertų išeiti iš užkulisių ir pabendrauti su klausytojais, šios taisyklės atlikėja nesulaužė ir Vilniuje.

Martyno Siruso nuotr./Suzanne Vega
Martyno Siruso nuotr./Suzanne Vega

Apie Suzanne Vega

Su Davidu Lynchu, Luciano Pavarotti, Philipu Glassu ir daugybe kitų garsiausių pasaulio menininkų bendradarbiavusi Suzanne Vega – dviejų „Grammy“ statulėlių laimėtoja ir viena iš vos keleto moterų, pasiekusių pirmąją vietą JAV alternatyvios muzikos topuose.

Jos autoritetai – tokie Amerikos muzikos meistrai kaip Bobas Dylanas, Leonardas Cohenas ar Lou Reedas, jos publika – abejose Atlanto pusėse susirenkantys popmuzikos gerbėjai, kurie koncertuose ieško ne tik prasiblaškymo, bet ir prasmės.

Martyno Siruso nuotr./Suzanne Vega ir Gerry Leonardas
Martyno Siruso nuotr./Suzanne Vega ir Gerry Leonardas
VIDEO: Suzanne Vega „Tom's Diner“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius